Watchtower Security Solutions introduceert Watchtower Guard

Visuele ondersteuning voorkomt valse alarmen

Antwerpen, 19 juli 2023 - Watchtower Security Solutions, de Europese specialist in geavanceerde tijdelijke beveiligingsoplossingen, stelde op de Nederlandse vastgoedbeurs Provada de Watchtower Guard voor. De Guard is de opvolger van de Alarm Kit, en vormt een flexibele beveiligingsoplossing voor leegstaand vastgoed en afgesloten ruimtes zoals garageboxen, werfketen, containers en opslagruimtes.

Enkele draadloze bewegingssensoren, een centrale unit en een handige app om alles te bedienen: dat is de Watchtower Guard in een notendop. Gemakkelijk te installeren en flexibel inzetbaar dankzij het krachtige draadloze bereik en de lange batterijduur, is de Guard bijzonder geschikt voor het tijdelijk beveiligen van uiteenlopende objecten, met directe alarmering bij noodgevallen en potentiële risicosituaties.

Visuele ondersteuning maakt het verschil

Het grote verschil met zijn voorloper, de Alarm Kit, is dat de Watchtower Guard niet alleen een luid alarm laat horen zodra een van de sensoren een indringer detecteert, maar meteen ook een foto neemt en deze doorstuurt.

Waar vergelijkbare systemen vaak alleen een alarmmelding geven, krijg je er met de Watchtower Guard meteen ook beeldmateriaal bij. Die visuele ondersteuning geeft meteen meer duidelijkheid of het om een echte dreiging gaat, dan wel een vals alarm, zoals bijvoorbeeld een zwerfkat. De Watchtower Guard is zo niet alleen een bijzonder effectieve, maar ook kostenbesparende en duurzame oplossing die voorkomt dat bewakingsagenten zich nodeloos nodeloos verplaatsen bij een valse melding”, stelt Mathias Germeau, operationeel verantwoordelijke bij Watchtower.

Internationaal bekroonde beveiligingsoplossingen

Watchtower Security Solutions is een onderdeel van de Nederlandse vastgoedspecialist Mosaic World dat al actief is in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het biedt geavanceerde, multi-inzetbare en internationaal bekroonde mobiele oplossingen aan voor heel uiteenlopende plaatsen en situaties.

Diefstal van duur bouwmateriaal op werven, maar ook vandalisme, inbraak en kraak maken dat bewaking geen luxe meer is maar steeds vaker noodzaak wordt. Met Watchtower bieden we een antwoord op die groeiende nood, met bewust zichtbare, doeltreffende en voordelige oplossingen op maat die bovendien multi-inzetbaar zijn: leegstaande eigendommen, festivals en evenementen, parkings, sportstadia, kantoren, enzovoort, maar ook kritieke infrastructuur zoals spoorlijnen, gaspijpleidingen, elektriciteitscentrales…”, vervolgt Mathias Germeau, operationeel verantwoordelijke bij Watchtower.

AI en slimme technologie voor maximale doeltreffendheid

Watchtower zet daarbij maximaal in op slimme technologie, denk bijvoorbeeld aan smart tracking-camera’s en geautomatiseerde video-analyse met zelflerende AI-software, om valse alarmen, bijvoorbeeld door dieren, te voorkomen. Ook is er een mobiele app, die fungeert als klantenportaal en toelaat om zelf het alarm te beheren vanop afstand, zonder daarvoor een alarmcentrale te moeten bellen. 

 

Over Watchtower Security Solutions

Watchtower Security Solutions, opgericht in 2016, is expert op het gebied van tijdelijke beveiligingsoplossingen en mobiele camerabewaking. Met geavanceerde digitale oplossingen op maat biedt het beveiliging en bescherming tegen vandalisme, inbraak, kraak en diefstal voor heel uiteenlopende situaties en omgevingen, gaande van bouwterreinen en (leegstaand) vastgoed tot parkeerfaciliteiten en evenementen, maar ook kritieke infrastructuur zoals spoorlijnen, gaspijpleidingen of elektriciteitscentrales. Het bedrijf is momenteel actief in vier landen, met vestigingen in Eindhoven (NL), Düsseldorf (DE), Stoke-on-Trent (UK) en Hoboken (BE).

Watchtower Security Solutions is onderdeel van Mosaic World, een Nederlandse vastgoedspecialist die in 1993 het licht zag en via haar vijf merken - B-right, Monoma, NewNewNew, Plaza en Watchtower - diverse moderne, vaak tijdelijke woon- en werkoplossingen aanbiedt in nieuw en bestaand vastgoed met het oog op meerwaarde voor zowel eigenaars, bewoners als omwonenden. Het bedrijf telt ruim 250 medewerkers, verspreid over dertien kantoren in negen landen: Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Denemarken, Finland, Ierland en het VK. In zijn bijna dertigjarig bestaan beheerde Mosaic World alles tesamen meer dan 100.000 ruimtes in ruim 10.000 gemeenschapsprojecten. 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be