Webfleet Solutions versterkte in 2021 zijn leiderschapspositie in de telematica-markt met productinnovaties en duurzame oplossingen

Amsterdam, 1 februari 2022 Webfleet Solutions behaalde in 2021 nieuwe successen die zijn positie als vooraanstaande Europese leverancier van telematicaoplossingen benadrukten. Met een focus op innovatieve samenwerkingen en duurzaamheid introduceerde het een reeks van nieuwe producten die de digitale transformatie van de transport- en wagenparksector kracht bijzetten.

De coronacrisis heeft digitalisering in een stroomversnelling gebracht. Steeds meer bedrijven met wagenparken omarmden in 2021 telematica en nieuwe technologieën. Volgens een recent onderzoek door Webfleet Solutions heeft 74% van alle Europese bedrijven met wagenparken sinds het begin van de pandemie meer digitale oplossingen in gebruik genomen. Oplossingen voor workflowbeheer en optimalisatie van het orderbeheer bleken met name populair. In de transportsector was er in heel 2021 sprake van een hoge adoptiegraad.

“Onze groei in deze segmenten wijst erop dat bedrijven op zoek zijn naar effectievere mogelijkheden voor het dynamisch verzenden en beheren van orders”, zegt Taco van der Leij, de vice president van Webfleet Solutions Europe. “We hebben onze focus gericht op de ontwikkeling van diverse producten voor de transportsector die onze klanten helpen om de efficiëntie en veiligheid van hun wagenpark verder te verbeteren”.

Innovatieve oplossingen voor de transportsector

Tot de nieuwe producten die in 2021 werden geïntroduceerd behoorde onder meer de geïntegreerde video-telematicaoplossing WEBFLEET Video die dashcam-beelden combineert met rijgegevens om gebruikers van de volledige context van wegincidenten te voorzien. De CAM 50-dashcam maakt gebruik van artificial intelligence (AI) om automatisch riskant rijgedrag te herkennen en gevaarlijke situaties te voorkomen.

Een andere nieuwe oplossing is het WEBFLEET Tyre Pressure Monitoring System (TPMS), dat in samenwerking met Bridgestone werd ontwikkeld. Dit systeem controleert voortdurend de bandendruk en temperatuur en stelt bestuurders en wagenparkbeheerders op de hoogte van eventuele problemen om ongelukken en kostbare uitvaltijd te voorkomen.

Webfleet Solutions introduceerde daarnaast PRO Driver Terminal met Google™ Services. Deze geavanceerde oplossing draagt bij aan efficiëntere workflows en klantenservice en en verhoogt de productiviteit van bestuurders en wagenparkbeheerders. De samenwerking met project44, een toonaangevende leverancier van oplossingen die inzicht bieden in de toevoerketen, versterkte het marktleiderschap van Webfleet Solutions in verbonden transportoplossingen. Deze bieden organisaties een eenvoudige manier om het overzicht op transporten te verbeteren en aan de eisen van de wet- en regelgeving te doen.

De focus blijft in 2022 op duurzaamheid en oplossingen voor elektrische wagenparken

Duurzame oplossingen vormden het afgelopen jaar een belangrijk aandachtsgebied voor Webfleet Solutions. Het bedrijf introduceerde regelmatig nieuwe functies voor elektrische voertuigen die integrale ondersteuning bieden voor het elektrificatieproces van organisaties.

“Het afgelopen jaar is ons bestand van klanten met elektrische wagenparken verdubbeld”, zegt Van der Leij. “In 2022 zal het gebruik van elektrische voertuigen een kantelpunt bereiken. Er zal sprake zijn van een groter keuzeaanbod qua modellen, een verbeterde oplaadinfrastructuur en strengere overheidsrichtlijnen. Softwareoplossingen voor het beheer van elektrische voertuigen zullen in belang toenemen nu bedrijven met wagenparken op zoek zijn naar hulp bij hun elektrische transitie, de ontwikkeling van een oplaadstrategie en het optimaliseren van het beheer van elektrische voertuigen.”

Webfleet Solutions wil niet alleen bijdragen aan een duurzame toekomst van mobiliteit met zijn producten, maar werkt al net zo hard aan het reduceren van zijn eigen CO2-voetafdruk. Het is een samenwerking met de wereldwijd actieve NGO Justdiggit aangegaan om de CO2-uitstoot van zijn toevoerketen en faciliteiten te compenseren door het ondersteunen van herbeplantings- en herbebossingsprojecten in Afrika. Klanten van Webfleet Solutions kunnen via het platform Green Your Fleet deelnemen aan zijn vergroeningsprogramma om de uitstoot van hun wagenpark te compenseren.

Samenwerking vormt de sleutel tot een veilige en duurzame toekomst van mobiliteit

Met nieuwe oplossingen en integratiemogelijkheden versterkte Webfleet Solutions in 2021 zijn samenwerkingsverbanden met innovatieve en traditionele branchespelers om klanten extra toegevoegde waarde te bieden. WEBFLEET Video is het resultaat van een samenwerking met de toonaangevende video-telematicaleverancier Lytx. BMW en Mercedes-Benz Connectivity Services namen deel aan het OEM.connect-programma van Webfleet Solutions, dat original equipment manufacturers (OEM’s) in staat stelt om klanten van uitgebreide telematicadata te voorzien aan de hand van louter het voertuigidentificatienummer (VIN).

Webfleet Solutions werd vanwege zijn sterke leiderschapspositie in de wagenparksector en zijn innovatieve oplossingen door adviesbureau Frost & Sullivan uitgeroepen tot ‘European Fleet Telematics Company of the Year 2021’.

“We zijn enorm trots op wat we het afgelopen jaar hebben bereikt in weerwil van alle uitdagingen waarmee onze sector werd geconfronteerd. We zullen onze klanten blijven voorzien van de innovatieve oplossingen en door data aangestuurde inzichten waarnaar ze op zoek zijn. Daarmee dragen we bij aan een efficiëntere, veiligere en duurzamere toekomst van mobiliteit”, aldus Van der Leij.
Electric vehicle charging
Electric vehicle charging

Over Webfleet Solutions – onderdeel van Bridgestone
Webfleet Solutions is een van ‘s werelds leidende leveranciers van telematica-oplossingen voor wagenparkbeheer, voertuigtelematica en diensten voor connected cars. Het WEBFLEET-platform wordt door bedrijven van elke omvang gebruikt om de efficiëntie van wagengebruik te verbeteren, operationele kosten te verlagen, continue ondersteuning van chauffeurs te bieden en de algehele efficiëntie van de vloot te verhogen. Webfleet Solutions levert diensten voor verzekeraars, verhuur- en leasebedrijven auto-importeurs en dienstverleners voor zowel bedrijven als consumenten. Meer dan 50.000 klanten maken wereldwijd gebruik van Webfleet Solutions en beschikken zodoende over het grootste ondersteuningsnetwerk en het breedste scala aan sectorspecifieke toepassingen en integratietools in de sector. Webfleet Solutions biedt klanten de hoogste standaarden van beveiliging, integriteit en beschikbaarheid van diensten die gecertificeerd zijn volgens ISO/IEC 27001:2013 (audit in november 2020) en biedt daarnaast de maatschappij de hoogste standaarden van duurzaamheid volgens ISO/IEC 14001:2015 (audit in november 2020).

Webfleet Solutions is onderdeel van Bridgestone Europe NV/SA (“Bridgestone”), een dochteronderneming van Bridgestone Corporation, een wereldwijde leider in banden en rubber die daarmee voortbouwt op de expertise in het leveren van oplossingen voor veilige en duurzame mobiliteit.

Ga voor meer informatie naar webfleet.com. Volg Webfleet Solutions op Twitter @WebfleetNews. Meer informatie over Bridgestone in de regio EMIA is te vinden op www.bridgestone-emia.com en in de perskamer van Bridgestone.

Mattias Brants

Mattias Brants

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be