Webfleet breidt OEM.connect-programma uit om elektrische voertuigen te ondersteunen

  • Bedrijven met elektrische voertuigen (EV's) kunnen waardevolle telematicagegevens gebruiken zonder extra hardware te installeren
  • Als eerste stap kunnen bedrijven die elektrische auto's of bestelwagens van Mercedes-Benz gebruiken nu bruikbare, op data gebaseerde inzichten krijgen over opladen en energieverbruik.
  • Met deze uitbreiding voegt Webfleet nog een belangrijk element toe aan de ondersteuning van wagenparken op weg naar elektrificatie.

Brussel, 26 September, 2023 — Webfleet, de wereldwijd erkende oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone, breidt haar OEM.connect programma uit om elektrische voertuigen (EV's) te ondersteunen. De eerste stap in deze uitbreiding is een evolutie in de samenwerking tussen Webfleet en Mercedes-Benz Connectivity Services. Fleetmanagers met elektrische auto's en bestelwagens van Mercedes-Benz kunnen nu toegang krijgen tot gegevens die van vitaal belang zijn voor het runnen van een elektrisch wagenpark zonder extra hardware te hoeven installeren.

Het OEM.connect-programma maakt het voor bedrijven al eenvoudiger om gebruik te maken van een uitgebreide reeks telematica-inzichten die helpen de kosten te verlagen, veiliger en duurzamer rijden te stimuleren en de prestaties van het wagenpark te maximaliseren. Nu kunnen bedrijven met gemengde of elektrische wagenparken ook toegang krijgen tot extra gegevens over oplaadtijd, rijbereik, huidige batterijstatus, energieverbruik en meer door simpelweg het voertuigidentificatienummer (VIN) in te voeren. 

Dankzij deze gegevens kunnen wagenparkbeheerders met vertrouwen kiezen welk voertuig in hun wagenpark het meest geschikt is voor elke taak, hun routes plannen, de batterijstatus controleren en hun oplaadopties beheren. Bij het opstellen van een dagplanning kan de wagenparkbeheerder bijvoorbeeld niet alleen rekening houden met de hoeveelheid energie die het voertuig verbruikt, maar ook met de accucapaciteit en de invloed van het rijgedrag op de actieradius. Bedrijven hebben een volledig overzicht waarmee ze actie kunnen ondernemen om de duurzaamheid en efficiëntie van hun activiteiten te maximaliseren en tegelijkertijd de privacy van hun gegevens te waarborgen. Met gegevensbescherming en -beveiliging als prioriteit blijven wagenparkbeheerders de volledige controle houden over hun eigen gegevens.

'Bedrijven wereldwijd gebruiken Webfleet om de efficiëntie van hun wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te verbeteren, de regelgeving na te leven en duurzamer te werken', stelt Paul Verheijen, Vice President Product Strategy and Partnerships bij Bridgestone Mobility Solutions. 'In het afgelopen jaar heeft Webfleet een aanzienlijke groei van het aantal EV's gezien in onze installed base. Meer bedrijfseigenaren en wagenparkbeheerders omarmen dus de belangrijke kansen die EV bieden. Samen met Mercedes-Benz Connectivity Services creëren we nieuwe waarde voor deze bedrijven en benadrukken we het belang van telematicagegevens voor een effectieve overgang naar elektrische mobiliteit en het runnen van een productief elektrisch wagenpark.'

OEM.connect voor elektrische voertuigen is beschikbaar voor alle elektrische auto's en bestelwagens van Mercedes-Benz in alle Europese landen waar Webfleet aanwezig is. Webfleet is van plan om het programma in de nabije toekomst uit te breiden met EV's van meer fabrikanten.

 

Over Webfleet ​
Webfleet is de wereldwijd vertrouwde fleet management oplossing van Bridgestone. Meer dan 60.000 bedrijven over de hele wereld gebruiken de datagedreven inzichten om de efficiëntie van het wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te vergroten, de regelgeving na te leven en duurzamer te werken. 

Webfleet ondersteunt wagenparken bij elke stap van de weg naar elektrische voertuigen, van het plannen van de overstap en het inzetten van EV’s tot het monitoren van het gebruik, beheren van oplaadprocedures, verlagen van gebruikskosten en het optimaliseren van rijgedrag. Het doel: bedrijven helpen de volledige waarde van elektrificatie te realiseren. 

Als onderdeel van Bridgestone, zet Webfleet zich in om elektrische mobiliteit efficiënter, aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor bestuurders en wagenparken over de hele wereld. Naast innovatieve mobiliteitsoplossingen ontwikkelt Bridgestone autobanden die EV-ready zijn, dankzij het bandentechnologieplatform ENLITEN, terwijl het bedrijf samenwerkt met toonaangevende EV-fabrikanten en een EV-ready retail- en servicenetwerk ontwikkelt.

Meer informatie op: webfleet.com. ​ Volg ons op LinkedIn. ​ Ga voor meer informatie over Bridgestone in de regio EMIA naar www.bridgestone-emia.com en de Bridgestone Newsroom.

Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be