Webfleet introduceert complete oplossing voor hoogwaardig beheer van opleggers om transport op lange afstand te optimaliseren

  • Webfleet Trailer biedt bedrijven praktische inzichten in de status van hun opleggers, volledig geïntegreerd in het telematicaplatform van Webfleet
  • Met deze proactieve controle- en rapportagetool kunnen wagenparkbeheerders het gebruik van opleggers verbeteren, kosten besparen en de efficiëntie verhogen
  • De verbinding van deze geavanceerde oplossing met vooraanstaande elektronische remsystemen (EBS) voor opleggers waarborgt de gezondheid van opleggers, verhoogt de veiligheid en verbetert de beveiliging

Brussel, 20 juni 2023 — Webfleet, de wereldwijd erkende oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone, introduceert Webfleet Trailer, een speciale high-end oplossing voor opleggerbeheer die ontworpen is ter ondersteuning van transport- en logistieke bedrijven die gebruik maken van opleggers voor lange afstanden. 

© Milos Muller/Shutterstock.com
© Milos Muller/Shutterstock.com

Webfleet Trailer is een proactieve controle- en rapportagetool die volledig is geïntegreerd in het telematicaplatform van Webfleet, waardoor wagenparkbeheerders beschikken over één platform voor zowel hun voertuigen als opleggers. 

Webfleet Trailer kan worden aangesloten op alle vooraanstaande elektronische remsystemen (EBS). Door de gezondheid van de trailer te bewaken via verbinding van het EBS met foutsystemen van opleggers, zoals remmen en stabiliteit, helpt de oplossing de veiligheid en beveiliging te verbeteren. Dankzij het realtime inzicht in laadgegevens is het voor wagenparkbeheerders gemakkelijker om te voldoen aan het toegestane laadgewicht en kunnen zij het risico op kantelen door overbeladen opleggers verminderen.

Dankzij praktische inzichten, zoals de status van de lading, kunnen wagenparkbeheerders het gebruik van opleggers verbeteren en het aantal lege ritten beperken. Webfleet Trailer vermindert ook het risico op storingen in en verstoring van de planning door problemen met de banden vroegtijdig te detecteren: Met TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) uitgeruste opleggers hebben toegang tot actuele en historische gegevens met meldingen van afwijkende bandenspanning of temperatuur. Het verzamelen van informatie over de bandenspanning kan helpen bij het verlengen van de levensduur van de banden, het verbeteren van het brandstofverbruik en het verlagen van de CO2-uitstoot.

Webfleet Trailer signaleert storingen en onderhoudstaken van opleggers en ondersteunt bedrijven daarmee uiteindelijk met kostenbesparingen doordat dit stilstand vermindert en tegelijkertijd de levensduur van de oplegger verlengt met dynamisch proactief onderhoud. 

"Met Webfleet Trailer bieden we een proactieve controle- en rapportagetool die veel verder gaat dan 'track and trace', zegt Taco van der Leij, Vice President van Webfleet Europe bij Bridgestone Mobility Solutions. "Opleggers vormen de ruggengraat van het langeafstandsvervoer van goederen, maar het beheer van meerdere opleggers kan een uitdaging zijn. Door één platform te bieden voor alle voertuigen en opleggers met realtime gegevensinzichten en praktische informatie, ondersteunen we deze bedrijven in hun streven naar maximale prestaties van opleggers, kostenbesparingen en verbetering van de veiligheid en beveiliging." 

In Webfleet Trailer komt het E8 Commitment van Bridgestone tot uiting. Dit is de brede, wereldwijde inzet van de waarden die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht focusgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Webfleet Trailer valt onder Extension door zich te richten op non-stop mobiliteit en op innovatie die mensen en de wereld in beweging houdt.

Webfleet Trailer is beschikbaar in alle Europese regio's waar Webfleet diensten levert (Benelux, DACH, UKI, Spanje, Frankrijk, Italië, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Hongarije, Portugal, Tsjechië en Polen).

© Jaroslav Pachy sr/Shutterstock.com
© Jaroslav Pachy sr/Shutterstock.com

Over Webfleet ​
Webfleet is de wereldwijd vertrouwde fleet management oplossing van Bridgestone. Meer dan 60.000 bedrijven over de hele wereld gebruiken het om de efficiëntie van het wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te vergroten, de regelgeving na te leven en duurzamer te werken. Al meer dan 20 jaar voorziet het wagenparkbeheerders van datagestuurde inzichten die hen helpen hun activiteiten te optimaliseren. 

Webfleet omarmt de missie van Bridgestone Mobility Solutions om de wereld naar een duurzame toekomst te brengen met datagestuurde mobiliteitsoplossingen en draagt bij aan de levering van The Bridgestone E8 Commitment. Deze brede, wereldwijde bedrijfsverplichting definieert duidelijk de waarde die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Deze bieden een kompas als leidraad voor strategische prioriteiten, besluitvorming en acties op elk gebied van het bedrijf.

Meer informatie op: webfleet.com. ​ Volg ons op Twitter: @WebfleetNews. ​ Ga voor meer informatie over Bridgestone in de regio EMIA naar www.bridgestone-emia.com en de Bridgestone Newsroom.

Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be