Webfleet werkt samen met Muses aan aanbod van geïntegreerde telematica-oplossingen

  • Webfleet, de wereldwijd vertrouwde oplossing van Bridgestone voor wagenparkbeheer, wordt vooraf geïnstalleerd in alle voertuigen van Muses.
  • Met Webfleet kan Muses de status van het wagenpark bewaken en voorspellend onderhoud plannen, terwijl de klanten van Muses toegang hebben tot de volledige Webfleet-suite om de efficiëntie van het wagenpark te optimaliseren en de kosten te verlagen. 
  • Webfleet en Muses zijn samen aanwezig op het Autosalon van Parijs (Mondial de l'auto, Parijs) van 17 tot 23 oktober.

Brussel, 11 oktober 2022 — Webfleet, de wereldwijd erkende oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone, is een samenwerking aangegaan met Muses, een nieuwe eOEM die gevestigd is bij Parijs. Muses produceert een reeks elektrische voertuigen die specifiek zijn ontworpen voor het vervoer van goederen in binnensteden. Alle Muses eLCV's zullen worden uitgerust met Webfleet en zullen onmiddellijk toegang hebben tot fleet managementdiensten, zoals het controleren van de status van het wagenpark en het plannen van preventief onderhoud. De volledige suite van Webfleet-diensten voor elektrische voertuigen zal op verzoek beschikbaar zijn voor eindklanten, waardoor in real time het batterijniveau, het verbruik, de teruggewonnen energie, het resterende rijbereik en de oplaadtijd kunnen worden gecontroleerd.

Commerciële licht bedrijfswagen van Muses
Commerciële licht bedrijfswagen van Muses

Muses is de enige commerciële lichte bedrijfswagen die beschikt over een elektromotor in het wiel. Met een groter laadvolume op een compactere wielbasis is het voertuig ideaal voor de last mile van bezorging. Het innovatieve platformontwerp verbetert de efficiëntie van het vermogen, waardoor de actieradius toeneemt en de kosten voor het opladen van de batterij dalen.

“Webfleet staat al lang bekend als een flexibele telematicaspeler die anticipeert op toekomstige marktontwikkelingen en wagenparkbeheerders in staat stelt hun grootste uitdagingen aan te gaan en hun werk gedaan te krijgen”, zegt Damien Biro, CEO van Muses/Muses Europe. “Dat maakt het een perfecte partner voor Muses.”
“We zijn verheugd dat we gezamenlijk met Muses deze geïntegreerde telematica-oplossing aan kunnen bieden”, zegt Taco van der Leij, vicepresident van Webfleet Europe. “Dergelijke partnerships geven eindgebruikers waardevolle connectiviteit die hen helpt de efficiëntie van het wagenpark te optimaliseren en de kosten te verlagen. Dat is een van de redenen waarom wij geloven dat deze partnerships de sleutel zijn tot de toekomst van mobiliteit.”

Webfleet en Muses geven een gezamenlijke presentatie op de Mondial de l'auto, het toonaangevende autosalon in Parijs, van 17 tot 23 oktober in Hall 3. De voertuigen van Muses met geïntegreerde Webfleet-suite zijn nu beschikbaar in Frankrijk.

Over Bridgestone in Europe, Middle East, India and Africa

Bridgestone is wereldwijd marktleider in banden en duurzame mobiliteitsoplossingen. Verenigd in Bridgestone EMIA zijn Bridgestone Europa, Midden-Oosten, India en Afrika. Het hoofdkantoor van Bridgestone is gevestigd in Zaventem. In totaal werken er meer dan 20.000 mensen voor deze strategische businessunit van Bridgestone. In deze regio is het merk actief in veertig landen. 

Bridgestone biedt de markt een divers palet aan premium banden maar ook geavanceerde mobiliteitsoplossingen en nieuwe technologieën op het gebied van banden. Doel van het bedrijf is om middels duurzame oplossingen zowel maatschappelijke waarde als waarde voor de klant toe te voegen. Bridgestone heeft zich gecommitteerd aan een bedrijfsverplichting met acht focusgebieden waar het bedrijf flinke stappen op wil maken. Die deelgebieden zijn Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Zij geven richting aan alle strategische prioriteiten, besluitvorming en alle acties die het bedrijf ontplooit. 

Voor meer informatie over Bridgestone en EMIA, bezoek www.bridgestone-emia.com en press.bridgestone-emia.com. Volg ons op Facebook, Instagram, YouTube en LinkedIn.

Over Webfleet 

Webfleet is Bridgestone‘s wereldwijd vertrouwde oplossing voor wagenparkbeheer. Meer dan 60.000 bedrijven over de hele wereld gebruiken het om de efficiëntie van hun wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te verbeteren, aan de regelgeving te voldoen en duurzamer te werken. Al meer dan 20 jaar geeft het wagenparkbeheerders inzichten op basis van gegevens waarmee ze hun activiteiten kunnen optimaliseren. 

Webfleet omarmt de missie van Bridgestone Mobility Solutions om de wereld naar een duurzame toekomst te leiden met data-gedreven mobiliteitsoplossingen en draagt bij aan de realisatie van The Bridgestone E8 Commitment. Deze brede, wereldwijde bedrijfsverplichting definieert duidelijk de waarde die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Zij geven richting aan alle strategische prioriteiten, besluitvorming en alle acties die het bedrijf ontplooit.

Bezoek voor meer informatie webfleet.com. Volg Webfleet op Twitter: @WebfleetNews. Bezoek voor meer informatie over Bridgestone in de EMIA-regio www.bridgestone-emia.com en de Bridgestone Newsroom.

Over Muses

De voertuigen van Muses zijn sinds 2015 de eerste commerciële lichte bedrijfswagens die beschikken over een elektromotor in het wiel. Sinds 2021 worden de voertuigen geïndustrialiseerd in Taiwan en vanaf 2023 zal dat ook in Frankrijk gebeuren. Dankzij de soepele industrialisatie kan Muses gemakkelijk uitbreiden in alle gebieden. De unieke compactheid, de totale eigendomskosten en de onafhankelijkheid van dure laadnetwerken laten Muses toe om gemakkelijk en in alle gebieden verkocht te worden.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be