WESTPOLE betreedt de Franse markt

WESTPOLE betreedt de Franse markt

De cloud computing-speler zet zijn Europese expansie voort

  • De toetreding tot de Franse markt is een belangrijke stap om de rol van WESTPOLE als Europese leider op het gebied van cloud en managed services te versterken.
  • Tegen het einde van het jaar verwacht WESTPOLE 50 tot 70 werknemers aan te werven in het Franse kantoor.

Straatsburg, 6 juli 2021 – De Europese uitbreiding van WESTPOLE zet zich verder dankzij de oprichting van een nieuw operationeel hoofdkantoor in het Franse Straatsburg. Het bedrijf, gespecialiseerd in cloud en managed services, heeft al meer dan 600 mensen werknemers in dienst verspreid over 8 kantoren in Italië, België en Luxemburg en genereert een omzet van ongeveer 100 miljoen euro.

WESTPOLE kiest Frankrijk, één van de belangrijkste ICT-markten in Europa, voor een nieuwe stap in zijn expansie. Vanwege bestaande contracten met diverse Europese en internationale operators zowel op de particuliere markt als bij overheidsinstellingen, zoals de Europese Commissie, besloot WESTPOLE om uit te breiden naar Frankrijk. WESTPOLE Frankrijk opent zijn eerste kantoor in Straatsburg, waar tegen het einde van het jaar tot 70 nieuwe medewerkers in dienst zullen worden genomen.

"Dit nieuwe hoofdstuk in het groeiverhaal van WESTPOLE bevestigt de solide basis van de groep en zet haar ambities kracht bij", aldus Prof. Dr. Peter Löw, oprichter en eigenaar van WESTPOLE's aandeelhouder LIVIA Group.

"De kwaliteit van eerdere verwezenlijkingen in de belangrijkste ICT-sectoren en het vermogen om effectief en snel in te spelen op de behoeften van het bedrijfsleven in deze periode van sterke discontinuïteit zijn de twee belangrijkste kenmerken die ons in staat stellen actief bij te dragen aan de digitale evolutie in heel Europa." — Prof. Dr. Peter Löw

De drijvende kracht achter de strategie van WESTPOLE Frankrijk is Massimo Moggi, de voorzitter en CEO van WESTPOLE Europe. De Italiaanse manager heeft ruime ervaring in het management van ICT-bedrijven in zowel Europa als in de Verenigde Staten. Moggi leidde met succes de herlancering van WESTPOLE na de spin-off van de Hitachi-groep in 2018. Hij startte tevens de Europese uitbreiding van het bedrijf met de eerste internationale overname van een business unit uit de Canon Group, die vandaag gekend is als WESTPOLE Benelux.

"Met de uitbreiding in Frankrijk betreedt WESTPOLE één van de belangrijkste landen voor digitale innovatie in Europa", voegt Massimo Moggi toe. "Terwijl het aantal vestigingen groeit, is het altijd ons doel om synergieën te creëren en als één team te werken en om samen te bouwen aan de toekomst van een toonaangevende groep in de internationale cloud, waarbij we de waardepropositie versterken ten voordele van onze klanten.”

 

Over WESTPOLE
WESTPOLE is een leverancier van IT-diensten en -oplossingen en de ideale partner voor de digitale transformatie van bedrijfsactiviteiten dankzij zijn ruim 30 jaar ervaring in het management van technologie en innovatie. WESTPOLE Benelux kwam in 2020 tot stand na de overname van het bedrijfsonderdeel Professional Solutions van IRIS Group door de LIVIA Group. Zo’n 300-tal werknemers verspreid over kantoren in Vilvoorde, Louvain-La-Neuve en Luxemburg werken voor WESTPOLE Benelux. 

WESTPOLE ontzorgt bedrijven van het beheer van infrastructuur en applicaties en ondersteunt hen bij hun digitale transformatie via een op maat ontworpen totaalaanpak. De onderneming staat klanten bij in hun strategische uitdagingen op gebieden zoals cloudtoepassingen, infrastructuur, cyberbeveiliging, evenals bij state-of-the-art onderwerpen als kunstmatige intelligentie. WESTPOLE omarmt innovatie met een pioniersgeest, met passie en empathie, en vestigt op die manier een nieuw referentiepunt in de IT-markt.

Voor meer informatie: https://westpole.be

Over LIVIA Group 
LIVIA Group is een onafhankelijke industriële holding en tevens de particuliere beleggingsonderneming van Prof. Dr. Peter Löw met een beheerd vermogen van meer dan 780 miljoen euro. LIVIA investeert in een divers spectrum van activa gaande van bedrijfs-, landbouw- en opportunistische investeringen tot vastgoed, opkomende markten, en schone kunsten & antiek. Dankzij meer dan 250 uitgevoerde transacties is het management van LIVIA een bevoorrechte en betrouwbare partner van internationale bedrijven en financiële instellingen. 

LIVIA Corporate Development is gespecialiseerd in het verwerven van Europese spin-offs / carve-outs van bedrijven en middelgrote ondernemingen met een omzet tussen 20 miljoen en 1,5 miljard euro. De focus ligt op bedrijfstransformaties en overnames van minder goed presterende bedrijven met potentieel voor operationele verbetering, alsook op add-on overnames voor bestaande platforminvesteringen om synergieën te realiseren. 

Voor meer informatie: www.livia-group.com 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel