Webfleet Solutions en TomTom bundelen krachten en ontwikkelen geïntegreerde mobiele oplossing voor wagenparkbeheerders en bestuurders

  • De combinatie van de WEBFLEET Work App en TomTom GO Fleet resulteert in een geïntegreerde oplossing waarmee bestuurders hun taken sneller en eenvoudiger kunnen uitvoeren. Het enige wat ze nodig hebben, is een mobiel apparaat met Android. TomTom GO Fleet is exclusief voor klanten van Webfleet Solutions beschikbaar als aanvullende dienst.
  • Wagenparkbeheerders en bestuurders profiteren van het beste wat Webfleet Solutions en TomTom te bieden hebben, zoals workforce management, optimale navigatiemogelijkheden voor alle typen voertuigen, up-to-date kaarten met real-time verkeersinformatie en betrouwbare indicaties van de aankomsttijden.

Amsterdam, 15 februari 2022 - Webfleet Solutions, een dochteronderneming van Bridgestone en een van ‘s werelds grootste leveranciers van telematicaoplossingen, is een samenwerking aangegaan met TomTom, de kaartenmaker en specialist in locatietechnologie. Het doel is om de WEBFLEET Work App en de app TomTom Go Fleet als geïntegreerde oplossing op de markt te introduceren. De bedrijven combineren hun expertise om wagenparkbeheerders en bestuurders een oplossing te bieden voor de uitdagingen waarmee zij dagelijks worden geconfronteerd, zoals het volgen van de juiste routes, het op tijd afleveren van bestellingen en diverse veiligheidsaspecten.

De WEBFLEET Work App stelt bestuurders in staat om hun werk snel en eenvoudig gedaan te krijgen. Het enige wat zij hiervoor nodig hebben, is een mobiel apparaat met Android. Wagenparkbeheerders hebben op hun beurt toegang tot een breed scala aan functies voor workforce management die geen aanvullende hardware vereisen. Hiertoe behoren onder meer het lokaliseren van voertuigen, het vastleggen van werktijden, het registreren van bestuurders, het instellen van rittenmodi, het beheer van bestellingen en planningen en communicatie tussen bestuurders en de back-office. 

TomTom GO Fleet is naadloos geïntegreerd met de WEBFLEET Work App, zodat chauffeurs altijd de meest up-to-date kaarten met verkeersinformatie en navigatie-instructies binnen handbereik hebben. Ze kunnen vanuit de Work App automatisch van start gaan met hun route naar de bestemming. Wagenparkbeheerders profiteren van een real-time overzicht van geschatte aankomsttijden voor bestemmingen.

Met de combinatie van de WEBFLEET Work App en TomTom GO Fleet krijgen bestuurders de beschikking over professionele navigatiemogelijkheden voor alle typen voertuigen. Er zijn ook geavanceerde mogelijkheden beschikbaar voor het uitstippelen van routes voor vrachtwagens op basis van het de voertuigkenmerken, het type vracht, de lokale richtlijnen en de wegcondities. TomTom GO Fleet helpt vrachtwagenchauffeurs door het aangeven van speciale points of interest (POI’s) voor grote voertuigen, zoals parkeerplaatsen en tankstations en door hen de meest up-to-date kaarten te bieden, wanneer er geen internetverbinding beschikbaar is. De app biedt daarnaast betrouwbare indicaties van de aankomsttijden en real-time verkeersinformatie, zodat bestuurders eenvoudig hun deadlines kunnen halen met minder brandstofverbruik.

Paul Verheijen, vice president Product Management bij Bridgestone Mobility Solutions:

“De WEBFLEET Work App is de perfecte oplossing voor bedrijven en bestuurders die hun dagelijkse taken effectief willen beheren vanaf hun mobiele apparaat. De installatie en ingebruikname verlopen snel en eenvoudig, en de intuïtieve user interface draagt bij aan optimale flexibiliteit. Daarmee vormt de Work App een perfecte combinatie met TomTom GO Fleet. Samen kunnen we onze klanten nog meer toegevoegde waarde bieden met een geïntegreerde oplossing.”

“Het vereenvoudigen van locatietechnologie en het oplossen van problemen waar bestuurders tegenaan lopen staan als vanouds voorop bij TomTom”, zegt Mike Schoofs, managing director bij TomTom Enterprise.

“Het is geweldig om samen te werken met partners die dezelfde doelstellingen als wij nastreven. Webfleet Solutions is daar een goed voorbeeld van. Deze samenwerking heeft beide bedrijven in staat gesteld om datgene wat zij het beste doen te integreren tot een oplossing voor professionele bestuurders.”

De WEBFLEET Work App is per direct verkrijgbaar voor alle klanten van Webfleet Solutions die een voertuigvolgsysteem van het type LINK 740/710/530/510/410 hebben geïnstalleerd. In de komende maanden komt een optie voor mobiele tracking beschikbaar waarvoor geen hardware hoeft te worden geïnstalleerd.

Over Webfleet Solutions – onderdeel van Bridgestone

Webfleet Solutions is een van ‘s werelds leidende leveranciers van telematica-oplossingen voor wagenparkbeheer, voertuigtelematica en diensten voor connected cars. Het WEBFLEET-platform wordt door bedrijven van elke omvang gebruikt om de efficiëntie van wagengebruik te verbeteren, operationele kosten te verlagen, continue ondersteuning van chauffeurs te bieden en de algehele efficiëntie van de vloot te verhogen. Webfleet Solutions levert diensten voor verzekeraars, verhuur- en leasebedrijven auto-importeurs en dienstverleners voor zowel bedrijven als consumenten. Meer dan 50.000 klanten maken wereldwijd gebruik van Webfleet Solutions en beschikken zodoende over het grootste ondersteuningsnetwerk en het breedste scala aan sectorspecifieke toepassingen en integratietools in de sector. Webfleet Solutions biedt klanten de hoogste standaarden van beveiliging, integriteit en beschikbaarheid van diensten die gecertificeerd zijn volgens ISO/IEC 27001:2013 (audit in november 2020) en biedt daarnaast de maatschappij de hoogste standaarden van duurzaamheid volgens ISO/IEC 14001:2015 (audit in november 2020).

Webfleet Solutions is onderdeel van Bridgestone Europe NV/SA (“Bridgestone”), een dochteronderneming van Bridgestone Corporation, een wereldwijde leider in banden en rubber die daarmee voortbouwt op de expertise in het leveren van oplossingen voor veilige en duurzame mobiliteit. 

Ga voor meer informatie naar webfleet.com. Volg Webfleet Solutions op Twitter @WebfleetNews. Meer informatie over Bridgestone in de regio EMIA is te vinden op www.bridgestone-emia.com en in de perskamer van Bridgestone.

Mattias Brants

Mattias Brants

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be