Ziekenhuisgroep Jolimont investeert in acht CT-scanners van Siemens Healthineers

State-of-the art apparatuur voor meer nauwkeurige diagnoses, meer onderzoeken en meer comfort voor de patiënt

Groot-Bijgaarden, 23 mei 2023 - Voor de opwaardering van zijn afdeling Medische Beeldvorming investeerde de Waalse ziekenhuisgroep Jolimont in acht SOMATOM CT-scanners van Siemens Healthineers. Deze state-of-the-art scanners verhogen enerzijds de nauwkeurigheid van de diagnoses dankzij de betere beeldkwaliteit en verbeteren het comfort en de veiligheid van de patiënt. Anderzijds vereenvoudigt de apparatuur ook de uitvoering van de onderzoeken voor het medische team en de technologen. Het eerste toestel werd reeds geïnstalleerd in een Jolimont-ziekenhuis in Bergen.

Met de nieuwe scanners en de investering in hoogtechnologische medische apparatuur draagt ziekenhuisgroep Jolimont opnieuw bij aan de kwaliteit van de zorg in de regio. Dagelijks ontvangen de ziekenhuizen van de groep meer dan 350 patiënten voor een CT-scan. Dankzij deze aanwinst kan de groep voor deze patiënten de kwaliteit en nauwkeurigheid van de diagnose verder verbeteren. Bovendien kunnen ook méér onderzoeken uitgevoerd worden, waardoor de wachttijden voor een consultatie afnemen. De eerste scanner werd inmiddels geplaatst in het Jolimont-ziekenhuis in Bergen. De bedoeling is dat in de loop van 2024 alle acht scanners operationeel zullen zijn, verdeeld over de zes ziekenhuizen van de groep.

 

Comfort en beeldkwaliteit

“Met de voltooiing van dit investeringsproject kunnen de verschillende afdelingen medische beeldvorming van de ziekenhuisgroep nu een verbeterde patiëntenzorg aanbieden”, stelt Cédric Valentin, Regional Sales Manager Siemens Healthineers. “De acht nieuwe scanners zijn uitgerust met de nieuwste technologische ontwikkelingen om het comfort van de patiënt tijdens het onderzoek te optimaliseren. Bovendien kunnen de scanners bediend worden via mobiele tablets, met een eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface. Op die manier kan het medisch personeel tijdens het volledige onderzoek de patiënt van nabij bijstaan en de best mogelijke zorg bieden. De toepassing van kunstmatige intelligentie en geavanceerde software dragen bij aan de verbetering van de beeldkwaliteit, een vermindering van de stralingsdosis voor de patiënt en zorgen ervoor dat de scanner rekening houdt met de individuele morfologie van elke patiënt.”
"De Jolimont-ziekenhuisgroep heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld in de implementatie van de nieuwste technologieën en zal dat blijven doen”, vertelt Dr. Sébastien Bartholomée, medisch directeur van de Jolimont-ziekenhuizen in Bergen en Warquignies. “We willen onze patiënten en ons medisch personeel de best mogelijke apparatuur ter beschikking stellen. Deze ultramoderne scanners zorgen voor meer comfort en veiligheid, terwijl de onderzoeken worden uitgevoerd met een lagere stralingsdosis en minder contrastvloeistof. Dit is essentieel voor kwetsbare groepen, zoals kinderen, adolescenten en mensen die regelmatig opvolgingsonderzoeken moeten ondergaan.”

Meer onderzoeksmogelijkheden ​ ​ ​ ​ ​

“De beeldkwaliteit is van het hoogste niveau, met gevoelig minder artefacten die de interpretatie van de beelden bemoeilijken. Hierdoor kunnen wij, met meer vertrouwen, een nauwkeurige diagnose stellen. Bovendien stelt de snelheid van de straling ons in staat het scala aan onderzoeken uit te breiden. We kunnen bijvoorbeeld spectrale beeldvorming van de hersenen uitvoeren, infarctgebieden identificeren, en zo beroertes opsporen. De nieuwe apparatuur staat ons ook toe om beelden van het hart te ontwikkelen aan de scherpst mogelijke resolutie. Tenslotte, is nu ook de uitvoering van technische interventionele procedures eenvoudiger, waardoor wij nauwkeurig te werk kunnen gaan: epidurale ingrepen, long- of botbiopsies, gewrichtsinfiltraties, plaatsing van drains, enz.”, zegt Dr. Benjamin Dorzée, Hoofd van de dienst Medische Beeldvorming in de ziekenhuizen van Bergen en Warquignies.

Jean-Philippe Servais, hoofdtechnoloog Medische Beeldvorming in Bergen en Warquignies looft vooral het comfort tijdens het onderzoek:

"Een van de grote voordelen van de scanner is de 82 cm brede opening van de tunnel. Patiënten die zich snel benauwd voelen, kunnen zich hierdoor meer op hun gemak voelen. Daarnaast beperkt het waterkoelsysteem het lawaai in de ruimte, waardoor zowel de patiënt als de technologen meer comfort ervaren.”

V.l.n.r. ​ Dr. Sébastien Bartholomée, Dr. Benjamin Dorzée, Jean-Philippe Servais, Cédric Valentin

 

Over Siemens Healthineers
​Siemens Healthineers AG (Beursgenoteerd in Frankfurt, Duitsland: SHL) is een voortrekker in de creatie van doorbraken in de gezondheidszorg. Voor iedereen. Overal. Als toonaangevend medisch technologiebedrijf met hoofdkantoor in Erlangen, Duitsland, ontwikkelen Siemens Healthineers en zijn regionale bedrijven voortdurend hun product- en dienstenportfolio, met AI-ondersteunde toepassingen en digitale aanbiedingen die een steeds belangrijkere rol spelen in de volgende generatie medische technologie. Deze nieuwe toepassingen versterken de basis van het bedrijf in in-vitro diagnostiek, beeldgeleide therapie, in-vivo diagnostiek en innovatieve kankerzorg. Siemens Healthineers levert ook een reeks diensten en oplossingen om zorgverleners beter in staat te stellen hoogwaardige en efficiënte zorg te verlenen. In het fiscale jaar 2022, dat eindigde op 30 september, behaalde Siemens Healthineers, dat wereldwijd ongeveer 69.500 werknemers telt, een omzet van ongeveer 21,7 miljard euro en een aangepaste EBIT van bijna 3,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens-healthineers.com en www.siemens-healthineers.be.

 

Over Groep Jolimont
De Groep Jolimont vormt een netwerk van instellingen die actief zijn in Waals-Brabant en Henegouwen en stelt meer dan 5.500 medewerkers en artsen tewerk. De bedoeling is om verschillende vormen van onderlinge solidariteit tot stand te brengen, vaardigheden, menselijke waarden en wetenschappelijke belangen te delen en hun complementariteit te versterken door actief te zijn op zowel het gebied van ziekenhuis- en ambulante zorg als in de zorg voor kinderen, ouderen en iedereen in moeilijkheden. De Groep Jolimont is de grootste groep actief in de Waalse gezondheidszorg. www.Jolimont.be

Niels van Velde

Niels van Velde

Senior PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be