Webfleet levert samen met Ford een geïntegreerde telematica-oplossing via OEM.connect-programma

  • Met OEM.connect kunnen voertuigen van Ford verbinding maken met het SaaS-platform van Webfleet zonder hiervoor hardware te installeren.
  • Bedrijven die auto's en bestelwagens van Ford en Webfleet gebruiken kunnen hun wagenparkactiviteiten verbeteren dankzij diepgaande telematica-gegevens.
  • De geïntegreerde oplossing maakt het gebruik van telematica voor wagenparkbeheerders sneller, eenvoudiger en goedkoper.

Brussel, 14 maart 2023 — Webfleet, de wereldwijd erkende oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone, kondigt vandaag aan dat Ford is toegetreden tot het OEM.connect-partnerprogramma. Personen- en bestelauto’s van Ford met ingebouwde connectiviteit kunnen direct verbinding maken met het service platform van Webfleet, waardoor installaties van after-market hardware niet langer nodig zijn. Deze geïntegreerde oplossing maakt het gebruik van telematicatechnologie voor wagenparkbeheerders sneller, gemakkelijker en goedkoper. 

Met OEM.connect kunnen voertuigen van Ford rechtstreeks voertuiggegevens doorsturen naar de bekroonde oplossing voor wagenparkbeheer van Webfleet. Voor de verbinding is alleen het voertuigidentificatienummer (VIN) van de voertuigen nodig. Webfleet gebruikt de waardevolle OEM-gegevens om duidelijke, praktische inzichten te bieden die wagenparkbeheerders ondersteunen bij het optimaliseren van de prestaties van het wagenpark, het verlagen van de bedrijfskosten en het stimuleren van groen en veilig rijden, terwijl een ISO/IEC 27001:2013-gecertificeerde service de gegevensbeveiliging waarborgt.

"We zijn verheugd dat we Ford kunnen verwelkomen in ons OEM.connect-programma en onze gezamenlijke klanten een geïntegreerde telematica-oplossing kunnen bieden", zegt Taco van der Leij, Vice President van Webfleet Europe. "Deze samenwerking benadrukt hoe belangrijk telematicagegevens zijn voor wagenparken en hoe het bundelen van expertise de toepassing van deze technologie zal versnellen en verbeteren." 

Met OEM.connect hebben klanten met personenauto's en bestelwagens van Ford toegang tot de standaard toepassingen van Webfleet, zoals rapportage over de prestaties van het wagenpark, ritgegevens, GPS-tracking en brandstofverbruik, waarmee zij hun activiteiten kunnen stroomlijnen. Meldingen over voertuigdiagnostiek, zoals waarschuwingen over de bandenspanning, zorgen ervoor dat de status van het wagenpark in realtime kan worden gecontroleerd, zodat wagenparkbeheerders bestuurders veilig kunnen houden en de tijd dat voertuigen ongebruikt blijven tot een minimum kunnen beperken. Alle voertuiggegevens worden weergegeven in de interface van Webfleet en zijn ook overal toegankelijk via de mobiele app van Webfleet.

OEM.connect voor voertuigen van Ford is per direct beschikbaar in België en Nederland, evenals in Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Oostenrijk, Polen, Spanje, Tsjechië, het VK, Zweden en Zwitserland. Het programma zal in de toekomst in nog meer landen en regio's beschikbaar zijn.

Zie voor meer informatie over OEM.connect: https://youtu.be/mYHUrRf3J0c

Over Webfleet 

Webfleet is de wereldwijd vertrouwde fleet management oplossing van Bridgestone. Meer dan 60.000 bedrijven over de hele wereld gebruiken het om de efficiëntie van het wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te vergroten, de regelgeving na te leven en duurzamer te werken. Al meer dan 20 jaar voorziet het wagenparkbeheerders van datagestuurde inzichten die hen helpen hun activiteiten te optimaliseren. 

Webfleet omarmt de missie van Bridgestone Mobility Solutions om de wereld naar een duurzame toekomst te brengen met datagestuurde mobiliteitsoplossingen en draagt bij aan de levering van The Bridgestone E8 Commitment. Deze brede, wereldwijde bedrijfsverplichting definieert duidelijk de waarde die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Deze bieden een kompas als leidraad voor strategische prioriteiten, besluitvorming en acties op elk gebied van het bedrijf.

Meer informatie op: webfleet.com. ​ Volg ons op Twitter: @WebfleetNews. ​ Ga voor meer informatie over Bridgestone in de regio EMIA naar www.bridgestone-emia.com en de Bridgestone Newsroom.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be