Yogaloft rolt Webhero Booking-tool uit om administratie te vereenvoudigen en te automatiseren

Nieuw bookingtool ontzorgt kleine ondernemers

Gent, 2 augustus 2022 - Yogaloft-oprichter Joachim Meire ging dit voorjaar als een van de eerste gebruikers aan de slag met de Webhero Booking-tool, een online platform om inschrijvingen te beheren. In de Booking-tool vond Joachim een gebruiksvriendelijk en gratis hulpmiddel om de administratie van onder meer zijn SeaSide Yoga Retreats te minimaliseren. Na een vlotte integratie van de module in zijn bestaande website, werd de Booking-tool volledig gepersonaliseerd volgens de wensen van Joachim.

Joachim Meire is niet alleen een van de eerste Belgische yogadocenten die van yoga zijn beroep maakte. Hij is ook een van de eerste nieuwsgierigen die in het voorjaar van 2022 aan de slag ging met de Webhero Booking-tool. Die gratis te gebruiken tool komt tegemoet aan de nood aan een makkelijk te implementeren en te beheren hulpmiddel om online inschrijvingen te organiseren. Het is een oplossing voor kleine organisaties die een Nederlandstalig platform willen inzetten om hun administratie te vereenvoudigen en te automatiseren, zoals sportclubs jeugdverenigingen, reisorganisaties en B2B-bedrijven. De opstart en het gebruik van de Booking-tool is voor organisaties en ondernemers volledig gratis. Wel wordt er voor de eindklant een administratieve kost van 2,5% aangerekend per boeking.

Manueel werk automatiseren
Leuvense website- en webshopspecialist Webhero lanceerde de tool in maart van dit jaar, net op tijd voor de start van verschillende inschrijfmomenten van organisaties en ondernemers. Zo ook bij Joachim en zijn Yogaloft, waarmee hij yoga- en paddleboardingweekends organiseert in Cadzand. Voorheen moest Joachim de inschrijvingen manueel opvolgen. “Mensen waren enthousiast over die weekends en namen contact op via mail of telefoon. Ik kon alleen niet altijd meteen reageren. Daardoor besloten sommige geïnteresseerden om in de tussentijd elders te boeken, waardoor ik heel wat klanten misliep. Zo realiseerde ik me dat het heel belangrijk is om een platform aan te bieden waarmee mensen meteen kunnen boeken.”

Vlotte integratie
Na wat zoekwerk stootte Joachim op de ‘no cure, no pay’-oplossing van de Webhero Booking-tool. Nadat hij interesse toonde via de website van Webhero, werd hij opgebeld door hun team. “Ik werd meteen begeleid in het opstarten en integreren van het systeem”, herinnert Joachim zich. “Op een half uur tijd was de Booking-tool geïntegreerd in mijn bestaande website, waarna Yogaloft gekoppeld werd aan het beveiligde online betalingssysteem van Mollie. Niet veel later stroomden de eerste reservaties binnen, waarbij zowel de betaling als de bevestigingsmails automatisch afgehandeld werden.” Joachim krijgt als beheerder in de back-end een overzicht van alle boekers, betalingsdetails en gekozen opties. Zo wordt voor hem meteen een klantenbestand opgebouwd met een enorme meerwaarde.

Intussen is de Booking-tool volledig geoptimaliseerd bij Yogaloft. “Dat was eenvoudig om te doen”, geeft Joachim aan. “Andere platformen vereisen een opleiding alvorens je ermee aan de slag kunt, de Booking-tool niet. Op dit moment doet de module goed zijn werk: dat zie ik aan de omzet die ik dankzij deze automatisatie draai.”

Lokale ondersteuning
Sinds de lancering werden al meer dan 4.000 boekingen geregistreerd in het systeem. Het bewijs dat er nood was aan een gebruiksvriendelijke gratis tool met lokale ondersteuning, meent product manager van de Booking-tool Karlien Valvekens. “In het verleden ontwikkelden we al boekingmodules op maat, maar deze gestandaardiseerde versie is een template waaraan organisatoren zelf modules en opties kunnen toevoegen om zo tot een gedetailleerd systeem te komen dat volledig aan hun noden en wensen beantwoordt. Ook daarin begeleiden we ondernemers, zodat er een logische en klantvriendelijke structuur en flow ontstaat.”

Ten slotte benadrukt Joachim Meire het lokale aspect. “Webhero is een makkelijk te benaderen Belgisch bedrijf. Bij andere toepassingen moet je doorgaans rekenen op een buitenlandse service en ondersteuning. Ik vind het heel fijn dat ik nu al een bekend gezicht bij Webhero heb die mij kan helpen bij vragen of problemen. Aangezien ik zelf een kleine zelfstandige ben, vind ik het belangrijk om samen te werken met andere Belgische ondernemers, iets wat hier zeker het geval is.”

Over Yogaloft en Joachim Meire
Joachim Meire is een internationaal erkende yoga leraar en beoefent yoga sinds 1999. Meer dan 500 studenten volgden intussen zijn erkende Yoga Teacher Training in Gent. Hij is mede-auteur van het boek “Yoga met Evy”, organisator van het Yogaland Festival en oprichter van Seaside Yoga Retreats. In Brugge geeft hij wekelijkse twee yogalessen. Op regelmatige basis leidt hij workshops, retreats en gespecialiseerde professionele yoga opleidingen.

Over Webhero
Webhero is een Leuvens platform, gespecialiseerd in websites, webshops en hoger scoren in Google. Het team van digitale helden focust zich specifiek op zelfstandigen en KMO's. In mei 2014 rolde de eerste Webhero website de digitale wereld in. Het startschot van een stevig succesverhaal met intussen meer dan 5.000 klanten die bewust kozen voor een betaalbare website die je zelf eenvoudig kan beheren zonder je zorgen te maken over technische aspecten. In maart 2022 werd de Webhero Booking-tool gelanceerd, een gratis te gebruiken boekingsmodule op maat van sportclubs, jeugdverenigingen, reisorganisaties en B2B-bedrijven.

Mattias Goossens

Mattias Goossens

PR Consultant, Evoke
Jo Deferm

Jo Deferm

Mede-oprichter, Webhero

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be