Webfleet Solutions en Bridgestone ontwikkelen geïntegreerd bandenspanningscontrolesysteem (TPMS) voor betrouwbare veiligheid op de weg

  • WEBFLEET TPMS biedt 24/7 inzicht in de bandenspanning van vrachtwagens en bussen, geïntegreerd in Europa's toonaangevende fleetmanagementplatform WEBFLEET
  • De oplossing controleert continu de bandenspanning en -temperatuur en waarschuwt zowel chauffeurs als wagenparkbeheerders bij problemen om ongelukken of kostbare stilstand te helpen voorkomen
  • De lancering van die gezamenlijk ontwikkelde oplossing onderstreept de verdere integratie van bandenoplossingen en telematicagegevens binnen het Bridgestone bedrijf

Amsterdam, 28 september 2021 - Webfleet Solutions, Europa's grootste leverancier van telematica-oplossingen, brengt WEBFLEET TPMS op de markt. De oplossing, een gezamenlijke ontwikkeling van de telematica-leider en moederbedrijf Bridgestone, een wereldleider op het gebied van banden en rubber die oplossingen biedt voor veilige en duurzame mobiliteit, biedt voorspellend bandenbeheer dat is geïntegreerd in de bekroonde fleetmanagementoplossing WEBFLEET.

WEBFLEET TPMS is ontworpen voor zware bedrijfsvoertuigen, zoals vrachtwagens en bussen, en maakt gebruik van sensoren die continu de bandenspanning en de bandentemperatuur controleren. De informatie wordt naar het WEBFLEET Telematics Service Platform gestuurd voor analyse. Wanneer een probleem wordt gedetecteerd, waarschuwt WEBFLEET wagenparkbeheerders op kantoor en/of bestuurders in de cabine in realtime. Zo kunnen zij actie ondernemen voordat het probleem zich ontwikkelt tot een ernstiger probleem dat kan leiden tot ongelukken, storingen en kostbare stilstand van voertuigen. 

Paul Verheijen, Vice President Product Management van Bridgestone Mobility Solutions, zegt: "Het merendeel van de pechgevallen met zware vrachtwagens op de Europese wegen wordt veroorzaakt door problemen met de banden, zoals een te lage bandenspanning. Handmatige drukcontroles zijn tijdrovend en langzame lekken zijn voor chauffeurs zeer moeilijk op te sporen. WEBFLEET TPMS digitaliseert en automatiseert niet alleen dat hele proces, maar stelt wagenparkbeheerders ook rechtstreeks in staat om snelle en geïnformeerde beslissingen te nemen om de verkeersveiligheid te verbeteren en de bandengerelateerde kosten en stilstandtijd te verminderen."

De onmiddellijke meldingen die worden geactiveerd wanneer een abnormale bandenspanning of -temperatuur wordt gedetecteerd, zijn voorzien van een kleurcode. De kleuren geven de ernst van het probleem aan, wat gebruikers helpt de juiste actie te bepalen. 

De WEBFLEET TPMS-sensoren zijn uiterst nauwkeurig en eenvoudig te installeren, aangezien ze kunnen worden gemonteerd zonder de band te verwijderen. Met die sensoren kan de TPMS-oplossing te lage of te hoge bandenspanning detecteren voordat dat zelfs maar zichtbaar is. Banden die op de juiste spanning zijn gebracht, verhogen niet alleen de veiligheid, maar zorgen ook voor een betere brandstofefficiëntie en een langere levensduur van de band. Dat alles vertaalt zich in minder CO2-uitstoot en een langere levensduur van de banden. 

"Met WEBFLEET TPMS versterken we ons marktleiderschap in connected transportoplossingen. Door realtime inzicht in banden toe te voegen aan WEBFLEET, hebben transportbedrijven controle en zichtbaarheid over hun gehele wagenparkoperatie, allemaal vanuit één interface", voegt Jan-Maarten de Vries, CEO van Bridgestone Mobility Solutions, toe. "Bedrijfswagenparken maken al jaren gebruik van telematicaoplossingen om inzicht te krijgen in hun voertuiggegevens en die te benutten. Nu gebruiken we die telematicagegevens om de prestaties van banden te optimaliseren. Onze TPMS-oplossing is slechts het begin van verdere innovaties in connected bandentechnologie die mogelijk worden gemaakt door de gecombineerde kracht van Bridgestone en Webfleet Solutions", besluit De Vries. 

Voor meer informatie over TPMS kan je terecht op: https://www.webfleet.com/nl_be/webfleet/fleet-management/tpms/ 

of kan je deze video bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=4yqtlwp8hxY

 

Over Webfleet Solutions - een dochteronderneming van Bridgestone

Webfleet Solutions is een van 's werelds toonaangevende aanbieders van telematica-oplossingen voor wagenparkbeheer, voertuigtelematica en connected cars. De Software-as-a-Service (SaaS)-oplossing WEBFLEET wordt door bedrijven van elke omvang gebruikt om de prestaties van voertuigen te verbeteren, brandstof te besparen, bestuurders te ondersteunen en de algehele efficiëntie van het wagenpark te verhogen. Daarnaast biedt Webfleet Solutions diensten voor de verzekerings-, verhuur- en lease-industrie, auto-importeurs en bedrijven die tegemoetkomen aan de behoeften van zowel bedrijven als consumenten. Webfleet Solutions heeft wereldwijd meer dan 50.000 klanten en levert diensten aan automobilisten in meer dan 100 landen. Daarmee beschikt het over het sterkste lokale ondersteuningsnetwerk in de sector, evenals een breed scala aan sectorspecifieke toepassingen en integraties met technologie van andere leveranciers. Klanten profiteren elke dag van de hoge normen op het gebied van betrouwbaarheid, integriteit en beschikbaarheid van de ISO/IEC 27001:2013-gecertificeerde service, die in november 2018 opnieuw met goed gevolg werd geaudit.

Webfleet Solutions is onderdeel van Bridgestone Europe NV/SA ("Bridgestone"), een dochteronderneming van Bridgestone Corporation, leider in geavanceerde oplossingen en duurzame mobiliteit.

Ga voor meer informatie naar webfleet.com. Volg Webfleet Solutions op Twitter @WebfleetNews. Meer informatie over Bridgestone in de regio EMIA is te vinden op www.bridgestone-emia.com en in de perskamer van Bridgestone.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be