Webfleet ondersteunt bedrijven bij het meten en verminderen van de CO2-uitstoot van hun vloot met de door TÜV Rheinland gecertificeerde CO2-rapportagetool

  • Het CO2-rapport van Webfleet geeft bedrijven een nauwkeurig overzicht van de CO2-uitstoot van hun wagenpark op basis van actuele rijgegevens.
  • Met een duidelijk inzicht in de hoeveelheid CO2 die hun voertuigen produceren en waar en waarom dat het geval is, kunnen bedrijven zinvolle actie ondernemen om de uitstoot te verminderen en duurzaamheidsdoelstellingen te halen.
  • Nu gecertificeerd door TÜV Rheinland, stelt het CO2-rapport van Webfleet bedrijven ook in staat om te rapporteren over hun rechtstreekse uitstoot en helpt het hen te voldoen aan wetgevingen, zoals de Corporate Sustainability Reporting Directive.

Brussel, 23 November 2023 – Webfleet, de wereldwijd erkende oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone, werd vandaag gecertificeerd door TÜV Rheinland1, een van 's werelds toonaangevende controle-instanties, voor haar CO2-rapportagetool. Met het gecertificeerde CO2-rapport van Webfleet kunnen bedrijven de rechtstreekse CO2-uitstoot van voertuigen in hun wagenpark nauwkeurig meten op basis van rijgegevens. Met Webfleet heeft een bedrijf niet alleen inzicht in de hoeveelheid CO2 die voertuigen uitstoten, maar ook waarom en waar dit gebeurt.

Met dit realtime en historisch inzicht kunnen bedrijven betere, gerichte actie ondernemen om hun CO2-voetafdruk te verminderen. Het biedt ook ondersteuning bij het nauwkeurig rapporteren over de hoeveelheid rechtstreekse CO2 die ze produceren en helpt hen zo te voldoen aan de eisen van wet- en regelgevingen zoals de nieuwe CSRD-richtlijn (Corporate Sustainability Reporting Directive) van de EU. 

Als de CSRD-richtlijn volgend jaar van kracht gaat, zullen wagenparken steeds vaker nauwkeurige gegevens moeten verstrekken over de CO2 die ze produceren, CO2-reductiedoelen moeten stellen en effectieve maatregelen moeten nemen om de uitstoot te verminderen. Hoewel grotere bedrijven als eerste hun CO2-gegevens rechtstreeks aan de EU moeten rapporteren, zal het aantal bedrijven dat hieraan moet voldoen de komende jaren toenemen. Bovendien eist de richtlijn dat een organisatie niet alleen rapporteert over de uitstoot die direct door haar voertuigen wordt geproduceerd, maar ook over de uitstoot die indirect in de waardeketen wordt geproduceerd, zoals de uitstoot van voertuigen van hun leveranciers. 

Dat betekent dat kleinere bedrijven die nog geen CO2-gegevens rechtstreeks aan de EU hoeven te rapporteren, volgend jaar nog steeds met de CSRD te maken kunnen krijgen als ze diensten leveren aan een organisatie die wel moet rapporteren. Die grotere klanten kunnen om nauwkeurige CO2-gegevens vragen bij hun leveranciers en de mogelijkheid om hieraan te voldoen kan een concurrentievoordeel worden.

Nu de decarbonisatie een topprioriteit is voor de sector, staat duurzaam transport centraal op de Fleet Europe Summit van dit jaar, een toonaangevende conferentie die leiders op het gebied van wagenparken en mobiliteit uit het hele continent samenbrengt.

"Onze CO2-rapportagetool is een gecertificeerde, nauwkeurige manier om de rechtstreekse CO2-uitstoot van een wagenpark te rapporteren, maar er komt veel meer kijken bij decarbonisatie dan alleen het rapporteren”, vertelt Taco van der Leij, Vice President van Webfleet Europe bij Bridgestone Mobility Solutions, vandaag tijdens de Fleet Europe Summit in Lissabon. “Onze datagestuurde mobiliteitsoplossingen stellen klanten in staat om de CO2-voetafdruk van hun wagenpark op holistische wijze te verminderen. Van wagenparken adviseren over elektrificatie tot de optimalisatie van het energieverbruik en slim opladen, de eliminatie van rijgewoonten die brandstof verspillen, de juiste bandenspanning controleren, de opvolging van de beste routes voor chauffeurs en nog veel meer: wij zijn een partner voor bedrijven die echt actie willen ondernemen om duurzamer te rijden. Gegevens zijn de sleutel om dat voor elkaar te krijgen. Alleen met nauwkeurige, praktische inzichten in data over de CO2-uitstoot kunnen bedrijven weten dat ze juist handelen om deze uitstoot te verminderen. Door voertuigen te verbinden met een toonaangevende telematica-oplossing zoals Webfleet, kunnen deze inzichten worden verkregen. We vatten het samen in drie stappen: Verbinden, meten, verminderen. Zo kunnen wagenparken niet alleen hun milieudoelstellingen halen, maar tegelijkertijd ook de efficiëntie en winstgevendheid van het bedrijf verhogen."

1 Om te voldoen aan de nieuwste wetenschappelijke standaarden, zijn alle berekeningen en decarbonisatieoplossingen die in het platform zijn ingebouwd volledig afgestemd op internationaal erkende wetenschappelijke methodologieën en standaarden zoals het Greenhouse Gas Protocol en het Science Based Targets initiatief (SBTi). De wetenschappelijke nauwkeurigheid van de toegepaste CCF-berekeningsmethodologie (Corporate Carbon Footprint), Scope 1, is door TÜV Rheinland gecertificeerd.

 

Over Webfleet
Webfleet is de wereldwijd vertrouwde fleet management oplossing van Bridgestone. Meer dan 60.000 bedrijven over de hele wereld gebruiken het om de efficiëntie van het wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te vergroten, de regelgeving na te leven en duurzamer te werken. Al meer dan 20 jaar voorziet het wagenparkbeheerders van datagestuurde inzichten die hen helpen hun activiteiten te optimaliseren.

Webfleet omarmt de missie van Bridgestone Mobility Solutions om de wereld naar een duurzame toekomst te brengen met datagestuurde mobiliteitsoplossingen en draagt bij aan de levering van The Bridgestone E8 Commitment. Deze brede, wereldwijde bedrijfsverplichting definieert duidelijk de waarde die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Deze bieden een kompas als leidraad voor strategische prioriteiten, besluitvorming en acties op elk gebied van het bedrijf.

Meer informatie op: webfleet.com. Volg ons op Twitter: @WebfleetNews. Voor meer informatie over Bridgestone in de EMIA regio, bezoek www.bridgestone-emia.com en Bridgestone Newsroom.

Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be