Watchtower beveiligt geëvacueerd gebied na aardverschuiving in Zwitserland

AI-camera’s bewaken woningen in rampgebied

Antwerpen, 12 oktober 2023 - Watchtower Security Solutions, de Europese specialist in geavanceerde tijdelijke beveiligingsoplossingen, ging onlangs een onverwachte en unieke samenwerking aan met het Zwitserse Securiton AG. Na een aardverschuiving in het dorp Schwanden, in het kanton Glarus, werden acht slimme cameratorens van Watchtower ingezet om de woningen en bezittingen van bewoners uit het getroffen gebied te vrijwaren van potentiële indringers en plunderaars. 

AI-camera's van Watchtower beveiligen geëvacueerd gebied na aardverschuiving in Zwitserland
AI-camera's van Watchtower beveiligen geëvacueerd gebied na aardverschuiving in Zwitserland

Watchtower en Securiton, allebei gespecialiseerd in technische beveiligingsoplossingen, waren al in verregaande gesprekken over een mogelijke samenwerking toen het Zwitserse dorp Schwanden eind augustus door een aardverschuiving werd opgeschrikt. Die onvoorziene omstandigheid zorgde ervoor dat alles in een stroomversnelling kwam, en maakte dat beide partijen een akkoord sloten om samen het getroffen en geëvacueerde gebied te beveiligen.

Terwijl de inwoners van Schwanden tijdelijk ergens anders ondergebracht worden, beveiligen onze cameratorens het afgesloten gebied met de woningen en bezittingen van de bewoners. Zij kunnen zo op hun twee oren slapen, zonder bijkomende stress of angst voor diefstal of vandalisme”, vertelt Mathias Germeau, operationeel verantwoordelijke bij Watchtower.

Indringers en patronen herkennen zoals het menselijk brein

De cameratorens, die binnen een week geleverd en geïnstalleerd werden, zijn voorzien van geavanceerde AI-technologie die ook door het Amerikaanse leger gebruikt wordt, en die het mogelijk maakt om de inhoud van live videobeelden te analyseren. Indringers, maar ook specifieke patronen en gebeurtenissen kunnen zo in real-time gedetecteerd en herkend worden, net zoals het menselijk brein dat kan maar dan zonder menselijke tussenkomst.

Volgend op deze samenwerking zal Securiton de beveiligingsoplossingen van Watchtower nu ook bij andere projecten in Zwitserland inzetten.

Internationaal bekroonde beveiligingsoplossingen

Watchtower Security Solutions is een onderdeel van de Nederlandse vastgoedspecialist Mosaic World dat al actief is in Nederland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. Het biedt geavanceerde, multi-inzetbare en internationaal bekroonde mobiele oplossingen aan 

voor heel uiteenlopende plaatsen en situaties: leegstaande eigendommen, festivals en evenementen, parkings, sportstadia, kantoren, maar ook kritieke infrastructuur zoals spoorlijnen, gaspijpleidingen, elektriciteitscentrales, enzovoort.

 

Over Watchtower Security Solutions

Watchtower Security Solutions, opgericht in 2016, is expert op het gebied van tijdelijke beveiligingsoplossingen en mobiele camerabewaking. Met geavanceerde digitale oplossingen op maat biedt het beveiliging en bescherming tegen vandalisme, inbraak, kraak en diefstal voor heel uiteenlopende situaties en omgevingen, gaande van bouwterreinen en (leegstaand) vastgoed tot parkeerfaciliteiten en evenementen, maar ook kritieke infrastructuur zoals spoorlijnen, gaspijpleidingen of elektriciteitscentrales. Het bedrijf is momenteel actief in vier landen, met vestigingen in Eindhoven (NL), Düsseldorf (DE), Stoke-on-Trent (UK) en Antwerpen (BE).

Watchtower Security Solutions is onderdeel van Mosaic World, een Nederlandse vastgoedspecialist die in 1993 het licht zag en via haar vijf merken - B-right, Monoma, NewNewNew, Plaza en Watchtower - diverse moderne, vaak tijdelijke woon- en werkoplossingen aanbiedt in nieuw en bestaand vastgoed met het oog op meerwaarde voor zowel eigenaars, bewoners als omwonenden. Het bedrijf telt ruim 250 medewerkers, verspreid over dertien kantoren in negen landen: Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Denemarken, Finland, Ierland en het VK. In zijn bijna dertigjarig bestaan beheerde Mosaic World alles tesamen meer dan 100.000 ruimtes in ruim 10.000 gemeenschapsprojecten. 

Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be