Webfleet Solutions wint Duitse Telematik Award 2020

Webfleet Solutions wint Duitse Telematik Award 2020

  • Webfleet Solutions wint de Duitse Telematik Award 2020 dankzij verbeterde toepassingen voor elektrische voertuigen (EV).
  • De telematicaleverancier lanceert met de volgende WEBFLEET-versie in oktober aanzienlijk verbeterde EV-functies voor alle klanten wereldwijd.

Webfleet Solutions heeft dit jaar de Duitse Telematik Award gewonnen. Met de nieuwe oplossing voor data-based management van elektrische voertuigen trok Europa's meest toonaangevende telematicaprovider aan het langste eind in de hoofdcategorie van de awards. Na de overwinning kondigde Webfleet Solutions aan dat het de EV-functies nog aanzienlijk zal verbeteren met de volgende release van de vooraanstaande fleetmanagementoplossing WEBFLEET. Dit gebeurt voor alle klanten wereldwijd vanaf midden oktober.

Met de oplossing voor elektrische voertuigen die eerder dit jaar op de markt kwam, kunnen wagenparkbeheerders op afstand inzicht krijgen in hun elektrische en hybride voertuigen, inclusief real-time informatie over het batterijniveau, de actieradius en de resterende oplaadtijd. WEBFLEET biedt klanten ook informatie over hun bestaande wagenpark met betrekking tot brandstofverbruik, rijgedrag, ritten in het verleden, kilometerstand en andere cruciale data. Deze data helpen klanten om beter te begrijpen welke voertuigen met een verbrandingsmotor gemakkelijk kunnen worden vervangen door een elektrisch voertuig.

Open API-interface
De aankomende verbeterde EV-functies bieden verdere ondersteuning voor wagenparkbeheerders die hun wagenpark willen elektrificeren en het kostenbesparingspotentieel willen maximaliseren. Locaties van oplaadpunten zullen beschikbaar zijn op de WEBFLEET-kaart die aan de bestuurder kan worden getoond op de PRO Driver Terminals. De zichtbaarheid in de nabijgelegen laadstations en het resterende rijbereik van EV's helpen wagenparkbeheerders om hun personeelsplanning verder te optimaliseren. Dankzij nieuwe meldingen blijven klanten op de hoogte wanneer de accu van een voertuig tijdens het gebruik een kritiek niveau bereikt en moet worden opgeladen. Webfleet Solutions levert al deze voertuiggegevens via hun open API-interface.

Trots en dankbaar
"Ik ben trots en dankbaar dat ik deze prestigieuze prijs in de wacht sleep", zegt Taco van der Leij, Vice President Webfleet Solutions Europe. "Het is een erkenning voor onze innovatieve oplossingen voor zowel wagenparkbeheerders als bestuurders. Elektrische voertuigen zullen een cruciaal onderdeel worden van alle wagenparken maar het is echter niet altijd eenvoudig om zich aan te passen aan de nieuwste ontwikkelingen. We zullen onze klanten dan ook blijven ondersteunen om de vereiste  transformaties onder de knie te krijgen".

10e editie
De Duitse Telematik Award, die dit jaar zijn tiende verjaardag viert, wordt traditioneel uitgereikt op 's werelds toonaangevende vakbeurs IAA Commercial Vehicles om in het oog springende prestaties en oplossingen op het gebied van telematica in de kijker te zetten. Met de annulering van de IAA vanwege COVID-19 vindt de prijsuitreiking dit jaar plaats als digitaal forum. De organisator is de mediagroep Telematik-Markt.de

 

 

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel