Warning+ vernieuwt vloot via flexibel leasingcontract bij Fraikin

Transportspecialist kan binnenkort versneld omschakelen naar elektrische alternatieven

Warning+, de transportspecialist voor grote consumptiegoederen, heeft het grootste deel van haar wagenpark vernieuwd. Dankzij leasingpartner Fraikin kan het nu twintig nieuwe Ford Transit-vrachtwagens inzetten. Warning+ koos voor Fraikin omwille van de algemene ontzorging en de mogelijkheid om in de toekomst snel te kunnen overschakelen naar elektrische alternatieven .

De van oorsprong Franse transporteur Warning+ is sinds kort ook actief in de Benelux als transportpartner voor leveranciers van voornamelijk grote consumptiegoederen, zoals huishoudtoestellen en kantoormeubilair. Het bedrijf levert hoofdzakelijk aan particulieren en ondernemingen. Daarbij staat Warning+ eveneens in voor de installatie of montage van de goederen. In België heeft de transporteur een honderdtal mensen in dienst en een vloot van twintig voertuigen via operationele leasing. Die werden recent vernieuwd door trouwe leasingpartner Fraikin.

Flexibiliteit
Door de merkonafhankelijkheid van Fraikin was er een ruime keuze aan voertuigen. Die keuze viel uiteindelijk op de Ford Transit met een laadvolume van 20m³, een lichtgewicht die in vergelijking met andere gelijkaardige lichte vrachtwagens maar liefst 150 kilo laadvermogen meer heeft. “Dat is belangrijk bij het vervoeren van zware artikelen zoals kantoorkasten”, motiveert Olivier Van Hoecke, operations director bij Warning+ Benelux de keuze.

Cruciaal voor Warning+ is de mogelijkheid om de voertuigen in het wagenpark versneld te kunnen vervangen door elektrische varianten. “In de sector heerst momenteel een zeer snelle transitie richting elektrische voertuigen. Zodra er elektrische alternatieven zijn voor onze voertuigen, willen we graag de overstap maken. Fraikin wil hier een actieve rol in spelen en biedt ons de nodige flexibiliteit om deze shift op korte termijn te maken.”

Nabijheid
Voor de vernieuwing van de vloot deed Warning+ opnieuw een beroep op de leasingformule van Fraikin. Daarbij wordt een vaste maandelijkse prijs afgesproken voor alle administratie en onderhoud, met als doel een totale ontzorging. “We engageren ons om alle voertuigen 95% van de tijd rijklaar te hebben”, zegt Cyriel Vrijders, CEO Benelux bij Fraikin. “Om dat te garanderen, hebben we steeds twee vervangwagens ter beschikking. Een extra voordeel voor Warning+ is dat onze Fraikin-kantoren allemaal in de buurt van hun vestigingen liggen. Hoewel Warning+ het hele land doorkruist, kunnen wij hen steeds dichtbij huis ondersteunen.”

Het team van Warning+ bij de ophaling van de nieuwe voertuigen, met Fraikin Benelux-CEO Cyriel Vrijders (tweede van links) en Olivier Van Hoecke, operations director bij Warning+ Benelux (midden).
Het team van Warning+ bij de ophaling van de nieuwe voertuigen, met Fraikin Benelux-CEO Cyriel Vrijders (tweede van links) en Olivier Van Hoecke, operations director bij Warning+ Benelux (midden).
Cindy Willemyns

Cindy Willemyns

Business Development Manager, Fraikin
Mattias Goossens

Mattias Goossens

PR Consultant, Evoke

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be