Skip to Content
Volledige lerarenkorps basisonderwijs impact scholengroep opgeleid tot Google Certified Educator

Volledige lerarenkorps basisonderwijs impact scholengroep opgeleid tot Google Certified Educator

Opleidingstraject voor meer leerwinst door zinvolle inzet digitale middelen

Brugge, 27/08/2020 — Fourcast For Education, de Belgische Premier partner van Google For Education begeleidde net voor de start van het nieuwe schooljaar 80 leerkrachten, waaronder alle leerkrachten derde graad van het basisonderwijs van de impact Scholengroep, naar het certificaat van Google Certified Educator. Het certificaat bewijst dat de leerkrachten de vaardigheden beheersen om het leerpakket G Suite For Education in te zetten in een educatieve context. Het opleidingstraject onderstreept de ambities van de scholengroep om digitale middelen zinvoller in te zetten met het oog op leerwinst in de klas.

De scholengroep Impact is een verzameling van scholen van het GO! van Oostkust tot en met Brugge. De groep omvat scholen in zowel het deeltijds, secundair, buitengewoon, basis-, methode- en volwassenenonderwijs. Samen met Fourcast For Education werd een change management programma uitgebouwd om de scholengroep bij te staan in hun digitalisering. Om ervoor te zorgen dat de scholen digitale middelen zinvol en efficiënt kunnen inzetten is de vorming van leerkrachten essentieel en werd een opleiding en begeleidingsprogramma tot Google Certified Educator opgezet voor alle leerkrachten basisonderwijs. Het traject werd afgesloten met een officieel Google-examen. Hieraan namen de 60 leerkrachten basisonderwijs van scholengroep impact deel alsook 5 directieleden en 15 leerkrachten van andere scholen. Ondertussen heeft bijna iedereen dit examen afgelegd en ligt het slaagpercentage op 90%.

Transitie naar de klas
Door middel van interactieve sessies op afstand werden de leerkrachten klaargestoomd om het certificaat van Google Certified Educator te behalen. Dit certificaat bewijst dat de leerkrachten de vaardigheden beheersen om de verschillende toepassingen van het digitale leerpakket G Suite For Education in te zetten in een educatieve context. Dit pakket biedt dezelfde mogelijkheden als G Suite Business maar is volledig gericht op het onderwijs. Leerkrachten kunnen zo hun leerlingen zowel in de klas als op afstand ondersteunen met deze digitale middelen. 

Joëlle Robberecht, Head of Digital Transformation bij Fourcast for Education, licht toe: “We leggen leerkrachten scenario’s voor zoals die ook op het examen gevraagd worden. Door ze onder te dompelen in de technologie en reële situaties voor te schotelen, helpen we hen de transitie te maken naar hun eigen lessen. Zo worden de vaardigheden van de leerlingen mee ontwikkeld met het oog op het ontwikkelen van de ICT-eindtermen zoals samenwerken, communiceren, omgaan met informatie, inhoud creëren, veiligheid en problemen oplossen. Door de interactiviteit is er veel onderlinge inspiratie en leert iedereen van iedereen. Voor de leerkrachten is het bovendien een troef om dit officieel certificaat op zak te hebben.”

Technologie efficiënt inzetten
De impact scholengroep zet sterk in op innovatie en digitalisering. Zo lanceerde Cindy Cottenjé, directrice van basisscholen De Stempel en De Pannebeke het idee het Google-platform in te schakelen in de klas. Na een initiële aankoop van Chromebooks werd door Wim Van Kerckvoorde, algemeen directeur van de impact scholengroep geopteerd om voor alvast voor elk kind van de derde graad in de 32 basisscholen van de groep een toestel aan te schaffen. Fourcast For Education helpt hen met het uitdenken van een digitaliseringsvisie en de bijbehorende implementatie. De groep kijkt bovendien naar de mogelijkheden om een Google Reference School te worden. Dit zijn scholen die door Google erkend worden voor een uitmuntend gebruik van technologie om positieve leerresultaten te bevorderen. 

Cindy Cottenjé behaalde zelf ook het certificaat en getuigt: “We geloven sterk in de Google-technologie en de aankoop van de toestellen was pas de eerste stap. Elke leerkracht moet die technologie ook efficiënt kunnen inzetten in de klas en dus was het traject tot Google Certified Educator ideaal. Het is fijn voor onze scholen om te bewijzen dat alle leerkrachten voldoende zijn opgeleid om de leerlingen digitaal te begeleiden. We leggen de digitale lat hoog en blijven kijken om hierin stappen te zetten. Het worden van een Google Reference School is hier een mooi voorbeeld van.”

Contact Cindy Cottenjé
0473 84 69 58

Story image

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel