Webfleet door Frost & Sullivan uitgeroepen tot 2022 European Commercial Fleet Telematics Company of the Year

  • Webfleet, onderdeel van Bridgestone Mobility Solutions, is voor de tweede achtereenvolgende keer onderscheiden voor zijn leidende positie op de markt voor wagenparkbeheer.
  • Het panel van deskundigen benadrukte de voortdurende ontwikkeling van duurzame en geavanceerde oplossingen door Webfleet, waaronder de oplossingen voor elektrische voertuigen (EV’s) die de elektrificatie van het wagenpark ondersteunen. 
  • De "Company of the Year Award" van Frost & Sullivan is de hoogste onderscheiding voor bedrijven die vooroplopen op het gebied van innovatie en groei in hun sector.

Brussel, 18 januari 2023 – Frost & Sullivan heeft Webfleet, onderdeel van Bridgestone Mobility Solutions, onderscheiden met de 2022 European Commercial Fleet Telematics Company of the Year Award. Het marktonderzoeksbureau baseert zich hierbij op een recente analyse van de markt voor fleet telematics.

Het wereldwijde team van experts van Frost & Sullivan bekroonde Webfleet voor de tweede keer op rij voor het behoud van zijn leidende positie in het telematica-segment door consequent innovatieve oplossingen voor fleet management te ontwikkelen die inspelen op nieuwe uitdagingen en kansen in een dynamische omgeving. De oplossingen voor elektrische voertuigen (EV’s) van het bedrijf werden specifiek benoemd, evenals nieuwe apps die professionele bestuurders ondersteunen. 

Webfleet heeft zijn EV-portfolio dit jaar verder versterkt om bedrijven actiever te ondersteunen bij de elektrificatie van hun wagenpark. De oplossing voor EV fleet management van Webfleet helpt bedrijven bij het plannen van de overstap en het inzetten van EV's, inclusief het monitoren van het gebruik, het beheren van het opladen, het verminderen van de gebruikskosten en alles wat nodig is om optimaal te profiteren van de overstap naar elektrisch rijden.

In 2022 lanceerde Webfleet de Work App, waarmee chauffeurs hun werk gemakkelijk en efficiënt kunnen doen met uitsluitend hun mobiele Android-toestel. Fleet managers en chauffeurs hebben toegang tot een breed scala aan functies voor workforce management zonder dat extra hardware nodig is. Ook introduceerde het bedrijf de nieuwste compacte Driver Terminal, de PRO M, die volledig is geïntegreerd met het orderbeheerplatform van Webfleet en een complete end-to-end oplossing biedt voor alle wagenparken, met name wagenparken die betrokken zijn bij activiteiten zoals levering, onderhoud, installatie en reparatie.

Het panel van deskundigen prees ook de voortdurende inzet van Webfleet voor het vormgeven van een duurzame toekomst van mobiliteit en het verlagen van de eigen CO2-uitstoot. Webfleet introduceerde in samenwerking met NGO Justdiggit het Green Your Fleet-platform, waarmee klanten van Webfleet de CO2-uitstoot van hun wagenpark kunnen inschatten en kunnen bepalen welke acties zij kunnen ondernemen voor een positieve impact op het klimaat.

John Sisemore, Best Practices Research Analyst bij Frost & Sullivan: "Door voortdurende innovatie en hard werken is Webfleet uitgegroeid tot een van de belangrijkste telematicaoplossingen ter wereld en is het duidelijk toonaangevend in deze sector. We erkennen de sterke leiderschapsfocus van Webfleet die klantgerichte strategieën omvat en een voorbeeld is van best practice-implementatie. Het bedrijf blijft een betrouwbare partner en heeft de reputatie het beste te bieden in de telematica-industrie voor commerciële voertuigen." 
Taco van der Leij, Vice President van Webfleet Europe voegt hieraan toe: "We zijn er trots op dat we opnieuw de award van Frost & Sullivan ontvangen, wat onze inzet voor constante innovatie en ontwikkeling versterkt. We feliciteren al onze medewerkers, klanten en partners, die elke dag bijdragen aan het doel om een duurzame toekomst van mobiliteit vorm te geven met datagestuurde oplossingen."

Frost & Sullivan kent elk jaar de Company of the Year Award toe aan bedrijven die vooroplopen in innovatie en groei in hun respectieve marktsegmenten. De prijs staat voor de hoogste erkenning en roemt de marktpartij die een voorbeeldrol vervult in visionaire innovatie, toonaangevende prestaties en ongeëvenaarde klantenservice.

Over Bridgestone Mobility Solutions ​ ​ 

Bridgestone Mobility Solutions, een Business Unit van Bridgestone EMIA, is op een missie om de wereld naar een duurzame toekomst te leiden met behulp van datagestuurde mobiliteit. We willen een one-stop shop worden voor wagenparken, door onze digitale oplossingen te combineren met de premium bandenproducten en het servicegerichte retailnetwerk van Bridgestone. Ons uitgebreide portfolio omvat Webfleet (wagenparkbeheer), Mobox, Fleetcare (onderhoud als service), Tirematics (geavanceerde bandenoplossingen) en Advanced Data Solutions. 

Bridgestone Mobility Solutions draagt bij aan de realisatie van The Bridgestone E8 Commitment. Deze brede, wereldwijde bedrijfsverplichting definieert duidelijk de waarde die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Deze bieden een kompas als leidraad voor strategische prioriteiten, besluitvorming en acties in alle bedrijfsonderdelen.

Over Webfleet 

Webfleet is Bridgestone's wereldwijd vertrouwde fleet management oplossing. Meer dan 60.000 bedrijven over de hele wereld gebruiken het om de efficiëntie van het wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te vergroten, de regelgeving na te leven en duurzamer te werken. Al meer dan 20 jaar voorziet het wagenparkbeheerders van datagestuurde inzichten die hen helpen hun activiteiten te optimaliseren. 

Webfleet omarmt de missie van Bridgestone Mobility Solutions om de wereld naar een duurzame toekomst te brengen met datagestuurde mobiliteitsoplossingen en draagt bij aan de levering van The Bridgestone E8 Commitment. Deze brede, wereldwijde bedrijfsverplichting definieert duidelijk de waarde die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Deze bieden een kompas als leidraad voor strategische prioriteiten, besluitvorming en acties op elk gebied van het bedrijf.

Meer informatie op: webfleet.com. Volg ons op Twitter: @WebfleetNews. Ga voor meer informatie over Bridgestone in de regio EMIA naar www.bridgestone-emia.com en de Bridgestone Newsroom.

Over Frost & Sullivan

Al zes decennia lang is Frost & Sullivan wereldwijd bekend om zijn rol in het helpen van investeerders, bedrijfsleiders en overheden bij het navigeren door economische veranderingen en het identificeren van ontwrichtende technologieën, megatrends, nieuwe bedrijfsmodellen en bedrijven om actie te ondernemen, wat resulteert in een continue stroom van groeikansen om toekomstig succes te stimuleren. Neem contact met ons op: Start de conversatie.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be