Webhero bouwt vijfduizendste website voor ambachtelijke koffiebar Elisa by JAVA Coffee

Webhero bouwt vijfduizendste website voor ambachtelijke koffiebar Elisa by JAVA Coffee

Succesformule is toegankelijk en laagdrempelig voor lokale ondernemers

Leuven, 10 december 2021 - Webhero, het Leuvense platform gespecialiseerd in websites, webshops en hoger scoren in Google heeft haar vijfduizendste website opgeleverd. Die eer gaat naar koffiebar Elisa By JAVA Coffee in de Brusselsestraat. De koffiezaak met een sterke lokale verankering klopte aan bij Webhero voor een gebruiksvriendelijke en makkelijk aanpasbare website.

Het Webhero-platform werd in 2014 gelanceerd als antwoord op de grote vraag naar gebruiksvriendelijke en betaalbare websites. “We kregen steeds vaker de vraag van vrienden, kleine zelfstandigen en KMO’s om een website voor hen te bouwen”, herinneren oprichters Jo Deferm en Sander Claes zich. “De gangbare eenmalige opstartkost van minstens €3.000 is dan vaak een te hoge drempel.” De oplossing werd gevonden in de vorm van het Webhero-platform waarmee op een eenvoudige manier websites ontwikkeld kunnen worden die de klant vervolgens naar wens kan aanpassen.

Klantgerichte aanpak
In mei 2014 ging de allereerste Webhero-website online. Intussen staat de teller op vijfduizend. Aan de basis van dat succes ligt volgens Jo en Sander de klantgerichte aanpak met een gratis demonstratiewebsite die ze als ‘testrit’ beschouwen. “Net als een auto wil je een website eerst kunnen testen alvorens deze te kopen. Technische specificaties op zich zeggen niets. Een gratis demonstratiewebsite die toont hoe de website er kan uitzien, geeft een veel beter idee. Daarna finaliseren we samen met de klant de uiteindelijke website.”

Dat uitgerekend koffiebar Elisa By JAVA Coffee de vijfduizendste Webhero-website is, bevestigt andermaal de sterke lokale verankering van Webhero. Niet alleen bevindt het uitgebreide kantoor zich in Officenter waar Webhero omringd wordt door gepassioneerde ondernemers, het is ook dichtbij de verschillende klanten in Leuven en omstreken gelegen. Die klanten krijgen bij Webhero alle ruimte om hun verhaal te doen, bijvoorbeeld op het videoplatform Webhero TV.

Mede-oprichter Jo Deferm, websitebouwer Joren Claes, JAVA Coffee CEO Kathleen Claes en burgemeester Mohamed Ridouani
Mede-oprichter Jo Deferm, websitebouwer Joren Claes, JAVA Coffee CEO Kathleen Claes en burgemeester Mohamed Ridouani

Koffie in het bloed
Elisa By JAVA Coffee bewijst dat die verhalen de moeite zijn. Haar naam dankt de koffiebar aan Elisa Wuyts, die samen met haar man Eduard in 1935 een koffiebranderij opstartte in Wezemaal. Koffie stroomt in die familie door de aderen, want intussen is achterkleindochter Kathleen Claes CEO bij JAVA Coffee. Zij vernoemde koffiebar Elisa naar haar overgrootmoeder als eerbetoon.

De Leuvense koffiebar uit de Brusselsestraat klopte bij Webhero aan voor een gebruiksvriendelijke website die makkelijk aangepast kan worden. Andere vereisten waren de integratie van een reservatiesysteem, een online menukaart en het makkelijk kunnen overschakelen tussen verschillende talen. “We zijn heel tevreden met de gebruiksvriendelijke website die Webhero ontwikkeld heeft”, vertelt Kathleen Claes. “We kunnen nu eenvoudig en zonder beperkingen dingen aanpassen of toevoegen aan de website.”

Sterk verhaal
Volgens burgemeester Mohamed Ridouani bewijst het succes van websites dat digitalisering lokale samenwerking kan versterken. “Elke onderneming heeft in deze tijden nood aan een website. Als er daarvoor samengewerkt kan worden met een lokale partner die rekening houdt met de wensen van de klant en actief klanten in de kijker zet, levert dat een sterk verhaal op. Dat is bij koffiebar Elisa By JAVA Coffee zeker het geval.”

Over Webhero
Webhero is een Leuvens platform, gespecialiseerd in websites, webshops en hoger scoren in Google. Het team van digitale helden focust zich specifiek op zelfstandigen en KMO's. In mei 2014 rolde de eerste Webhero website de digitale wereld in. Het startschot van een stevig succesverhaal met intussen meer dan 3.000 klanten die bewust kozen voor een betaalbare website die je zelf eenvoudig kan beheren zonder je zorgen te maken over technische aspecten.

Over Elisa by JAVA Coffee
Met ‘Elisa by JAVA Coffee’ brengt JAVA Coffee-CEO Kathleen Claes een eerbetoon aan haar overgrootmoeder, die in 1935 samen met haar man Eduard Wuyts een koffiebranderij opstartte in Wezemaal. De koffiezaak werkt samen met andere leveranciers die belang hechten aan ambachtelijke en duurzame kwaliteitsproducten. Naast vers gebrande JAVA koffie is er ook vlees van culinaire slagerij Ox wat verderop in de straat, verse zuivel van Kort'om Leuven en biologisch brood van De Trog verkrijgbaar.

Jo Deferm
Jo Deferm Mede-oprichter, Webhero
Mattias Goossens
Mattias Goossens PR Consultant, Evoke

 

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel