Wastafelonderbouwkast Starck-ton bestaat 30 jaar en wordt in een nieuw jasje gestoken

De succesvolle iconische designklassieker voor de badkamer krijgt een nog modernere, elegante look

Overijse, 2 juli 2024 - Met zijn heldere, tijdloze design onderscheidt de Starck-ton zich van kortstondige badkamertrends. Sinds 1994 heeft het iconische ontwerp nieuwe normen gezet en zich ontwikkeld tot een van de best verkochte individuele meubelstukken van Duravit. Dit jaar viert de elegante en visionaire Starck-ton zijn 30-jarig jubileum met een upgrade: een grote keuze aan kleuren voor de waskom, meubels en handgrepen, en geavanceerde c-bonded technologie brengen het icoon naar het heden.

"De Starck-ton heeft een natuurlijke en minimalistische look, omdat het teruggaat naar de oorsprong van het water in onze huizen: het stroomt uit een put en wordt opgevangen in een eenvoudige emmer. Visie en eerlijkheid garanderen de unieke levensduur van de Starck-ton. Dertig jaar geleden was het een passend, eigentijds product, en dat is het nog steeds omdat het niet gebaseerd is op trends, maar op de mensheid”, zegt Philippe Starck, designer van de Starck-ton.
Philippe Starck
Philippe Starck

Elegant vernieuwd: c-bonded wastafel

De wastafeloplossing heeft, met behoud van de karakteristieke designidentiteit, een nog elegantere uitstraling gekregen dankzij de innovatieve c-bonded technologie. Dit complex proces verbindt de wastafel en het badkamermeubel vrijwel naadloos met elkaar. Daardoor ontstaat een precieze rand die het meubel een fijne elegantie geeft. De herziene vorm van de wastafel is eveneens gebaseerd op die van het meubel en heeft een modern, helder design.

Naast het bestaande glanzend witte keramiek is de bij het meubel passende wastafel ook verkrijgbaar in satijnwit, wat de tijdloze elegantie ervan onderstreept. Bovendien ronden wastafels in mat en glanzend zwart het wastafelprogramma af en zorgen ze afhankelijk van de kleurencombinatie voor verschillende looks. Het keramiek is afgewerkt met HygieneGlaze® Plus, een glazuur dat maximale hygiëne combineert met uitstekend reinigingsgemak. 

Handgemaakt en uniek

Elke Starck-ton is uniek, aangezien de vorm nauwgezet met de hand wordt vervaardigd. Meerdere keren gebogen multiplex vormt de basis van het meubel, dat naar beneden toe taps toeloopt. De keuze tussen elegante hoogglanstinten en subtiele nuances met een zijdemat oppervlak biedt veelzijdige combinatiemogelijkheden die een unieke sfeer in elke ruimte creëren.

De meubelgreep vormt de finishing touch en is verkrijgbaar in vijf afwerkingen. Naast de tijdloze varianten in chroom en diamantzwart zijn geborstelde oppervlakken in brons, roestvrij staal en hoogglans goud verkrijgbaar. Die kleuren zijn perfect afgestemd op geselecteerde Duravit-kranen en -accessoires, waardoor een individueel en harmonieus geheel ontstaat. De optionele LED-binnenverlichting van de Starck-ton creëert bovendien een aantrekkelijke opbergruimte. Kortom, de upgrade van de Starck-ton past moeiteloos in elke badkamer en maakt nu meer dan ooit tevoren een persoonlijke touch mogelijk.

Starck-ton: Download de foto's in 300dpi.zip

ZIP - 118 Mb

Over Philippe Starck

Philippe Starck, een mondiaal belangrijke ontwerper met uiteenlopende ideeën, concentreert zich altijd op het essentiële, zijn visie: wat hij creëert moet de levens van zoveel mogelijk mensen verbeteren, in welke vorm dan ook. Deze filosofie maakte hem tot een van de pioniers en centrale figuren van het concept van ‘democratisch design’.

Met zijn werk op alle gebieden, van alledaagse producten (meubels, een citroenpers, elektrische fietsen, een individuele windturbine) tot architectuur (hotels, restaurants die beweren stimulerende plekken te zijn) tot scheeps- en ruimtetechnologie (megajachten, woonmodules voor particulier ruimtetoerisme), blijft hij de grenzen en vereisten van design verkennen en is hij uitgegroeid tot een van de meest visionaire en gerenommeerde ontwerpers op de internationale hedendaagse scène.

www.starck.com / Facebook @StarckOfficial / Instagram @Starck

Over Duravit AG

Duravit AG, gevestigd in Hornberg, is een van de toonaangevende internationale fabrikanten van designbadkamers en is actief in meer dan 130 landen over de hele wereld. Bij de ontwikkeling van producten werkt het interne designteam van de complete badkameraanbieder hand in hand met een wereldwijd netwerk van ontwerpers zoals Cecilie Manz, Philippe Starck, Antonio Citterio, Christian Werner en Sebastian Herkner. Als energie-intensief bedrijf wil Duravit AG in 2045 zonder uitzondering klimaatneutraal zijn en grotendeels afzien van CO2-compensatie.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be