Webfleet en Bridgestone stellen samenwerking Fleetcare voor tijdens Mobility Talks 2022

Nieuw geïntegreerd platform verenigt inzichten over voertuigbeheer en bandenonderhoud en versnelt de elektrificatie van wagenparken

Eindhoven, 20 oktober 2022 - Webfleet blikt tevreden terug op de Mobility Talks 2022, het evenement waar technologische oplossingen voor een duurzamere mobiliteit centraal staan. Dit jaar ging er extra aandacht naar de elektrificatie van fleet management. Een optimaal beheer van de vloot is een hulpmiddel bij de elektrificatie van wagenparken. Daarom werd Fleetcare voorgesteld, een geïntegreerd platform dat in samenwerking met Bridgestone inzichten rond voertuigbeheer en bandenonderhoud samenbrengt in een overzichtelijk dashboard voor zowel klassieke als elektrische voertuigen.

Marktleider in banden en duurzame mobiliteitsoplossingen Bridgestone doet voor haar fleet management-platform een beroep op de software van Webfleet, de oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone. Het platform wordt ingezet voor verschillende toepassingen, zoals maintenance as a service, advanced tire solutions en advanced data solutions. De nieuwste toevoeging aan dit arsenaal fleet management-oplossingen is Fleetcare, een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk dashboard waar inzichten rond voertuigbeheer en bandenonderhoud gebundeld worden.

Duurzame oplossingen

Als band- en rubberproducent is Bridgestone op zoek naar duurzame mobiliteitsoplossingen. Dat wil de specialist op het vlak van bandenproductie doen door voluit in te zetten op data en voertuigconnectiviteit.

Jan-Maarten De Vries, CEO, Bridgestone Mobility Solutions, is ervan overtuigd dat deze oplossing ondernemingen in staat stelt om hun bedrijfsprestaties te verbeteren. “Fleetcare levert de optimale combinatie van voertuig- en bandenbeheer voor een comfortabelere en betere klantervaring, terwijl het extra waarde creëert dankzij de kracht van data. Het vermindert de CO2-voetafdruk van een wagenpark, reduceert kosten en analyseert welke voertuigen klaar zijn om vervangen te worden door een elektrisch alternatief.”
Onder het motto ‘de elektrificatie begint vandaag’ deelde Mariska Matadin, Global Business Development Manager Electrical Vehicles (EV) de visie van Webfleet op de elektrificatie van wagenparken en de rol die Fleetcare hierin kan spelen. “We willen van Fleetcare hét platform bij uitstek maken om op een snelle, veilige en duurzame manier wagenparken elektrisch te maken. Dat doen we door fleet managers te ondersteunen bij zes focuspunten: transitie, datagedreven inzichten, operationele planning, slim laden, batterijbeheer en batterijrecyclage.”

Innovatieve partners

Naast Fleetcare kwamen tijdens het Mobility Talks-evenement ook andere innovatieve Webfleet-partners aan bod. Peter Van Rooy, Head of Sales bij Lightyear, stelde de Lightyear 0 voor, ‘s werelds eerste solar EV met ingebouwde zonnepanelen. Dat voertuig is momenteel de meest aerodynamische personenwagen ter wereld met een Cw waarde van 0.175. Het Zweedse Volta Trucks ontwikkelt dan weer volledige elektrische vrachtwagens op maat van de stad van de toekomst. Parkd maakt vervolgens automatisch parkeerbeheer mogelijk en is naadloos geïntegreerd met Webfleet, wat een besparing van 20% op parkeerkosten kan opleveren. On-Route maakt dan weer gebruik van een Webfleet-plugin en biedt wagenparkmonitoring aan met onder meer materiaal-, persoons- en temperatuurregistratie. Ten slotte was er nog ARC, dat gespecialiseerd is in de beveiliging van voertuigen en ladingen door middel van op afstand bedienbare sloten. Ook die software kent een Webfleet-integratie.

Wie na Mobility Talks 2022 meer wil horen over de ontwikkelingen bij Webfleet en Bridgestone, kan zich inschrijven voor deze nieuwsbrief. Ook in deze blog worden regelmatig onderwerpen behandeld die tijdens Mobility Talks aan bod kwamen.

Over Bridgestone in Europe, Middle East, India and Africa

Bridgestone is wereldwijd marktleider in banden en duurzame mobiliteitsoplossingen. Verenigd in Bridgestone EMIA zijn Bridgestone Europa, Midden-Oosten, India en Afrika. Het hoofdkantoor van Bridgestone is gevestigd in Zaventem. In totaal werken er meer dan 20.000 mensen voor deze strategische businessunit van Bridgestone. In deze regio is het merk actief in veertig landen. 

Bridgestone biedt de markt een divers palet aan premium banden maar ook geavanceerde mobiliteitsoplossingen en nieuwe technologieën op het gebied van banden. Doel van het bedrijf is om middels duurzame oplossingen zowel maatschappelijke waarde als waarde voor de klant toe te voegen. Bridgestone heeft zich gecommitteerd aan een bedrijfsverplichting met acht focusgebieden waar het bedrijf flinke stappen op wil maken. Die deelgebieden zijn Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Zij geven richting aan alle strategische prioriteiten, besluitvorming en alle acties die het bedrijf ontplooit. 

Voor meer informatie over Bridgestone en EMIA, bezoek www.bridgestone-emia.com en press.bridgestone-emia.com. Volg ons op Facebook, Instagram, YouTube en LinkedIn.

Over Webfleet 

Webfleet is Bridgestone‘s wereldwijd vertrouwde oplossing voor wagenparkbeheer. Meer dan 60.000 bedrijven over de hele wereld gebruiken het om de efficiëntie van hun wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te verbeteren, aan de regelgeving te voldoen en duurzamer te werken. Al meer dan 20 jaar geeft het wagenparkbeheerders inzichten op basis van gegevens waarmee ze hun activiteiten kunnen optimaliseren. 

Webfleet omarmt de missie van Bridgestone Mobility Solutions om de wereld naar een duurzame toekomst te leiden met data-gedreven mobiliteitsoplossingen en draagt bij aan de realisatie van The Bridgestone E8 Commitment. Deze brede, wereldwijde bedrijfsverplichting definieert duidelijk de waarde die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Zij geven richting aan alle strategische prioriteiten, besluitvorming en alle acties die het bedrijf ontplooit.

Bezoek voor meer informatie webfleet.com. Volg Webfleet op Twitter: @WebfleetNews. Bezoek voor meer informatie over Bridgestone in de EMIA-regio www.bridgestone-emia.com en de Bridgestone Newsroom.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be