ZF Aftermarket: instelbare motorsteunen voor groter rijcomfort

  • Motorsteunen met een instelbare veerkarakteristiek zorgen voor optimale demping van trillingen onder alle omstandigheden
  • OE-kwaliteit vervangingsonderdelen voor veel modellen Audi en Mercedes-Benz
  • Reparaties met onderdelen van originele kwaliteit zorgen voor blijvend rijcomfort

Onder de merknaam Lemförder brengt ZF Aftermarket instelbare motorsteunen als vervangingsonderdelen van originele kwaliteit. Deze intelligente componenten worden doorgaans toegepast in luxe modellen waar ze zorgen voor minimale trillingen en geluid zowel bij stationair draaien als onderweg, doordat ze een instelbare veerkarakteristiek kennen. Dit is niet mogelijk met conventionele steunen.

Motorsteunen fungeren als de verbinding tussen motorblok of transmissie en de carrosserie. Een eenvoudige schroefverbinding zou niet werken aangezien deze trillingen, geluiden en bewegingen een-op-een zou doorgeven aan het voertuig. Vandaar dat voertuigfabrikanten rubber-metalen delen of hydraulisch gedempte motorsteunen toepassen voor groter comfort. Echter, ook deze aanpak biedt niet een ideale demping van trillingen aangezien het ontwerp een aantal intrinsieke ontwerpconflicten kent. Om dit probleem tegen te gaan zijn de instelbare motorsteunen ontwikkeld om zowel comfort als rijdynamiek te bieden. 

Als de motor stationair draait, wordt via een schakeling een luchtveer geactiveerd. Deze absorbeert de laagfrequente motorbewegingen terwijl het voertuig stilstaat. Tijdens het rijden schakelt de steun over op een hydraulisch mechanisme, afhankelijk van de snelheid van het voertuig en de draaisnelheid. Dit zorgt ervoor dat de steun steviger is en geeft tevens grotere bewegingsvrijheid aan de ermee verbonden onderdelen. ZF heeft daarom elektronisch geschakelde motorsteunen ontwikkeld die onder twee verschillende karakteristieken kunnen opereren, afhankelijk van voertuig- en draaisnelheid.

Geluiden en trillingen kunnen duiden op schade
Motorsteunen zijn gevoelig voor slijtage en die is niet eenvoudig vast te stellen. In de meeste gevallen zijn motorsteunen bevestigd op lastig bereikbare plaatsen en zitten ze verstopt onder afdekkappen. De volgende problemen zouden kunnen wijzen op een defect:

  • Vloeistoflekken of tekenen van verweerd rubber
  • Sterkere trillingen aan de carrosserie
  • Waarneembare motorbewegingen (natrillingen) bij het uitschakelen van de motor
  • Klikkende geluiden bij verschillende belastingen

Om dergelijke problemen tegen te gaan, zouden werkplaatsen onderdelen moeten toepassen van OE-kwaliteit. Deze hebben exact hetzelfde uiterlijk als de onderdelen die af-fabriek worden gemonteerd. Want ook al passen motorsteunen op verschillende motortypen, zoals diesel of benzine zodat ze uitwisselbaar lijken, er kunnen aanzienlijke verschillen zijn in bijvoorbeeld stijfheid.

ZF Aftermarket raadt ook aan alle motorsteunen in één keer te vervangen en niet enkel de defecte. Er is namelijk grote kans dat het nieuwe onderdeel veel meer energie en trillingen moet opvangen omdat de andere al versleten zijn. Wat weer kan leiden tot schade. ZF Aftermarket biedt instelbare motorsteunen voor diverse modellen van Audi en Mercedes-Benz, waaronder:

  • Audi A4, A5, A6, Q5, Q7
  • Mercedes C en E klasse, GLK, GLC
Onder het productmerk Lemförder brengt ZF Aftermarket instelbare motorsteunen op de markt voor diverse voertuigmodellen.
Onder het productmerk Lemförder brengt ZF Aftermarket instelbare motorsteunen op de markt voor diverse voertuigmodellen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be