Webhero maakt ondernemers wegwijs in de werking van zoekmachines

Interesse uit uiteenlopende sectoren voor nieuwe SEO-opleidingsdagen

Leuven, 17 mei 2022 - Door op regelmatige basis SEO-opleidingsdagen te organiseren beantwoordt Webhero aan de vraag van heel wat online ondernemers die graag beter willen scoren in zoekmachines. Het Leuvense website- en webshopplatform staat tijdens enkele praktische workshops stil bij de do’s en don’ts van SEO, kort voor search engine optimalization. De deelname van ondernemers uit verschillende sectoren maakt duidelijk dat de nood aan kennis over SEO groot is bij online ondernemers.

Net zoals winkeliers een opvallende etalage inrichten om de aandacht van voorbijgangers te trekken, willen online ondernemers hun website of webshop een prominente plek geven op de eerste pagina van zoekmachines zoals Google. Zo vergroten ze de kans dat potentiële klanten doorklikken naar hun webadres. Dat is cruciaal, want slechts een fractie van de zoekmachinegebruikers zoekt ooit verder dan de eerste pagina met resultaten. Voor Webhero-klanten die hoger willen scoren in zoekmachines en inzicht willen verkrijgen in de werking van de achterliggende processen, organiseert het Leuvense platform daarom sinds kort op regelmatige basis een SEO-opleidingsdag.

Zelf aan de slag
SEO is één van de kerndomeinen waarbinnen Webhero actief is. Het platform beschikt over een eigen SEO-tool en -traject waarbij klanten alles rond SEO kunnen uitbesteden aan de specialisten van Webhero. Ondernemers die echter interesse tonen om hier zelf mee aan de slag te gaan of geen budget hebben om dit uit te besteden, krijgen tijdens de SEO-opleidingsdagen een kijkje onder de motorkap van zoekmachines. Ze krijgen daarbij praktische en concrete tips om eigenhandig hun online zichtbaarheid op te krikken. Na afloop ontvangen de deelnemers een SEO-diploma.

"SEO draait niet alleen om het begrijpen van de algoritmes die zoekmachines hanteren" - Jo Deferm

“SEO draait niet alleen om het begrijpen van de algoritmes die zoekmachines hanteren”, benadrukt mede-oprichter van Webhero Jo Deferm. “Tijdens de opleiding staan we stil bij de missie, visie, marges en strategie van de onderneming in kwestie. We voeren ook een concurrentieonderzoek uit om een beter zicht te krijgen over hoe de ondernemer zich het best kan positioneren tussen de zoekresultaten.”

Brede interesse
Na het succes van de eerste editie werd meteen een tweede opleidingsdag gepland, die intussen ook nagenoeg volzet is. “Er zijn deelnemers uit heel uiteenlopende sectoren, van de bouwsector tot coaches en horeca”, merkt Jo Deferm. “Dat maakt duidelijk dat steeds meer ondernemers beseffen hoe belangrijk het is om goed te scoren in zoekmachines, maar dat er tegelijkertijd nog veel onwetendheid is over hoe dat juist moet. Daarom zijn we blij dat we nu naast onze bestaande diensten ook de nodige kennis kunnen overdragen aan ondernemers die zelf met SEO aan de slag willen gaan.”

Over Webhero
Webhero is een Leuvens platform, gespecialiseerd in websites, webshops en hoger scoren in Google. Het team van digitale helden focust zich specifiek op zelfstandigen en KMO's. In mei 2014 rolde de eerste Webhero website de digitale wereld in. Het startschot van een stevig succesverhaal met intussen meer dan 3.000 klanten die bewust kozen voor een betaalbare website die je zelf eenvoudig kan beheren zonder je zorgen te maken over technische aspecten.

Jo Deferm

Jo Deferm

Mede-oprichter, Webhero
Mattias Goossens

Mattias Goossens

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be