PPP neemt EarlyBird-distributie van Sanoma in Finland over

Belgische krantenbedeler verdubbelt dankzij overname in omvang

Brussel, 24 oktober 2023 - Het distributiebedrijf PPP Finland Oy, deel van de Belgische PPP Group, koopt de EarlyBird-distributieactiviteiten van Sanoma Media Finland in Centraal- Uusimaa over. Na e-cargospecialist Urbeez is het de tweede overname voor PPP in korte tijd, waarmee de groep haar positie van marktleider in de Europese krantenbedeling verder versterkt.

2017: sinds dan al is PPP actief in Finland, waar de bedeling niet via een concessie gereguleerd wordt zoals bij ons. De Belgische specialist kan er sindsdien een indrukwekkende jaarlijkse groei van 20% voorleggen, en staat er momenteel in voor de verdeling van de dagelijkse pers, maar ook periodieken en bepaalde administratieve briefwisseling in de regio’s Ostrobothnia en West- Uusimaa. Vanaf 1 november komt daar Centraal-Uusimaa bij, en vanaf 1 april 2024 ook Oost-Uusimaa, dat momenteel nog door het Finse Posti beheerd wordt. Op de hoofdstad na zal PPP dan in heel Uusimaa verantwoordelijk zijn voor de vroege distributie van de Helsingin Sanomat-productfamilie.

De belangrijkste speler in Finland worden

"Zelfs in een snel veranderend medialandschap blijft er een duidelijke vraag en een specifieke rol weggelegd voor papieren kranten. Een goed functionerende distributie is daarbij een essentieel onderdeel van de klantervaring. We zijn blij dat we een competente koper voor de distributie hebben gevonden die de operatie voortdurend verder ontwikkelt", aldus Timo Tassi, verantwoordelijk voor de afdeling Productie en Logistiek van Sanoma Media Finland.
"We zijn trots op het vertrouwen dat Sanoma in ons stelt, en op het steeds sterker wordende partnerschap dat we de afgelopen jaren gestaag hebben uitgebouwd, met een kwalitatieve en betrouwbare distributie als belangrijkste gemeenschappelijk doel. Deze transactie versterkt ons in ons streven om op termijn de belangrijkste speler voor ochtenddistributie te worden op de Finse markt, en Sanoma zal daarbij een belangrijke partner blijven", stelt Michel d'Alessandro, CEO van PPP Group
Michel d'Alessandro, CEO van PPP
Michel d'Alessandro, CEO van PPP

Kandidaat voor de Belgische krantenconcessie

In België is PPP een van de drie kandidaten die momenteel in de running is voor de krantenconcessie. Om haar werking te vergroenen en diversifiëren, maar ook om voorbereid te zijn als het als winnaar van de concessie uit de bus komt, nam PPP deze zomer al de Brusselse pionier in 100% elektrische thuisbezorging Urbeez over. 

CEO Michel d’Alessandro bevestigt om, als het zo ver komt, een deel van het personeel van Bpost te willen overnemen en in te zetten op een constructieve sociale dialoog, met het oog op een harmonieuze transitie in het belang van alle belanghebbenden. 

 

Over PPP 

PPP (bedeling van Pers, Periodicals en Publiciteit) werd in België opgericht in 1992. Sinds mei 2015 is het een autonoom bedrijf, in Europa is het marktleider in de dagelijkse krantenbedeling voor abonnees.

 

Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be