Webfleet vestigt nieuw GUINNESS WERELDRECORD voor 500,8 km rijden - de grootste afstand afgelegd door een elektrische bestelwagen op slechts één keer laden

  • Dankzij EV-gegevens en camera beelden van Webfleet is een nieuw wereldrecord mogelijk gemaakt én geverifieerd.
  • Bridgestone Duravis banden, ontworpen om de rolweerstand te minimaliseren, helpt bij het optimaliseren van het bereik van de recordbrekende FIAT E-Scudo.
  • Het vorige record van 416,5 km was neergezet in de VS.

Brussel, 16 augustus, 2023 Webfleet, de wereldwijd erkende oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone, heeft het GUINNESS WERELDRECORD, het afleggen van de grootste afstand met een elektrische bestelwagen op slechts één keer laden, verpulverd met 550,8 km (311.18 mijl).

Kevin Booker, Sam Clarke en Fergal McGrath, de door Webfleet gesponsorde bestuurders, verpulverden het wereldrecord in een FIAT E-Scudo, uitgerust met energiezuinige Bridgestone Duravis-banden.

Webfleet onthulde met hun, onafhankelijk gecontroleerde, videobeelden, kilometerteller, GPS en batterijniveaugegevens dat de compacte bestelwagen, met een 75kWh batterij en een WLTP van 330 kilometer, gemiddeld 7,2 km per kilowattuur (kWh) aflegde op de route door Cambridgeshire, Lincolnshire en Northamptonshire.

De reis duurde 13 uur en negen minuten en werd overdag verreden. De FIAT E-Scudo had geen aanpassingen nodig en de route combineerde stedelijke en landelijke wegen om de omstandigheden van de 'echte wereld' na te bootsen.

Voor deze uitdaging werd er speciaal voor de E-Scudo gekozen dankzij zijn uitstekende actieradius en comfortgerichte ontwerp. De bus is erop gericht om het rijgevoel van een auto voor de chauffeur na te bootsen. Daarnaast heeft de bus een geluidsdemping van topniveau, hierdoor worden schokken en trillingen tot een minimum beperkt.

“Deze buitengewone prestatie getuigt van de vastberadenheid en technologische vindingrijkheid van alle betrokkenen," aldus Beverley Wise, Regional Director Webfleet UK voor Bridgestone Mobility Solutions. "We zijn erg blij dat we GUINNESS WORLD RECORDS-titelhouder zijn geworden. Het vorige record van 416,5 km werd gevestigd in de VS en de komst van dit record naar het Verenigd Koninkrijk is symbolisch voor ons landelijke streven om wereldwijd marktleider te worden op het gebied van e-mobiliteit. Het record toont niet alleen de mogelijkheden van elektrische bestelwagens en geavanceerde Bridgestone-bandentechnologie voor bedrijven en stedelijke mobiliteit, maar ook de impact die bestuurders kunnen hebben op het energieverbruik van elektrische voertuigen (EV)."
Taco van der Leij, Vice President Fleet Management Solutions Europe voor Bridgestone Mobility Solutions, zegt: "Aangesloten EV-gegevens spelen een cruciale rol bij het elektrificeren van mobiliteit, waardoor bedrijfswagenparken het gedrag van bestuurders kunnen monitoren, hun energieprestaties kunnen vergelijken en zelfs de kinetische energie die wordt teruggewonnen door regeneratief remmen kunnen analyseren om gerichte coaching te bieden waar dat het meest nodig is. De banden die Webfleet voor de poging had gekozen, Bridgestone Duravis-banden, werden gezien als een essentieel onderdeel van de wereldrecordpoging, omdat ze een uitstekend rendement en een lage rolweerstand bieden."
Damien Dally, Managing Director FIAT UK, gaat verder: "We zijn verheugd dat de FIAT E-Scudo zijn allereerste GUINNESS WORLD RECORDS-titel heeft behaald. En dat het deze indrukwekkende titel is met de verste afstand ooit afgelegd door een bestelwagen op slechts één keer laden. De E-Scudo heeft al een actieradius van 330 kilometer, wat perfect is voor bedrijven die willen overstappen op elektrisch rijden, en dit laat zien hoeveel verder de bestelwagen kan gaan dan zijn WLTP actieradius wanneer er efficiënt mee wordt gereden."

McGrath en Booker hebben allebei eerdere records voor benzine- en dieselverbruik en energieverbruik in een elektrische auto op hun naam staan. Ze hebben nu respectievelijk zes en vier wereldrecords op hun naam staan, terwijl Clarke nu zijn eerste met succes heeft afgerond.

McGrath zei: "De vermindering van koolstofuitstoot en de verbetering van de luchtkwaliteit behoren tot de hoogste prioriteiten van regeringen over de hele wereld, vooral in steden waar de luchtvervuiling het ergst is. We zien bijvoorbeeld de recente uitbreiding van de London Ultra Lage Emissie Zone (ULEZ) vanaf 23 augustus 2023. Vrachtwagens en bestelwagens rijden voornamelijk op diesel en daarom is het belangrijk dat de overgang naar volledig elektrisch zonder uitlaatgassen zo soepel mogelijk verloopt. Door dit wereldrecord te vestigen, hopen we aan te tonen dat volledig elektrische commerciële voertuigen in de praktijk aan de eisen van klanten kunnen voldoen en deze zelfs overtreffen, vooral in grote steden."
Edmund King OBE, voorzitter van AA, was verheugd dat AA de officiële jurering en haar toonaangevende EV-ondersteuningsdiensten had geleverd voor de recordpoging: "Een hartelijke felicitatie aan het Webfleet-team voor het behalen van de GUINNESS WORLD RECORDS-titel en het laten zien wat er mogelijk is op het gebied van EV actieradius en hoe bestuurders de actieradius kunnen beïnvloeden. De prestatie is nog indrukwekkender omdat deze is uitgevoerd in een bestelwagen. We weten dat sommige bestuurders zich zorgen maken over de actieradius, dus het is enorm positief om te laten zien hoe ver elektrische voertuigen kunnen rijden op één lading. We zijn er trots op dat we de nummer één leverancier zijn van EV-ondersteuningsdiensten voor bestuurders, die zowel particulieren als wagenparken helpen om vol vertrouwen te kiezen voor elektrificatie, dus het was fantastisch om onze rol te spelen in deze wereldrecordprestatie."

 

Over Webfleet

Webfleet is de wereldwijd vertrouwde fleet management oplossing van Bridgestone. Meer dan 60.000 bedrijven over de hele wereld gebruiken het om de efficiëntie van het wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te vergroten, de regelgeving na te leven en duurzamer te werken. Al meer dan 20 jaar voorziet het wagenparkbeheerders van datagestuurde inzichten die hen helpen hun activiteiten te optimaliseren.

Webfleet omarmt de missie van Bridgestone Mobility Solutions om de wereld naar een duurzame toekomst te brengen met datagestuurde mobiliteitsoplossingen en draagt bij aan de levering van The Bridgestone E8 Commitment. Deze brede, wereldwijde bedrijfsverplichting definieert duidelijk de waarde die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Deze bieden een kompas als leidraad voor strategische prioriteiten, besluitvorming en acties op elk gebied van het bedrijf.

Meer informatie op: webfleet.com. Volg ons op Twitter: @WebfleetNews. Voor meer informatie over Bridgestone in de EMIA regio, bezoek www.bridgestone-emia.com en Bridgestone Newsroom.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be