Virtual reality-film biedt bezoekers unieke inkijk achter de schermen van logistieke wereld

ECS is innovation partner van nieuw logistiek belevingscentrum Log!Ville

Niel, Zeebrugge; 11 oktober 2021 - Met een virtual reality-film biedt ECS een unieke blik achter de schermen van de logistieke wereld. De video is te bekijken in Log!Ville, het recent geopende belevingscentrum dat de Vlaamse logistiek wil helpen innoveren door haar praktische toepassingen en vernieuwende concepten te laten ontdekken, demonstreren, testen en ervaren. ECS werkt hieraan mee als innovation partner.

Als marktleider op het vlak van supply chain en intermodaal transport aarzelde ECS niet om zich te verbinden aan Log!Ville. Het open belevingscentrum is een initiatief van het Vlaams Instituut voor Logistiek (VIL) dat het Vlaamse logistieke ecosysteem wil helpen innoveren door hen uit eerste hand in contact te brengen met praktische toepassingen en nieuwe concepten. ECS is innovation partner van Log!Ville, wat onder meer inhoudt dat innovatieve kennis en toepassingen ter plaatse gedeeld en gedemonstreerd zullen worden.

Virtual reality
Een van de manieren om logistiek op een nieuwe manier te ervaren, is een virtual reality-video die ECS maakte in de magazijnen in Zeebrugge. Op verschillende locaties in en rond de ECS-site werden 360° camera’s geplaatst om het logistieke proces in beeld te brengen. Met behulp van een VR-headset wanen bezoekers van Log!Ville zich tussen de goederenrekken, stapelaars en inpakrobots.

De video is te bekijken in het 650 m² grote digital experience center van Log!Ville. Dat digital experience center biedt een fysieke en virtuele ontdekkingsreis van de logistiek van de toekomst om de competitieve vaardigheden van bedrijven in Vlaanderen op het vlak van supply chain te versterken met de focus op automatisering, digitale transformatie, duurzaamheid, hinterland connectiviteit en last mile delivery - stuk voor stuk aspecten waar ECS in investeert. “Wij noemen dat CSR logistics: Creating Sustainable & Reliable logistics”, licht ECS-CEO Pieter Balcaen toe.

Logistiek als oplossing
Volgens Pieter Balcaen moet logistiek in de toekomst nog meer inzetten op het oplossen van transportproblemen. “Door in te zetten op een slimme supply chain kunnen we het aantal transportbewegingen optimaliseren en zo minimaliseren. Daarnaast moeten we blijven inzetten op een modal shift. Bij ECS zetten we bijvoorbeeld in op optimaal gevulde containers die zo veel mogelijk via de trein vervoerd worden over heel Europa, goed voor 70 miljoen kilometer aan verplaatsingen via spoor per jaar. Op die manier verlagen we de CO2-uitstoot en halen we vrachtwagens van de baan.”

 

Mattias Goossens

Mattias Goossens

PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be