Webfleet Solutions behaalt ISO 14001:2015-certificaat voor een duurzame verbetering van het milieu

Webfleet Solutions behaalt ISO 14001:2015-certificaat voor een duurzame verbetering van het milieu

  • ISO 14001:2015 is een internationaal kader dat organisaties helpt hun impact op het milieu te minimaliseren en te voldoen aan de wereldwijd geldende milieuwet- en voorschriften.
  • De certificering weerspiegelt de inspanningen die Webfleet Solutions heeft geleverd om duurzamer te worden en zijn CO2 -voetafdruk te verkleinen

Kontich/Amsterdam, 10 juni 2021 – Webfleet Solutions, een van 's werelds grootste leveranciers van telematicadiensten en dochterbedrijf van Bridgestone, heeft de ISO 14001:2015-certificering behaald. ISO 14001:2015 is een norm voor milieubeheer die is ontwikkeld door de International Organization for Standardization (ISO). Het biedt een internationaal kader om organisaties te helpen hun impact op het milieu te minimaliseren en te voldoen aan de vastgelegde milieuwet- en regelgeving. 

“Als onderdeel van onze groene missie, streven wij naar een duurzamere toekomst op vlak van mobiliteit door onze eigen CO2-voetafdruk te verlagen en onze klanten zelf ook te helpen hun CO2-uitstoot te verminderen", aldus Jan-Maarten de Vries, CEO van Webfleet Solutions en Bridgestone Mobility Solutions. 

"We kijken voortdurend naar de hele levenscyclus van onze producten en diensten en hoe die invloed heeft op de wereldwijde omgevingen waarin ze worden gebruikt. De ISO 14001:2015-certificering weerspiegelt ons streven naar duurzaamheid. Het valideert ook de processen en best practices die we implementeren om efficiëntere en duurzamere activiteiten te creëren." 

Een voorbeeld hiervan is het initiatief van Webfleet Solutions om het gebruik van plastic in specifieke verpakkingen van hardware aanzienlijk te verminderen. Het resultaat was dat het gebruik van plastic verpakkingen met maar liefst 96 procent daalde.

Webfleet Solutions werkt ook samen met de internationale NGO Justdiggit om de koolstofuitstoot van zijn toeleveringsketen en zijn faciliteiten te compenseren door herbeplantings- en herbebossingsprojecten in Afrika te ondersteunen. Via Justdiggit heeft Webfleet Solutions tot nu toe geïnvesteerd in de herbebossing van een gebied in Tanzania dat vier keer zo groot is als het centrum van Amsterdam, waardoor 51.800 ton CO2 werd omgezet naar de herplanting van meer dan 130.000 bomen. 

Met het onlangs gelanceerde Green Your Fleet-platform stelt Webfleet Solutions zijn klanten ook in staat om deel te nemen aan zijn vergroeningsprogramma. Via het platform kunnen klanten eenvoudig een schatting maken van hun jaarlijkse CO2-uitstoot op basis van de omvang van hun wagenpark en het type voertuig. Vervolgens kunnen zij ervoor kiezen hun uitstoot te compenseren door Justdiggit te steunen en zo een echte positieve impact te hebben op het klimaat, de natuur en de mens.

"Onze fleet management-oplossingen helpen klanten nu al om hun impact op het milieu te verminderen. Bijvoorbeeld door brandstof te monitoren om het brandstofverbruik te verminderen, rijgedrag te analyseren om een groenere rijstijl te bevorderen en ervoor te zorgen dat de zuinigste routes worden genomen om ook zo de uitstoot te verlagen", zegt De Vries. "Het Green Your Fleet-platform biedt de mogelijkheid om nog een stap verder te gaan en onderdeel te worden van onze groene missie." 

Story image

 

Over Webfleet Solutions - een dochteronderneming van Bridgestone

Webfleet Solutions is een van 's werelds toonaangevende aanbieders van telematica-oplossingen, gewijd aan wagenparkbeheer, voertuigtelematica en aangesloten autodiensten. Zijn belangrijkste Software-as-a-Service oplossing WEBFLEET wordt door bedrijven van elke omvang gebruikt om de prestaties van voertuigen te verbeteren, brandstof te besparen, bestuurders te ondersteunen en de algehele efficiëntie van het wagenpark te verhogen. Daarnaast biedt Webfleet Solutions diensten voor de verzekerings-, verhuur- en lease-industrie, auto-importeurs en bedrijven die tegemoetkomen aan de behoeften van zowel bedrijven als consumenten. Webfleet Solutions heeft wereldwijd meer dan 50.000 klanten en levert diensten aan automobilisten in meer dan 100 landen, waardoor zij het sterkste lokale ondersteuningsnetwerk in de sector hebben net zoals een breed scala aan sectorspecifieke toepassingen en integraties van derden. Zijn klanten profiteren elke dag van de hoge normen op het gebied van betrouwbaarheid, integriteit en beschikbaarheid van zijn ISO/IEC 27001:2013-gecertificeerde service, die in november 2018 opnieuw met goed gevolg werd geaudit. Webfleet Solutions biedt klanten de hoogste standaard van veiligheid, integriteit en beschikbaarheid van diensten gecertificeerd volgens ISO/IEC 27001:2013 (Audit in november 2020) en biedt de samenleving de hoogste standaard van duurzaamheid volgens ISO/IEC 14001:2015 (Audit in november 2020).

Webfleet Solutions is onderdeel van Bridgestone Europe NV/SA ("Bridgestone"), een dochteronderneming van Bridgestone Corporation, een leider in geavanceerde oplossingen en duurzame mobiliteit.Ga voor meer informatie naar webfleet.com. Volg Webfleet Solutions op Twitter @WebfleetNews. Meer informatie over Bridgestone in de regio EMIA is te vinden op www.bridgestone-emia.com en in de perskamer van Bridgestone.

Ann-Frédérique Lorquet PR Consultant, Evoke

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel