Vrije Universiteit Brussel klaar voor digitale lesactiviteiten met de hulp van Colt

Performante connectiviteit en voldoende bandbreedte voor universitaire lessen op afstand

COLT.png

Diegem/Brussel, 17 februari 2021 – Colt Technology Services, wereldwijde leverancier van netwerk-en spraakdiensten, ondersteunde de Vrije Universiteit Brussel (VUB) bij digitale lesactiviteiten en examens. De coronacrisis bracht het digitaal lesgeven in een stroomversnelling. Ook de VUB merkte dit en had nood aan een betrouwbaar en gegarandeerd onderliggend netwerk met voldoende bandbreedte. Om klaar te zijn voor een verdere digitale toekomst, richtte de VUB nieuwe aula’s in op locaties buiten haar bestaande campussen in drie weken tijd met behulp van Colt Technology Services.

Nog voor de uitbraak van de coronapandemie onderzocht de VUB al de mogelijkheid tot het streamen van lessen in de evolutie naar digitaal lesgeven. Door COVID-19 moest de VUB echter in een zeer kort tijdsbestek kunnen rekenen op performante extra connectiviteit en bandbreedte. Daarvoor klopte ze aan bij Colt Technology Services, dat de nodige oplossingen en ondersteuning bood. Nieuwe locaties onder meer in het Vlaams Parlement, het kunstencentrum Bozar of het gebouw in de Jozef II-straat werden ingericht als nieuwe aula’s voor contactonderwijs op anderhalve meter afstand. Sommige van die unieke locaties dienden echter nog uitgerust te worden met een snelle toegang tot het internet om zowel live lessen te streamen als wifi in de aula te garanderen. Dankzij de snelle actie van het lokale account en delivery team kon Colt binnen de drie weken de volledige oplossing opleveren met een garantie op maximale performantie.

Studenten kunnen nu rekenen op een stabiele internetverbinding in de aula’s, maar ze kunnen net zo goed comfortabel en veilig van thuis uit les volgen. Professoren zien nieuwe mogelijkheden om bijvoorbeeld interactieve content te integreren in hun digitale lessen. 

Performantie, snelheid en flexibiliteit

Henri Vanroelen, CIO van de VUB vertelt: “Die gegarandeerde performantie was voor ons van cruciaal belang, zeker bij bijvoorbeeld het digitaal afnemen van examens. Colt maakte in recordtempo de nieuwe locaties klaar voor digitale lesactiviteiten.” Volgens hem kon de VUB snel schakelen naar digitaal onderwijs dankzij de snelheid en flexibiliteit van Colt. Dat hun vraag naar bandbreedte daarbij tien maal groter was, vormde geen probleem. Bovendien is bij Colt de bandbreedte steeds aanpasbaar aan de specifieke vraag voor een bepaalde periode. “Die flexibiliteit van het aanbod enerzijds en van het account en delivery team anderzijds in combinatie met de betrouwbaarheid van de connectie maakt van Colt een uitstekende partner”, aldus Henri Vanroelen. 

Op sommige van de locaties was Colt al aanwezig met zijn infrastructuur. “Hierdoor konden we snel schakelen om de VUB de nodige connectiviteit te leveren”, vertelt Laura Farina, Sales Director Belux bij Colt. “We zijn blij dat we de VUB konden helpen door hun sites zeer snel te voorzien van de nodige high bandwidth connectiviteit.”

Digitale toekomst

“Digitaal lesgeven werd door COVID-19 versneld uitgerold. Ik geloof dat die evolutie zich enkel zal verderzetten in de toekomst. Dan zal het mogelijk zijn om overal waar je wil, wanneer je wil en zo vaak je wil les te volgen. Hoe snel die evolutie van digitaal lesgeven zich verder zal voltrekken, hangt af van de gebruiksvriendelijkheid. Met Colt hebben we alvast een betrouwbare partner die ons ondersteunt om samen te evolueren naar die digitale toekomst”, besluit Henri Vanroelen.

Over Colt 
Colt richt zich op de kracht van connectiviteit om de manier waarop de wereld werkt te transformeren. Het Colt IQ Netwerk verbindt meer dan 900 datacenters in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Er zijn inmiddels meer dan 29.000 aangesloten gebouwen en dat aantal groeit nog steeds. Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen, als fundament voor het succes van haar klanten. De high-performance en high-bandwidth oplossingen worden ontwikkeld vanuit Colt’s missie om het meest klantgerichte bedrijf in de sector te zijn. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties verspreid over meer dan 210 steden in meer dan 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualization (NFV). Colt is een privaat bedrijf en een van de financieel gezondste bedrijven in de sector en biedt de beste klantervaring tegen een competitieve prijs. Bezoek voor meer informatie
www.colt.net.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be