Webfleet en RIO werken samen aan geïntegreerde fleet managementoplossing voor MAN

  • Door de toevoeging van MAN trucks aan het OEM.connect programma kunnen wagenparkbeheerders het Webfleet software-as-a-service platform gebruiken met de vooraf geïnstalleerde telematicahardware RIO Box van MAN.
  • Wagenparkbeheerders met vrachtwagens van andere merken ​ kunnen bovendien met de geïnstalleerde hardware van Webfleet gebruikmaken van het RIO-softwareportaal.
  • De samenwerking maakt telematica nog toegankelijker voor klanten, waardoor de productiviteit, veiligheid en duurzaamheid van wagenparken toenemen.

Brussel, 11 mei 2023 — Bridgestone Mobility Solutions, onderdeel van Bridgestone, kondigt vandaag op Transportlogistiek 2023 de samenwerking aan met de digitale dienstverlener RIO, onderdeel van TRATON SE en zusterbedrijf van de bedrijfswagenmerken MAN, Scania en Volkswagen Truck & Bus.

Binnen de overeenkomst gaat Webfleet, de wereldwijd erkende oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone, de integratie van zijn telematicaoplossingen met de bestaande OEM-hardware RIO Box van MAN mogelijk maken in alle trucks van MAN. De toevoeging van het truckmerk aan het OEM.connect-programma van Webfleet biedt wagenparkenbeheerders met deze voertuigen toegang tot de diensten en interface van Webfleet voor wagenparkbeheer. Hierdoor kunnen zij de productiviteit, naleving en veiligheid van hun wagenparken verbeteren zonder dat daar extra hardware of installatie voor nodig is.

Vrachtwagens en LCV van MAN, en andere vrachtwagenmerken, die het RIO-portaal willen gebruiken kunnen bovendien zonder vooraf geïnstalleerde OEM-hardware uitgerust worden met de hardware van Webfleet. Als gevolg van deze samenwerking bieden RIO en klanten van Webfleet gemakkelijk toegang tot uitstekende telematica-oplossingen en de mogelijkheid om te werken met toonaangevende toepassingen voor wagenparkbeheer, onafhankelijk van vooraf geïnstalleerde hardware en gemengde wagenparken.

"We zijn enthousiast over de nieuwe samenwerking met RIO die de klant duidelijk op de eerste plaats zet. De ontkoppeling van telematicahardware en serviceportaal is een volgende stap in het nog flexibeler en toegankelijker maken van telematica-oplossingen voor wagenparkbeheerders en bestuurders, en draagt zo bij aan een veiligere, duurzamere en efficiëntere toekomst voor mobiliteit", aldus Taco van der Leij, Vice President Webfleet Europe bij Bridgestone Mobility Solutions.
Jan Kaumanns, CEO van RIO voegt hieraan toe: "We zijn verheugd dat we samen met Webfleet werken aan vooraanstaande telematica-oplossingen voor alle gebruikers van MAN. Dankzij het tweerichtingsverkeer tussen de telematicahardware en -software kunnen klanten hun favoriete telematica-oplossingen gebruiken, los van gemengde wagenparken of vooraf geïnstalleerde hardware. Deze open aanpak is de toekomst van wagenparkbeheer."

De implementatie van de nieuwe samenwerking gaat naar verwachting in de tweede helft van dit jaar in Europa van start.

 

Over Bridgestone Mobility Solutions ​ ​ ​
Bridgestone Mobility Solutions, een Business Unit van Bridgestone EMIA, is op een missie om de wereld naar een duurzame toekomst te leiden met behulp van datagestuurde mobiliteit. We willen een one-stop shop worden voor wagenparken, door onze digitale oplossingen te combineren met de premium bandenproducten en het servicegerichte retailnetwerk van Bridgestone. Ons uitgebreide portfolio omvat Webfleet (wagenparkbeheer), Mobox, Fleetcare (onderhoud als service), Tirematics (geavanceerde bandenoplossingen) en Advanced Data Solutions. 

Bridgestone Mobility Solutions draagt bij aan de realisatie van The Bridgestone E8 Commitment. Deze brede, wereldwijde bedrijfsverplichting definieert duidelijk de waarde die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Deze bieden een kompas als leidraad voor strategische prioriteiten, besluitvorming en acties in alle bedrijfsonderdelen.

Over Webfleet ​
Webfleet is des wereldwijd vertrouwde fleet management oplossing van Bridgestone. Meer dan 60.000 bedrijven over de hele wereld gebruiken het om de efficiëntie van het wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te vergroten, de regelgeving na te leven en duurzamer te werken. Al meer dan 20 jaar voorziet het wagenparkbeheerders van datagestuurde inzichten die hen helpen hun activiteiten te optimaliseren. 

Webfleet omarmt de missie van Bridgestone Mobility Solutions om de wereld naar een duurzame toekomst te brengen met datagestuurde mobiliteitsoplossingen en draagt bij aan de levering van The Bridgestone E8 Commitment. Deze brede, wereldwijde bedrijfsverplichting definieert duidelijk de waarde die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Deze bieden een kompas als leidraad voor strategische prioriteiten, besluitvorming en acties op elk gebied van het bedrijf.

Meer informatie op: webfleet.com. ​ Volg ons op Twitter: @WebfleetNews. ​ Ga voor meer informatie over Bridgestone in de regio EMIA naar www.bridgestone-emia.com en de Bridgestone Newsroom.

Over RIO
TB Digital Services maakt deel uit van de TRATON GROUP en bundelt digitale diensten op een open cloudplatform onder het merk RIO. Het productportfolio omvat oplossingen voor de logistieke en transportsector op het gebied van telematica, transportmanagement en -communicatie. De TRATON GROUP is een dochteronderneming van Volkswagen en is met zijn merken Scania, MAN, Navistar en Volkswagen Truck & Bus een van 's werelds grootste fabrikanten van bedrijfsvoertuigen.

Mathieu Strobbe

Mathieu Strobbe

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be