Webfleet en Simacan breiden samenwerking uit voor duurzame wagenparken

  • Bedrijven ondersteunen klanten bij de voorbereiding op elektrificatie van het wagenpark.
  • Geïntegreerde oplossing reduceert de logistieke voetafdruk.
  • Bedrijven gezamenlijk op Logistiek & ICT 2023, stand 04.B043.

Brussel, 2 november 2023 — Webfleet, de wereldwijd erkende oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone, en Simacan, marktleider in slimme last mile-distributieoplossingen in Nederland, kondigen een intensivering van hun strategische samenwerking aan. Dankzij de integratie van Webfleet met de oplossingen van Simacan kunnen klanten de uitdagingen aangaan die gepaard gaan met de ketenoptimalisatie en elektrificatie in de transportsector en de behoefte aan duurzaam beheer van wagenparken en energieverbruik.

Webfleet en Simacan werken al bijna 10 jaar aan het gezamenlijke doel om de logistieke sector te voorzien van de best mogelijke mobiliteitsoplossing, zowel voor retailers en eindklanten als voor planners en chauffeurs. Simacan levert een cloudgebaseerd platform dat kaarten en verkeersgegevens combineert voor de meest nauwkeurige ETA-voorspellingen in stedelijke gebieden. De integratie van het Simacan-platform met Webfleet maakt het mogelijk om bestellingen, informatie en updates uit te wisselen met voertuigen.

Verminderde milieu-impact

Webfleet en Simacan stellen zich tot doel samen te werken aan het optimaliseren van de toeleveringsketen voor verminderde milieu-impact, lagere kosten en verbeterde bereikbaarheid van steden. Vervoersbedrijven hebben te maken met verplichtingen rond het vaststellen en reduceren van de CO2-uitstoot van logistieke activiteiten. Hiervoor is ketenoptimalisatie van cruciaal belang. Met de geïntegreerde oplossing van Webfleet en Simacan kunnen deze bedrijven de volledige logistieke voetafdruk in kaart brengen. De oplossing biedt bovendien end-to-end zichtbaarheid, de mogelijkheid om alle transporten te beheren op rit-, zending- en assetniveau en directe toegang te hebben tot alle benodigde bedrijfsinformatie.

Klaar voor de komst van EV’s

Webfleet en Simacan ondersteunen klanten bij de voorbereiding op de komst van elektrische voertuigen (EV's) in hun wagenparken. Elektrisch transport brengt een aantal uitdagingen met zich mee, zoals batterijmanagement, actieradius, laadlocaties en rij- en rusttijden in combinatie met oplaadmomenten. De integratie van alle verticale processen in de horizontale toeleveringsketen en transportuitvoeringsprocessen is daarvoor een essentiële voorwaarde.

Samen op Logistiek & ICT 2023

Webfleet en Simacan brengen de gezamenlijke inzet voor verduurzaming voor het voetlicht door gezamenlijk aanwezig te zijn op ICT & Logistiek 2023 op 8 en 9 november; stand 04.B043. 

 

Over Webfleet ​
Webfleet is de wereldwijd vertrouwde fleet management oplossing van Bridgestone. Meer dan 60.000 bedrijven over de hele wereld gebruiken de datagedreven inzichten om de efficiëntie van het wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te vergroten, de regelgeving na te leven en duurzamer te werken. 

Webfleet ondersteunt wagenparken bij elke stap van de weg naar elektrische voertuigen, van het plannen van de overstap en het inzetten van EV’s tot het monitoren van het gebruik, beheren van oplaadprocedures, verlagen van gebruikskosten en het optimaliseren van rijgedrag. Het doel: bedrijven helpen de volledige waarde van elektrificatie te realiseren. 

Als onderdeel van Bridgestone, zet Webfleet zich in om elektrische mobiliteit efficiënter, aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor bestuurders en wagenparken over de hele wereld. Naast innovatieve mobiliteitsoplossingen ontwikkelt Bridgestone autobanden die EV-ready zijn, dankzij het bandentechnologieplatform ENLITEN, terwijl het bedrijf samenwerkt met toonaangevende EV-fabrikanten en een EV-ready retail- en servicenetwerk ontwikkelt.

Meer informatie op: webfleet.com. ​ Volg ons op LinkedIn. ​ Ga voor meer informatie over Bridgestone in de regio EMIA naar www.bridgestone-emia.com en de Bridgestone Newsroom.

Over Simacan ​
Simacan is een end-to-end oplossing voor de supply chain. Met Simacan zijn transportketens geheel inzichtelijk, beheersbaar, efficiënter en duurzamer. Direct toegang tot real-time en voorspellende informatie en communicatie voor alle transporten en leveringen. Met Simacan is het mogelijk om ketenoverstijgend samen te werken (4C). Met ons Command Center kunnen meerdere samenwerkende Control Towers gezamenlijk een totaalbeeld vormen van een gehele supply chain. Belanghebbenden kunnen in hun eigen samenwerkende Control Tower de voor hen belangrijke processen real-time inzien en beheren in verhouding tot de gehele toeleveringsketen. Bijvoorbeeld processen met betrekking tot elektrisch vervoer.

Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be