Duravit in bad met Belgische designer

Bertrand Lejoly ontwerpt als eerste Belg collectie van badkamerfabrikant

Antwerpen, 23 maart 2021 — Badkamerfabrikant Duravit lanceert samen met Belgisch designer Bertrand Lejoly de nieuwe badkamercollectie ‘D-Neo’ wereldwijd. Sinds het ontstaan van Duravit in 1817 is het de eerste reeks van Belgische hand. Eupenaar Lejoly, tot voor kort Hoofd Product Design bij Vincent Van Duysen, ontwierp de collectie vanuit zijn recent opgerichte designstudio in Antwerpen. Hij komt hiermee in een rijtje van ronkende namen zoals Philippe Starck en sieger design. ​ 

De nieuwe reeks van Duravit, ‘D-Neo’, is een complete badkamerreeks en bevat keramische wastafels, badkamermeubels, kraanwerk, toiletten en een vrijstaand bad als blikvanger. De collectie is van de hand van Bertrand Lejoly die de eer kreeg om als eerste Belgische designer ooit een collectie te tekenen in het meer dan 200-jarige bestaan van Duravit. Eerder tekenden klinkende namen als Philippe Starck, Matteo Thun en sieger design gelijkaardige collecties. 

Bertrand Lejoly: “Het is een eer om de eerste Belg te zijn die voor Duravit ontwerpt en het is een mooie stap in mijn carrière als designer. ‘D-Neo’ wordt gekenmerkt door een tijdloos en kwalitatief ontwerp in een betaalbaar segment. De collectie is de perfecte metgezel voor elke dag en elke levensstijl. Dankzij de verfijnde eenvoud past ze bovendien in elke ruimte.” 

Wie is Bertrand Lejoly? 
Lejoly, afkomstig uit de Oostkantons (Eupen), bouwt op meer dan vijftien jaar ervaring als designer, waaronder 7 jaar bij Matteo Thun in Milaan en 8 jaar als hoofd product design bij Vincent Van Duysen. Hij droeg bij aan talloze collecties voor merken als Flos, B&B Italia, Molteni & C., Zwilling, Paola Lenti en meer. Recent startte hij zijn eigen studio in Antwerpen. Eerder dit jaar bracht hij onder eigen naam al een badkameraccessoirereeks uit bij Serax en in het najaar volgt nog een volledige outdoorcollectie bij het Belgische merk Vincent Sheppard. ​ 

Levenslange garantie
In het hoofdkantoor van Duravit Belux in Overijse, zijn ze erg blij met de nieuwe reeks van Belgische hand. Algemeen Directeur van Duravit Belux Jan Rymen: “Bij Duravit ligt de lat voor designers erg hoog en dus zijn we extra fier dat een Belg werd gekozen. Bovendien is het uniek om in dit betaalbaar segment dergelijk tijdloos design te kunnen aanbieden. Om het tijdloze te onderstrepen biedt Duravit een levenslange garantie op nagenoeg alle keramiek waaronder ook ‘D-NEO’.” 

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER DE REEKS 'D-NEO'

Bertrand Lejoly

Bertrand Lejoly

Designer, Bertrand Lejoly Design Studio

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be