Webfleet wint Telematik Award voor verkeersveiligheidsproject op basis van Webfleet Video

Brussel, 25 oktober 2022 — Webfleet, de wereldwijd erkende oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone, heeft de tweejaarlijkse Telematik Award voor 2022 gewonnen in de categorie Best Project. Het bekroonde project is gebaseerd op Webfleet Video, een videotelematica-oplossing die gebruik maakt van artificial intelligence (AI).

Het project kwam tot stand in een samenwerking tussen Webfleet, Haftpflichtgemeinschaft Deutscher Nahverkehrs- und Versorgungsunternehmen Allgemein VVaG (HDNA), Haftpflichtgemeinschaft Deutscher Nahverkehrs- und Versorgungsunternehmen (HDN), het adviesbureau RiskGuard en de distributiepartner Webfleet, Xplus1. Deze organisaties werken samen om de veiligheid op de Duitse wegen te vergroten.

De Webfleet Video-oplossing combineert dashcambeelden, AI-feedback in de cabine en rijgegevens. De informatie die dit oplevert helpt bestuurders gevaar te vermijden en geeft bedrijven de mogelijkheid zich te verdedigen tegen valse claims. RiskGuard en de daaraan verbonden veiligheidscoaches gebruiken deze oplossing voor de ontwikkeling van verdere veiligheidsmaatregelen die ongevallen, en de stilstand en kosten die daar het gevolg van zijn, helpen voorkomen. Deze maatregelen verbeteren niet alleen de veiligheid van de individuele bestuurders, maar ook de duurzaamheid van het wagenpark. Beide doelen zijn belangrijk voor de HDN en HDNA, de aansprakelijkheidsverenigingen van Duitse lokale vervoers- en nutsbedrijven.

“We zijn blij met het oordeel van de jury, want het onderstreept het belang dat bedrijven hechten aan het bevorderen van de verkeersveiligheid onder hun werknemers”, zegt Taco van der Leij, vicepresident van Webfleet Europe. “Dit project wil mensen de hulpmiddelen geven voor het verbeteren van hun rijgedrag, wat op zijn beurt de veiligheid van alle weggebruikers verbetert. Het is ook goed nieuws voor de bedrijven die deelnemen. Minder ongevallen betekent dat chauffeurs veiliger zijn en dat er minder storingen, dure reparaties, stilstand en claims ontstaan.”

De Telematik Award wordt sinds 2010 elke twee jaar uitgereikt door de mediagroep Telematik-Markt.de. De organisatie streeft ernaar de telematica-industrie transparanter, bekender en begrijpelijker te maken voor de gebruikers. De competitie biedt ook de kans om toekomstige trends te presenteren met voorbeelden van best practices. De inzendingen voor de award worden beoordeeld door een jury van deskundigen.

Christian Schlünz & Benjamin Eichelkraut, Key Account Managers bij Webfleet Central (DACH)
Christian Schlünz & Benjamin Eichelkraut, Key Account Managers bij Webfleet Central (DACH)

Over Webfleet 

Webfleet is Bridgestone ‘s wereldwijd vertrouwde oplossing voor wagenparkbeheer. Meer dan 60.000 bedrijven over de hele wereld gebruiken het om de efficiëntie van hun wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te verbeteren, aan de regelgeving te voldoen en duurzamer te werken. Al meer dan 20 jaar geeft het wagenparkbeheerders inzichten op basis van gegevens waarmee ze hun activiteiten kunnen optimaliseren. 

Webfleet omarmt de missie van Bridgestone Mobility Solutions om de wereld naar een duurzame toekomst te leiden met data-gedreven mobiliteitsoplossingen en draagt bij aan de realisatie van The Bridgestone E8 Commitment. Deze brede, wereldwijde bedrijfsverplichting definieert duidelijk de waarde die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Zij geven richting aan alle strategische prioriteiten, besluitvorming en alle acties die het bedrijf ontplooit.

Bezoek voor meer informatie webfleet.com. Volg Webfleet op Twitter: @WebfleetNews. Bezoek voor meer informatie over Bridgestone in de EMIA-regio www.bridgestone-emia.com en de Bridgestone Newsroom.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be