Webfleet verrijkt zijn platform voor wagenparkbeheer met Bosch

  • Samenwerking met Bosch integreert digitale, geïntegreerde diensten voor klanten in de transport- en logistieke sector.
  • Het digitale logistieke platform Bosch L.OS biedt met Webfleet aanvullende diensten op basis van data-analyse.
  • Als eerste test wordt Bosch Secure Truck Parking geïntegreerd in de oplossing van Webfleet voor wagenparkbeheer.

Brussel, 29 februari 2024 — Webfleet, de wereldwijd erkende oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone, werkt samen met Bosch aan geïntegreerde mobiliteitsdiensten voor wagenparkbeheerders.

Webfleet sluit zich aan bij het Logistics Operating System van Bosch (Bosch L.OS) en kan zodoende aanvullende oplossingen aanbieden die naadloos geïntegreerd zijn in het platform voor wagenparkbeheer van Webfleet. Dit leidt tot de intelligente verbinding van verschillende diensten en systemen in één uniforme oplossing waarmee bedrijven hun wagenpark efficiënter kunnen beheren op basis van realtime gegevens.

Als eerste test wordt Bosch Secure Truck Parking, een Europees boekingsplatform voor beveiligd parkeren van vrachtwagens, via Bosch L.OS geïntegreerd in de oplossing van Webfleet. Hierdoor kunnen wagenparkbeheerders snel en eenvoudig beveiligde plekken plannen en boeken in een netwerk van geverifieerde parkeerplaatsen. Dit minimaliseert het risico op ladingdiefstal en geeft prioriteit aan het welzijn van chauffeurs. De oplossing bespaart tijd bij het zoeken naar een parkeerplaats en draagt zodoende bij aan het verminderen van brandstofkosten en CO2-uitstoot.

Klanten krijgen binnen de oplossing voor wagenparkbeheer van Webfleet direct toegang tot Bosch Secure Truck Parking. Het is de bedoeling dat vervoerscoördinatoren ook aanbevelingen krijgen voor beschikbare parkeerplaatsen op basis van de resterende rijtijd en het orderschema. Dit voorkomt dat chauffeurs de wettelijke rijtijden overschrijden en verbetert de planning. Bovendien kunnen verwachte aankomsttijden (Estimated Time of Arrival, ETA's) nog nauwkeuriger worden berekend en gecommuniceerd, afhankelijk van de actuele verkeerssituatie. Alle beveiligde gegevens over parkeerreserveringen worden automatisch gedeeld met chauffeurs via de speciale bestuurdersapp en terminals van Webfleet.

"We verheugen ons over de deelname aan het Bosch L.OS platform", zegt Taco van der Leij, Vice President Webfleet Europe bij Bridgestone Mobility Solutions. “Met deze samenwerking brengen we twee krachtige partijen in het mobiliteitslandschap samen om kritieke uitdagingen voor wagenparkbeheerders aan te pakken. De Secure Truck Parking-oplossing is nog maar het begin van onze samenwerking; we zijn vastbesloten om steeds meer impactvolle functies en innovatieve oplossingen te bieden die tegemoetkomen aan de veranderende behoeften van onze klanten."

Webfleet en Bosch L.OS willen het geïntegreerde Secure Truck Parking-aanbod vanaf het voorjaar van 2024 evalueren met een selecte groep klanten. In deze eerste fase kunnen productexperts van beide partners feedback verzamelen en andere potentiële functies met toegevoegde waarde verkennen, voordat het systeem op grotere schaal wordt uitgerold.

Met dit partnerschap blijft Webfleet zijn partnerecosysteem uitbreiden en biedt het wagenparkbeheerders ongeëvenaarde toegang tot geavanceerde technologieën waarmee efficiënter, veiliger en duurzamer gewerkt kan worden.

Over Webfleet

Webfleet is de wereldwijd vertrouwde oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone. Meer dan 60.000 bedrijven over de hele wereld gebruiken het om de efficiëntie van het wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te verbeteren, wet- en regelgeving na te leven en duurzamer te werken. Al meer dan 25 jaar biedt het wagenparkbeheerders datagestuurde inzichten die hen helpen hun activiteiten te optimaliseren.

Webfleet omarmt de missie van Bridgestone Mobility Solutions om de wereld op weg te helpen naar een duurzame toekomst met datagestuurde mobiliteitsoplossingen en draagt bij aan het realiseren van The Bridgestone E8 Commitment. Deze brede, wereldwijde bedrijfsverplichting definieert de waarde die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Deze bieden een kompas voor de sturing van strategische prioriteiten, besluitvorming en acties in elk onderdeel van het bedrijf.

Meer informatie is te vinden op: webfleet.com. Volg ons op X: @WebfleetNews en LinkedIn @Webfleet en @Bridgestone Mobility Solutions. Bezoek voor meer informatie over Bridgestone: Bridgestone | Bridgestone Corporation en de Bridgestone Newsroom.

Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be