Webfleet signaleert de belangrijkste uitdagingen en kansen voor transportbedrijven in 2024

 • Komend jaar is de digitale transformatie voor wagenparken onvermijdelijk.
 • De transportsector staat voor een reeks complexe uitdagingen.
 • De trends voor 2024 vereisen een strategische benadering en innovatieve oplossingen.

Brussel, 11 december 2023 — Webfleet, de wereldwijd erkende oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone, maakt vandaag de trends voor 2024 bekend die het bedrijf in kaart bracht voor bedrijven in de transportsector. Komend jaar zal de digitale transformatie voor chauffeurs en managers van wagenparken onvermijdelijk zijn. Webfleet laat zien welke valkuilen en kansen dat met zich meebrengt.

De Belgische en Nederlandse transportsector staat voor een reeks complexe uitdagingen die de industrie vormgeven en dwingen tot aanpassing:

 • Digitalisatie van de supply chain: Geavanceerde technologieën en digitalisering transformeren de transportsector. Het vermogen om realtime-gegevens te benutten en naadloze communicatie te handhaven, is cruciaal. Terwijl deze verandering kansen biedt, brengt het ook de uitdaging met zich mee van het effectief beheren van gegevens.
 • IT-beveiliging: De toenemende digitalisatie maakt de transportsector ook kwetsbaar voor cyberaanvallen. Het waarborgen van de beveiliging van gevoelige informatie en kritieke infrastructuur is van het grootste belang.
 • Veranderende klanteisen: Klant verwachten van bedrijven in de transportsector niet alleen snellere en traceerbare leveringen, maar ook meer transparantie, flexibiliteit en een naadloze klantervaring.
 • Schaarste aan personeel: Ook in 2024 blijft het tekort aan gekwalificeerd personeel een van de meest urgente in de transportsector. Bedrijven moeten aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden bieden en meer investeren in opleiding en ontwikkeling.
 • Veranderende wet- en regelgeving: Vervoersbedrijven krijgen te maken met aangescherpte en nieuwe wet- en regelgeving. Bedrijven met wagenparken moeten zich onder meer voorbereiden op strengere milieueisen, schonere voertuigen en nauwkeurige registratie van rij- en rusttijden.

Deze trends voor 2024 vragen om een strategische benadering en innovatieve oplossingen die de groei en duurzaamheid van organisaties in de transportsector in België en Nederland waarborgen:

 • Investeer in technologie: Geavanceerde IT-systemen en software voor supply chain-beheer maken realtime-tracking mogelijk en geven klanten inzicht in de status van hun zendingen.
 • Flexibele leveringsmogelijkheden: Digitale oplossingen, zoals fleet managementsoftware en GPS-tracking systemen, spelen een cruciale rol bij het stroomlijnen van processen.
 • Proactieve communicatie: Een fleet management app maakt de inzet van chauffeurs en materieel efficiënt en het verhoogt de klanttevredenheid.
 • Duurzaamheid: De keuze van brandstoffen en de vernieuwing van de vloot zijn cruciale aspecten voor transportbedrijven om aan de duurzaamheidsdoelstellingen te voldoen.
Lucas Avink, Head of Sales bij Webfleet Benelux: “Goederenvervoer is in de afgelopen jaren een complex en dynamisch ecosysteem geworden. Dat maakt de inzet van geïntegreerde oplossingen steeds urgenter. Webfleet ontwikkelde samen met Logi App een oplossing die digitale urenregistratie en ritlijstintegratie, telematica en trucknavigatie samenbrengt in één applicatie. ​ Dat optimaliseert de activiteiten van transportbedrijven, verlaagt de kosten en helpt bij het voldoen aan de groeiende vraag naar duurzaamheid en klantgerichtheid.”
Lucas Avink, Head of Sales bij Webfleet Benelux
Lucas Avink, Head of Sales bij Webfleet Benelux

Lees voor meer informatie hier het whitepaper “De transportwereld in beweging - De belangrijkste uitdagingen en kansen voor transportbedrijven”.

Over Webfleet

Webfleet is de wereldwijd vertrouwde fleet managementoplossing van Bridgestone. Meer dan 60.000 bedrijven over de hele wereld gebruiken het om de efficiëntie van het wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te vergroten, de regelgeving na te leven en duurzamer te werken. Al meer dan 20 jaar voorziet het wagenparkbeheerders van datagestuurde inzichten die hen helpen hun activiteiten te optimaliseren.

Webfleet omarmt de missie van Bridgestone Mobility Solutions om de wereld naar een duurzame toekomst te brengen met datagestuurde mobiliteitsoplossingen en draagt bij aan de levering van The Bridgestone E8 Commitment. Deze brede, wereldwijde bedrijfsverplichting definieert duidelijk de waarde die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Deze bieden een kompas als leidraad voor strategische prioriteiten, besluitvorming en acties op elk gebied van het bedrijf.

Meer informatie op: webfleet.com. ​ Volg ons op Twitter: @WebfleetNews. ​ Ga voor meer informatie over Bridgestone in de regio EMIA naar www.bridgestone-emia.com en de Bridgestone Newsroom.

Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be