ZF Aftermarket: Grondstoffenbesparende en goedkope hersteloptie voor de elektrische handrem

 • Nieuwe actuatorherstelkit is een kostenefficiënt alternatief voor een volledige vervanging
 • Significante reeksuitbreiding van TRW’s elektrische handremportfolio
 • Uitbreiding van het aanbod remklauwen inclusief andere kleurontwerpen en remklauwen voor prestigemodellen

De TRW elektrische handrem is een standaarduitrusting geworden in de meeste voertuigen, wat zorgt voor een toenemende vraag op de aftermarket. Nochtans zoeken meer en meer bestuurders een betaalbaar alternatief voor een volledige vervanging van de remklauw. ZF Aftermarkets TRW-merk komt tegemoet aan die vraag met een nieuwe actuatorherstelkit

Zoals vele andere comfortfeatures werd de elektrische handrem geïntroduceerd in de bovenste voertuigklassen en wordt deze steeds vaker gebruikt in volume-modellen. De voordelen zijn indrukwekkend:

 • Toegenomen bestuurderscomfort
 • Meer vrijheid voor interieurdesigners
 • Nieuwe rijassistentiemogelijkheden worden mogelijk

Hoewel de handremvariaties met een in de remklauw geïntegreerde actuator erg betrouwbaar en duurzaam zijn, kan er net als bij elk technisch systeem schade optreden. Garages zouden gebruik moeten maken van ZF Aftermarkets uitgebreide lijn aan herstelproducten. Binnen TRW biedt ZF’s aftermarket-afdeling herstelstukken voor quasi alle remherstellingen. Een nieuw onderhoudsgeoriënteerd product is nu toegevoegd aan het portfolio van EPB.

In het verleden moesten garages de volledige remklauw van de elektrische handrem vervangen, ook al was enkel de actuator defect. De elektrische actuator kan stuk gaan wanneer het mechanische deel van de remklauw nog intact is, iets wat vaak gebeurd nadat een voertuig lange tijd heeft stilgestaan waardoor de remblokken loskomen van de remschijf en daardoor de motor overbelasten. Daarom biedt ZF Aftermarket nu een nieuwe actuatorherstelkit als een goedkoop en grondstoffenbesparend alternatief voor een volledige vervanging.

De kit bestaat uit de elektrische actuator, twee bevestigingsschroeven en een O-ring, waarmee de elektrische handrem van de klant snel en goedkoop hersteld kan worden. De actuatorherstelkit is beschikbaar voor volgende modellen:

 • Audi A3, A4, A5, A6, A7, A8, TT, Q3, Q7, Q8
 • BMW 5 series, X3, Z4
 • Jaguar F-Type Convertible
 • Seat Ateca, Leon, Alhambra
 • Skoda Karoq, Kodiaq, Superb
 • Volkswagen Golf VII, Passat, CC, Arteon, Tiguan, Touareg

Herstelstukken voor veel nieuwe modellen
ZF Aftermarket heeft ook haar aanbod van complete remklauwen voor elektrische handremmen uitgebreid. Nieuw in het aanbod zijn versies voor volgende modellen:

 • Audi A4, A5, A6, A7, A8 alsook Q3, Q5, Q7, Q8 en R8.
 • BMW 8 Series Coupé/Gran Coupé/Convertible

De remklauwen zijn beschikbaar in dezelfde kleuren als in de originele uitrusting, bijvoorbeeld zwart, rood, grijs en ultramarijn.

Gekleurde remklauwen voor verschillende voertuigmodellen
Bovendien gebruiken sommige voertuigfabrikanten niet alleen een aantrekkelijk kleurdesign voor de elektrische handrem maar ook voor de remklauw van de dienstrem. Daarom biedt ZF Aftermarket ook een ruim aanbod aan gekleurde remklauwen. Deze kunnen geïnstalleerd worden bij verschillende modellen uit de Volkswagen Group, maar ook bij voertuigen van Mercedes-Benz, BMW, Alfa Romeo, Fiat, Peugeot en Land Rover.

TRW herstelstukken voor prestigemodellen
De productlijn van ‘s werelds toonaangevende remleverancier omvat ook herstelstukken voor luxe- en sportwagens. Remklauwen met een hoge performantie en kwaliteit in de kleuren van de originele uitrusting zijn bij TRW beschikbaar voor sportwagens zoals de Lamborghini Gallardo en de Mercedes-Benz SLC, en ook voor krachtige SUV’s zoals de Range Rover Sport en voor fantastische sportmodellen als de Audi S6 of BMW M8

Captions:

 1. De TRW Actuator Herstelkit bevat de elektrische actuator, twee schroeven en een O-ring.
 2. Onafhankelijke garages hebben toegang tot een breed aanbod aan gekleurde remklauwen voor zowel elektrische handremmen als voor remklauwen van dienstremmen.

Over ZF
ZF is een wereldwijd technologiebedrijf dat systemen levert voor personenauto's, bedrijfswagens en industriële technologie, waarmee de volgende generatie mobiliteit mogelijk wordt gemaakt. ZF zorgt ervoor dat voertuigen kunnen zien, denken en handelen. In de vier technologische domeinen van Vehicle Motion Control, Integrated Safety, Automated Driving en Electric Mobility biedt ZF uitgebreide product- en softwareoplossingen voor gevestigde voertuigfabrikanten en nieuw opkomende transport- en mobiliteitsdienstverleners. ZF elektrificeert een breed scala aan voertuigtypen. Met haar producten draagt het bedrijf bij aan het verminderen van emissies, het beschermen van het klimaat en het verbeteren van veilige mobiliteit.

In het fiscale jaar 2020 rapporteerde ZF een omzet van €32,6 miljard. Het bedrijf heeft meer dan 150.000 medewerkers in dienst op ongeveer 270 locaties in 42 landen.

ZF Friedrichshafen AG's toonaangevende aftermarket en fleet solutions portfolio is gebouwd op haar sterke merken; Lemförder, Sachs, TRW en WABCO. Een breed product- en dienstenaanbod, geavanceerde connectiviteitsoplossingen voor digitaal mobiliteitsmanagement en een wereldwijd servicenetwerk, ondersteunen en verbeteren de prestaties en efficiëntie van alle voertuigtypes gedurende hun hele levenscyclus. De aftermarket-organisatie van het bedrijf is zowel een architect en gangmaker voor de Next Generation Aftermarket als de voorkeurspartner voor wagenpark- en aftermarket-klanten wereldwijd.

Voor meer persinformatie en foto's kunt u terecht op: www.zf.com

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be