Wereldprimeur: testo 316-reeks met 2-in-1-sensor detecteert zowel gas als koelmiddel

Ternat, 7 oktober 2022 - Testo, de wereldleider in innovatieve meetoplossingen, pioniert opnieuw met zijn jongste 316-reeks gaslekdetectoren. Dankzij een 2-in-1-sensor - de eerste ter wereld - zijn die in staat om zowel gas als koudemiddel te detecteren. Testo doet zijn reputatie van innovator zo andermaal eer aan en verlegt grenzen op het vlak van efficiëntie en gebruiksgemak.

testo 316-EX-2 gaslek- en koelmiddeldetector met mobiele app
testo 316-EX-2 gaslek- en koelmiddeldetector met mobiele app

Van kleine tot industriële installaties, de nieuwe serie lekdetectors is geschikt voor alle behoeften en toepassingsgebieden. Veiligheid en (tijds)efficiëntie zijn de kernwoorden, met zowel optische als akoestische alarmen maar ook ppm-weergave en documentatie via de gekoppelde testo-app, en een sensor met zelftest en automatische nulstelling. Met behulp van de expertfuncties kunnen in de fijne modus bijzonder betrouwbaar lekkages worden opgespoord, waarbij de meest gangbare soorten gas automatisch worden geïdentificeerd.

Maar, de grootste innovatie schuilt in de gecombineerde 2-in-1-sensor van de testo 316-EX-2, voor de gelijktijdige detectie van gas en koelmiddelen: een wereldwijde primeur.

Veilige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke lekdetectie, zonder van sensor te hoeven wisselen: dat is de testo 316-EX-2 in een notendop”, verklaart Jeroen Van Der Kelen, CEO van Testo België en zoon van oprichter Jean-Pierre Van Der Kelen. Die revolutionaire ontwikkeling, samen met de intuïtieve bediening, maken de 316-reeks ongeëvenaard in lekdetectie”.

Die intuïtieve bediening omvat, afhankelijk van het model, onder meer de volgende functies: een enkelvoudige stoplicht-led op de kop en een zelfverklarende balkenschaal (316i); een stoplichtschaal op de kop en bij de displayverlichting die lange inwerktijden vermijden; en een fijne modus en automatische identificatie plus app-koppeling voor het documenteren van de metingen (316-1-EX).

 

Over Testo

Testo, dat zichzelf in 1957 op de kaart zette met de ontwikkeling van de eerste elektronische thermometer, is wereldleider in innovatieve, high-precision meetoplossingen en -technologie voor HVAC/R (Heating, Ventilation, Air Conditioning and Refrigeration), voeding, farma en industrie. Het Duitse bedrijf, met wortels in het Zwarte Woud, telt vandaag 36 dochtermaatschappijen en 3.400 werknemers in 25 landen over de hele wereld. 

De producten, oplossingen en diensten van Testo maken het mogelijk om tijd en middelen te besparen en de kwaliteit van goederen te verbeteren, om zo bij te dragen tot de bescherming van onze gezondheid en het milieu. 

Momenteel draait het bedrijf een omzet van 400 miljoen euro, waarvan telkens een tiende in R&D geïnvesteerd wordt. De Belgische tak van Testo werd in 1986 opgericht door Jean-Pierre Van der Kelen en is, na Duitsland, het belangrijkste land van de groep, zowel in omzet als qua innovatie.

Perscontact

Liesbeth De Nys
ldenys@testo.be

Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be