Watchtower Security Solutions introduceert AI voor geavanceerde video-analyse in real time

Technologie kan patronen en afwijkingen herkennen zonder menselijke tussenkomst

Antwerpen, 8 augustus 2023 - Watchtower Security Solutions, de Europese specialist in geavanceerde tijdelijke beveiligingsoplossingen, kondigt de introductie van zijn revolutionaire AI Video Analytics aan. Deze geavanceerde technologie, die ook gebruikt wordt door het Amerikaanse leger, maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om de inhoud van videobeelden in real time te analyseren op een manier die veel verder gaat dan hoe traditionele beveiligingscamera’s dat doen.

Watchtower Security Solutions introduceert AI voor geavanceerde video-analyse in real time: technologie kan patronen en afwijkingen herkennen zonder menselijke tussenkomst
Watchtower Security Solutions introduceert AI voor geavanceerde video-analyse in real time: technologie kan patronen en afwijkingen herkennen zonder menselijke tussenkomst

Efficiëntie is van groot belang: dat is overal zo, en niet in het minst bij camerabewakings- systemen. Want, een systeem dat veel onderhoud vergt of veel valse meldingen genereert, heeft weinig meerwaarde in een markt waar de marges onder druk staan en er een nijpend tekort bestaat aan zowel technisch personeel als centralisten om de meldkamers te bemannen. Het potentieel van AI is in dit opzicht groot. 

Beelden interpreteren zoals het menselijk brein

"Onze AI video analytics maakt gebruik van geavanceerde Deep Learning-algoritmen om de videobeelden in real time te analyseren. Dankzij met synthetische data getrainde Computer Vision-modellen is de software in staat beeldmateriaal te interpreteren op een manier die vergelijkbaar is met die van het menselijk brein: gebeurtenissen waarnemen, patronen herkennen, personen identificeren en afwijkingen constateren… Maar dan zonder menselijke tussenkomst, op een manier die veel verder gaat dan bij traditionele beveiligingscamera’s", verklaart Guido Christ, technical manager bij Watchtower.

Realtime-analyse van live video, niet van snapshots achteraf

Het realtime-element is cruciaal in die analyse.

"Doorgaans gebeurt de initiële detectie met traditionele beveiligingscamera’s en worden nadien in de cloud slechts enkele snapshots daarvan geanalyseerd, om het aantal valse alarmen te reduceren”, vertelt Mathias Germeau, operationeel verantwoordelijke bij Watchtower. “Niet zo met de AI-oplossing van Watchtower, waarvoor we in zee gingen met één van de meest toonaangevende partijen op het gebied van Computer Vision based AI Video Analytics, die bijvoorbeeld ook voor het Amerikaans leger werkt. Zij ontwikkelden een compleet nieuw model dat specifiek toegespitst is op de eisen van Watchtower, met dus realtime-analyse op de live videobeelden."

Une approche unique aux avantages indéniables

De voordelen van die aanpak zijn duidelijk:

  1. Verbeterde beveiliging en nauwkeurigheid: Het aantal valse meldingen wordt herleid tot vrijwel nul, terwijl de kwaliteit van de detecties omhoog gaat: personen die vroeger ongezien bleven, worden nu wel gedetecteerd. Bovendien worden alle beelden geanalyseerd, niet slechts enkele snapshots;
  2. Efficiëntie: Door de veel nauwkeurigere detectie hoeven de meldkamers veel minder alarmen te verifiëren, en is het technisch personeel aanzienlijk minder tijd kwijt met het handmatig corrigeren van de systemen;
  3. Geavanceerde zoekmogelijkheden: Door gebruik te maken van metadata en gegevens uit video's, kunnen specifieke objecten of gebeurtenissen gemakkelijk worden opgezocht, wat forensisch onderzoek en data-analyse achteraf vergemakkelijkt.

 

Verdere ontwikkelingen in Deep Learning en Computer Vision-technologie zullen de nauwkeurigheid en prestaties van deze systemen in de toekomst nog verder verbeteren. Bovendien kunnen integraties met andere technologieën, zoals Internet of Things (IoT) en gezichtsherkenning, nieuwe mogelijkheden bieden voor beveiliging, beheer, toegangscontrole, gepersonaliseerde diensten en slimme stadsplanning.

Internationaal bekroonde beveiligingsoplossingen

Watchtower Security Solutions is een onderdeel van de Nederlandse vastgoedspecialist Mosaic World dat al actief is in Nederland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. Het biedt geavanceerde, multi-inzetbare en internationaal bekroonde mobiele oplossingen aan voor heel uiteenlopende plaatsen en situaties: leegstaande eigendommen, festivals en evenementen, parkings, sportstadia, kantoren, maar ook kritieke infrastructuur zoals spoorlijnen, gaspijpleidingen, elektriciteitscentrales, enzovoort.

 

Over Watchtower Security Solutions

Watchtower Security Solutions, opgericht in 2016, is expert op het gebied van tijdelijke beveiligingsoplossingen en mobiele camerabewaking. Met geavanceerde digitale oplossingen op maat biedt het beveiliging en bescherming tegen vandalisme, inbraak, kraak en diefstal voor heel uiteenlopende situaties en omgevingen, gaande van bouwterreinen en (leegstaand) vastgoed tot parkeerfaciliteiten en evenementen, maar ook kritieke infrastructuur zoals spoorlijnen, gaspijpleidingen of elektriciteitscentrales. Het bedrijf is momenteel actief in vier landen, met vestigingen in Eindhoven (NL), Düsseldorf (DE), Stoke-on-Trent (UK) en Antwerpen (BE).

Watchtower Security Solutions is onderdeel van Mosaic World, een Nederlandse vastgoedspecialist die in 1993 het licht zag en via haar vijf merken - B-right, Monoma, NewNewNew, Plaza en Watchtower - diverse moderne, vaak tijdelijke woon- en werkoplossingen aanbiedt in nieuw en bestaand vastgoed met het oog op meerwaarde voor zowel eigenaars, bewoners als omwonenden. Het bedrijf telt ruim 250 medewerkers, verspreid over dertien kantoren in negen landen: Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Denemarken, Finland, Ierland en het VK. In zijn bijna dertigjarig bestaan beheerde Mosaic World alles tesamen meer dan 100.000 ruimtes in ruim 10.000 gemeenschapsprojecten.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be