Zircon introduceert op de Eisenwarenmesse 2024 twee nieuwe producten voor de Europese markt

Breaker ID Pro 300: flexibele zekeringzoeker met automatische kalibreerfunctie & Wood Stud SuperScan™: geavanceerde balkzoeker met drie scanstanden

Campbell (USA) ) Zircon Corporation, wereldwijde producent van balkzoekers, metaaldetectors en elektrascanners, introduceert twee nieuwe producten voor de Europese markt tijdens de Eisenwarenmesse 2024 van 3 tot 6 maart in Keulen. Het gaat om de zekeringzoeker Breaker ID Pro 300 en de geavanceerde balkzoeker Wood Stud SuperScan™. Het innovatieve gereedschap wordt live gedemonstreerd op de Zircon-stand in Hal 10.2, standnummer G028.

Zircon Breaker ID Pro 300

De Breaker ID Pro 300 is een praktische tool om snel en eenvoudig alle zekeringen in huiselijke, commerciële en industriële omgevingen op te sporen en te markeren. Het grote voordeel is dat Breaker ID Pro 300 zonder fouten in één keer de zekeringen vindt. Het gebruiksvriendelijke apparaat isoleert elektrische circuits, zonder andere te onderbreken. Dit betekent dat essentiële apparatuur zoals computers, servers en elektrische apparaten blijft werken en niet per ongeluk wordt uitgeschakeld.

Zircon Breaker ID Pro 300
Zircon Breaker ID Pro 300

De transmitter heeft automatische kalibreerfunctionaliteit en hoeft alleen te worden gekoppeld aan het elektrische circuit om de zekeringkast te scannen met de meegeleverde ontvanger. Bij de eerste scan kalibreert de ontvanger met de zekering. Tijdens de tweede scan gebruikt de ontvanger die gegevens en identificeert het doel. Een groen LED-lampje en een pieptoon geven de juiste zekering aan.

De Zircon Breaker ID Pro 300 is geschikt voor installateurs, elektriciens, aannemers en de doe-het-zelfmarkt. Het scannen verloopt eenvoudig en soepel omdat de gevoeligheid automatisch wordt ingesteld en tijdens het scannen geen knop ingedrukt hoeft te worden.

Zircon Wood Stud SuperScan

De geavanceerde Wood Stud SuperScan™ balkzoeker lokaliseert houten balken en vermijdt metalen voorwerpen, zoals waterleidingen, elektrische leidingen, (montage)beugels, schroeven, metalen beschermplaten en spijkers die in de muur zitten. Deze eenvoudige en effectieve detectie van houten balken achter verschillende oppervlakten levert de gebruiker een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing. Een ander pluspunt, vooral bij grote oppervlakten, is dat de aan- en uitknop tijdens het scannen niet meer constant ingedrukt hoeft te worden. 

Zircon Wood Stud SuperScan™
Zircon Wood Stud SuperScan

De gepatenteerde Target Control (TC™) -technologie analyseert complexe datastromen; de scanner is uitgerust met meerdere sensoren die de meetgegevens streamen en gelijktijdig controleren. De FILTERz™-technologie helpt bij het uitsluiten van niet-metalen objecten met een lage dichtheid, zoals plastic buizen, PEX-buizen en bedrading. Op het heldere display verschijnen icoontjes die aangeven wat op dat moment specifiek wordt gemeten. Dat verhoogt de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. 

Zircon Wood Stud Superscan heeft drie scanstanden (TARGETz™) voor het detecteren van het midden en de randen van houten balken en het midden van houten en metalen balken achter gipsplaten. Auto-modus lokaliseert het midden en de randen van houten balken tot 19 mm diep en filtert metalen objecten en objecten met een lage dichtheid eruit. In de Edge-modus lokaliseert het de randen van houten balken tot 19 mm diep en filtert het metalen voorwerpen en voorwerpen met een lage dichtheid eruit. De DeepScan™-modus detecteert het midden van houten balken, evenals metalen voorwerpen tot 38 mm diep. 

“Met de introductie van deze producten op de Europese markt versterkt Zircon zijn marktpositie wereldwijd als must have voor iedere doe-het-zelver en professional in de bouwsector”, aldus John Stauss, CEO van Zircon.

Beschikbaarheid 

Beide innovaties zijn in het eerste kwartaal van 2024 beschikbaar voor de Europese markt.

Zircon Stand Eisenwarenmesse 2024

Bezoek Zircon in hal 10.2, stand G028 voor meer informatie over de distributiemogelijkheden van Zircon en verkooppuntprogramma's. Bezoekers kunnen ook livedemonstraties krijgen van andere Zircon-balkzoekers, metaaldetectoren, zekeringzoekers, elektronische waterdetectoren en ander specialistisch gereedschap.

Over Zircon
Zircon Corporation, is een wereldwijde producent van balkzoekers, metaaldetectors en elektrascanners, zoals de originele StudSensor™. Het in Silicon Valley gevestigde bedrijf is sinds 1975 actief in Noord-Californië. De gepatenteerde technologie van Zircon ondersteunt het ontwerp, de productie en de marketing van high-tech elektronische handgereedschappen, waardoor doe-het-zelvers en professionele vakmensen tijd en geld besparen. Zircon® StudSensor™, MultiScanner™ wandscanners, MetalliScanner™ metaaldetectoren en elektronische scan-, waterdetectie- en nivelleergereedschappen zijn wereldwijd te vinden in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Zircon is een volledige dochteronderneming van ZRCN Inc. Meer informatie op https://nl.zircon.com/

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be