Zeg vaarwel tegen je slordige badkamer met deze vijf tips

Slimme opbergoplossingen van Duravit bieden maximale ruimte-efficiëntie

Overijse, 23 juli 2024 - Last van chaos in de badkamer? Probeer dan eens slimme opbergoplossingen uit. Praktische wastafels, slim ontworpen badkamermeubels en accessoires huisvesten alle dagelijkse badkamerbenodigdheden en zorgen voor visuele rust. Met een breed scala aan kleuren, ontwerpen en prijsklassen, ondersteunt designbadkamerproducent Duravit de dagelijkse routine met functionaliteit en stijl.

De badkamer is vaak een uitdaging om ordelijk te houden door de beperkte ruimte. Met doordachte opbergoplossingen kan je er alsnog een oase van orde en functionaliteit van maken. Wanneer alle spullen een eigen plek hebben, wordt het veel eenvoudiger om je badkamer op de lange termijn georganiseerd te houden. Ga daarvoor aan de slag met onderstaande tips:

1. Kies gestructureerde opbergsystemen voor wastafel en -meubel

De orde begint bij de wastafel: verhoogde, aparte vlakken die gescheiden zijn van het natte gebied rondom de kraan zijn ideaal voor spullen die altijd binnen handbereik moeten zijn. Ook de ruimte onder de wastafel is enorm waardevol. Dankzij wastafelonderkasten met overzichtelijke vakken en lades worden badkamerbenodigdheden, zoals verzorgingsproducten, badkamertextiel en schoonmaakmiddelen, veilig en gemakkelijk toegankelijk. Hoogwaardige inrichtingssystemen zorgen voor extra orde.

2. Gebruik ook de verticale ruimte

Als er voldoende ruimte is om nog een meubelstuk te plaatsen, zijn geschikte hoge of middelhoge kasten de oplossing: door hun smalle, hoge vorm bieden ze veel opbergruimte en nemen ze relatief weinig ruimte in beslag. 

3. Overweeg multifunctionele meubels

Voor compacte badkamers is een spiegelkast ideaal om meer ruimte te hebben voor de belangrijkste dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Spiegelkasten verlichten bovendien de badkamer optimaal. Langs beide zijden gespiegelde deuren, een spiegelachterwand, glazen planchetten, een praktisch stopcontact en een magneetstrip voor kleine metalen voorwerpen zorgen voor meer gemak in het dagelijks leven. Flexibele rolcontainers die naar wens geplaatst en verplaatst kunnen worden, creëren daarnaast extra opslagruimte.

4. Verhoog je comfort met wandplanken en accessoires

Voor badkamers met beperkte ruimte zijn wandplanken een flexibele manier om extra opbergruimte te creëren. Ze benutten verloren ruimtes, zoals boven het toilet of het bad, en bieden een praktische opbergoplossing terwijl ze tegelijkertijd stijlvolle accenten toevoegen. Handdoeken, cosmetische artikelen of andere spullen kunnen er elegant worden opgeborgen. Ook essentiële accessoires zoals handdoekhouders, tandenborstelbekers en toiletborstels helpen bij het organiseren en verhogen het comfort. Die accessoires kunnen ook perfect afgestemd worden op het design van de badkamer voor een samenhangende uitstraling.

5. Ga voor een stijlvol design

Hoogglans of toch liever een matte afwerking met een elegante uitstraling? Uniek houtfineer of onderhoudsvriendelijke decoratieve oppervlakken die de badkamer een natuurlijke look geven? Deuren of lades? In het uitgebreide badkamerportfolio van Duravit ontmoeten esthetiek en functionaliteit elkaar. Met diverse designs, oppervlakken, afmetingen en kleuren bieden de badkamermeubels van Duravit een harmonieuze match met wastafels, toiletten, ligbaden en meer, afgestemd op jouw persoonlijke stijl en wensen. Bovendien worden de meubels gekenmerkt door kwaliteit: Duravit vervaardigt zijn badkamermeubels 100% in Duitsland uit PEFC*-gecertificeerd hout. Ze zijn speciaal ontworpen voor vochtige ruimtes, met gesloten randen die bescherming bieden tegen hoge luchtvochtigheid en spatwater.

*(PEFC/04-31-2357)

Over Duravit AG

Duravit AG, gevestigd in Hornberg, is een van de toonaangevende internationale fabrikanten van designbadkamers en is actief in meer dan 130 landen over de hele wereld. Bij de ontwikkeling van producten werkt het interne designteam van de complete badkameraanbieder hand in hand met een wereldwijd netwerk van ontwerpers zoals Cecilie Manz, Philippe Starck, Antonio Citterio, Christian Werner en Sebastian Herkner. Als energie-intensief bedrijf wil Duravit AG in 2045 zonder uitzondering klimaatneutraal zijn en grotendeels afzien van CO2-compensatie.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Tour & Taxis Havenlaan 86C bus 15 1000 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be