Virtual Reality overtuigt werknemers van Het Nieuwe Werken

EFF3CT, een Leuvens advies- en ontwerpbureau gespecialiseerd in Het Nieuwe Werken, heeft in primeur een innoverend kantoorproject voorgesteld in Virtual Reality. Een Brusselse klant stelde de vraag om hun statisch kantoorconcept om te vormen naar een dynamische werkomgeving. EFF3CT werkte het project eerst uit in Virtual Reality en bood de mogelijkheid om de toekomstige werkplek driedimensionaal te bekijken door een VR-bril. Een digitale evolutie die heel wat toekomstmogelijkheden en voordelen biedt voor interieurprojecten voor kantoren en Het Nieuwe Werken.  

Thuiswerken, glijdende uren, flex desks, nieuwe kantoren… in veel bedrijven wenst men Het Nieuwe Werken in te voeren, maar een verhuis of een herinrichting van een kantoor kan heel wat aanpassingsvermogen vergen bij medewerkers en management. Om dit te ondersteunen, heeft EFF3CT in primeur een innoverend kantoorconcept uitgewerkt in Virtual Reality. De VR-bril brengt de nieuwe werkplekken driedimensionaal in beeld waardoor alle werknemers een betere voeling krijgen met het nieuwe kantoorconcept. Ze beleefden de verschillende sferen en werkplekken op een dynamische manier en reageerden opvallend positief. 

Gerd Steegmans, zaakvoerder & workplace strategist van EFF3CT geeft toelichting bij het project:

“Bij wijze van experiment hebben we voor een grote kantoorinrichting in Brussel, waarbij we een duidelijke switch maken van een statisch kantoorconcept naar een dynamische werkomgeving, het volledige kantoorconcept uitgewerkt in Virtual Reality. De VR-bril bleek in dit geval geen gadget te zijn maar een toegevoegde waarde om buy-in te krijgen van alle werknemers die zich achter het innovatief kantoorplan scharen. De VR-bril werd gecombineerd met een enquête waarvan de resultaten opvallend positiever zijn dan wanneer een project wordt voorgesteld aan de hand van een 3D tekening. Een digitale evolutie die duidelijk heel wat toekomstmogelijkheden biedt voor onze business.”

Enkele reacties uit de enquête:

"Dit is een ongelooflijke verbetering."
"Verrassend concept met aandacht voor elk type medewerker."
"Modern, licht, ruimte!"
"The spacious feeling."
"Verschillende sferen en werkplekken voor verschillende types van activiteiten, dat zou super werken."
"Een moderne aanpak."
"Het concept is super, eigentijds en zeer aangenaam."
"The overal aim to create a collaborative environment. I believe it goes in the right direction."

Over EFF3CT
EFF3CT is een advies-, ontwerp- en projectbureau uit Leuven dat dynamische kantoorprojecten uittekent geïnspireerd door Het Nieuwe Werken. EFF3CT vertrekt van de doelstellingen van organisaties, medewerkers en klanten om in optimale omstandigheden te werken. Daarbij wordt ingezet op flexibiliteit, productiviteit, workflow optimalisatie en kostenefficiëntie. 

EFF3CT geeft objectief huisvestingsadvies voor bedrijven en is gespecialiseerd in hedendaagse kantoorconcepten gebaseerd op de filosofie van NWOW (new way of working). Daarnaast is EFF3CT gespecialiseerd in workshops en lezingen over Het Nieuwe Werken en de coördinatie van interieur- en verhuisprojecten voor bedrijven.

 

Effect.jpg

JPG - 378 Kb

Effect_2.jpg

JPG - 345 Kb

Effect_3.jpg

JPG - 413 Kb

Effect_4.jpg

JPG - 275 Kb

Gerd Steegmans.jpg

JPG - 285 Kb

Gerd Steegmans

Zaakvoerder EFF3CT, EFF3CT

Corneel Haine

PR Specialist, Evoke (CJ Communications BVBA)

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be