Webfleet Solutions laat fleetmanagers nu ook elektrische voertuigen beheren

Webfleet Solutions laat fleetmanagers nu ook elektrische voertuigen beheren

  • Nieuwe functies in fleetmanagementoplossing WEBFLEET om elektrische voertuigen (EV) te helpen beheren
  • Realtime informatie over oplaadniveaus, rijbereik en resterende laadtijd ondersteunt fleetmanagers om in te zetten op elektrisch vervoer
  • EV-functies zijn voor alle klanten wereldwijd beschikbaar met de nieuwe versie van WEBFLEET

Antwerpen, 27 juli 2020 -  Nu duurzaamheid steeds hoger op de wereldwijde agenda komt te staan, is het duidelijk dat elektrische voertuigen een belangrijke rol zullen spelen in de toekomst van het commerciële wagenpark. Webfleet Solutions, Europa's toonaangevende leverancier van telematica-oplossingen, ondersteunt zijn klanten bij het beheer van elektrische voertuigen op basis van data. Door nieuwe EV-functies toe te voegen aan WEBFLEET, de Software-as-a-Service-oplossing van Webfleet Solutions, krijgen fleetmanagers op afstand inzicht in hun elektrische of hybridevoertuigen. De EV-managementtools maken deel uit van de nieuwe versie 3.10 van WEBFLEET en zijn vanaf nu beschikbaar voor meer dan 50.000 Webfleet Solution- klanten in 60 landen.

"Met de tools voor het beheer van elektrische voertuigen helpen we onze klanten om zich aan te passen aan de activiteiten van elektrische voertuigen en om hun potentiële kostenbesparingen te maximaliseren", zegt Paul Verheijen, VP Product Management bij Webfleet Solutions.

Met de EV-functies in WEBFLEET kunnen fleetmanagers:

  • Inzicht krijgen over het batterijniveau van hun elektrische voertuigen
  • De resterende actieradius zien
  • Informatie verzamelen over de realtime oplaadstatus
  • Te allen tijde de resterende laadtijd van hun elektrische voertuigen zien

Een fleetmanager kan de resterende rijafstand bijvoorbeeld gebruiken bij het plannen van een serie opdrachten of het kiezen van een voertuig voor een taak. “Door precies te weten hoeveel batterijlading een voertuig heeft en hoe ver het moet rijden, kunnen fleetmanagers hogere oplaadkosten tijdens de spitsuren of het wachten in de rij voor het opladen vermijden”, legt Paul Verheijen, VP Product Management bij Webfleet Solutions uit.

“Het toevoegen van EV-functies in onze fleetmanagementsoftware is slechts een eerste stap”, benadrukt Paul Verheijen. “In de loop van dit jaar zullen we – op basis van de feedback van ons sterke wereldwijde klantenbestand – onze EV-managementtools verder ontwikkelen. Ons doel is om onze uitgebreide ervaring en bewezen expertise op het gebied van telematica in te zetten om wagenparken te helpen het meeste voordeel te halen uit de noodzakelijke transformatie naar elektrisch vervoer.”

De tools voor elektrische voertuigen behoren tot de nieuwste WEBFLEET-versie en zijn beschikbaar voor alle klanten wereldwijd. Daarnaast biedt de nieuwe versie ook verbeterde functies aan om fleetmanagers te helpen bij hun dagelijkse activiteiten, waaronder een nieuw gebruiksrapport over het wegtype. Het rapport geeft inzicht in hoe een geselecteerd voertuig werd gebruikt met de afgelegde afstand per wegtype en kan helpen bij het bepalen van de beste bandentype voor de betreffende voertuigen.

Paul Verheijen, VP Product Management
Paul Verheijen, VP Product Management

Over Webfleet Solutions – een dochteronderneming van Bridgestone
Webfleet Solutions 
is een van ’s werelds grootse aanbieders van telematica-oplossingen voor wagenparkbeheer, voertuigtelematica en connected cars. WEBFLEET, het paradepaardje onder zijn Software-as-a-Service (SaaS)-oplossingen, wordt door bedrijven van elke omvang gebruikt voor het verbeteren van de voertuigprestaties, het besparen van brandstof, het ondersteunen van chauffeurs en het verhogen van de efficiëntie van het wagenpark. Webfleet Solutions biedt daarnaast diensten aan voor verzekeraars, leasebedrijven, auto-importeurs en dienstverleners die voorzien in de behoeften van zowel consumenten als zakelijke klanten. Webfleet Solutions heeft wereldwijd 50.000 klanten en ondersteunt bestuurders in ruim 100 landen. Het biedt hen toegang tot het krachtigste lokale ondersteuningsnetwerk binnen de branche en het breedste scala aan sectorspecifieke applicaties van derden en integraties. De klanten van Webfleet Solutions profiteren dagelijks van de hoge normen op het gebied van geheimhouding, integriteit en beschikbaarheid van zijn voor ISO/IEC 27001:2013 gecertificeerde dienst, die in november 2018 opnieuw met goed gevolg werd geaudit. Webfleet Solutions maakt deel uit van Bridgestone Europe NV/SA (“Bridgestone”), een dochteronderneming van Bridgestone Corporation, ’s werelds grootste fabrikant van banden en rubber.

Ga voor meer informatie naar webfleet.com. Volg Webfleet Solutions op Twitter @WebfleetNews. Meer informatie over Bridgestone in de regio EMIA is te vinden op www.bridgestone-emia.com en in de perskamer van Bridgestone.

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel