Virteo versterkt ambities met nieuwe CEO

Virteo versterkt ambities met nieuwe CEO

Fintechplatform schakelt versnelling hoger voor binnen- en buitenlandse groei

Mechelen, 10 maart 2020 - Wouter Vanderheere, mede-oprichter en managing director van fintech- en online financieel vergelijkingsplatform TopCompare.be, gaat aan de slag als CEO bij Virteo, het platform voor invordering van onbetaalde facturen. Met de rijke ervaring die de nieuwe topman onder meer opdeed bij TopCompare.be, wil Virteo de turbo zetten onder de groei in België en het buitenland.

Deze maand legt Wouter zijn CEO-functie neer bij TopCompare.be, het financieel vergelijkingsplatform dat hij oprichtte in 2015. Hij stapt over naar Virteo, een ander Belgisch fintechplatform met internationale ambities. Hij zal er als CEO het roer overnemen van oprichter Karel Vanderheyden, die vanuit het bestuur Wouter zal ondersteunen en zich zal focussen op de verdere commercialisering en internationalisering. Tientallen bedrijven en een groot aantal gerechtsdeurwaarders, incassobureaus en advocaten werken intussen met Virteo. Virteo wil nu een versnelling hoger schakelen, eerst in België, daarna in Europa.

“TopCompare speelt volop de rol van innovator in de financiële sector”, vertelt Wouter Vanderheere. “Die ervaring wil ik graag doortrekken in de schuldensector, waar een gepaste digitale oplossing voor een efficiënte en ethische manier van invordering van onbetaalde facturen lang is uitgebleven.”

Wouter Vanderheere, nieuwe CEO bij Virteo
Wouter Vanderheere, nieuwe CEO bij Virteo

Internationale doorbraak
Oprichter Karel Vanderheyden kijkt uit naar de samenwerking met Wouter: “Er is een sterk momentum voor onze SaaS-oplossing. Overheden, bedrijven en invorderaars willen een betere en snellere invordering van facturen, met meer transparantie zodat excessen vermeden worden. Met Wouter en de steun van onze investeerders willen we onze oplossing nog sneller in de markt zetten en schaalbaar maken op internationaal niveau. Wouter heeft met TopCompare op korte tijd een fenomenale groei neergezet in de conservatieve financiële sector. Op die ervaring willen we voortbouwen om op nationaal, en daarna internationaal niveau, verder door te breken.” 

Karel Vanderheyden, oprichter en bestuurder van Virteo
Karel Vanderheyden, oprichter en bestuurder van Virteo

Preventie en transparantie
Wouter begon zijn carrière als advocaat bij Clifford Chance en schopte het tot Senior Consultant bij Roland Berger, na een bijkomende studie en eerste start-up in de Verenigde Staten. Hij kan dus ook terugvallen op zijn ervaring en contacten in de juridische wereld. “Ik herinner me nog levendig de dag dat ik een gerechtsdeurwaarder mocht volgen op de baan, als onderdeel van mijn rechtenopleiding”, aldus Wouter. “Niet alleen bleek het een zeer arbeidsintensief proces om een factuur betaald te krijgen, het brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee ten opzichte van mensen in vaak precaire familiale en financiële situaties. Iedereen is dus gebaat bij een digitale oplossing die toelaat betalingsproblemen sneller op te lossen. Met Virteo verbeteren we de efficiëntie en de transparantie in belangrijke mate.”

Over Virteo
Virteo, opgericht in 2013 door Karel Vanderheyden en enkele mede-oprichters, is het eerste SaaS-platform in Europa dat een end-to-end oplossing biedt voor de invordering van onbetaalde facturen. Daarbij ligt de focus op het bevorderen van ethische praktijken en het verminderen van de kosten. Naast het management bevinden onder meer Theodorus, het spin-off fonds van de Université Libre de Bruxelles (ULB), Participatie Maatschappij Vlaanderen, Sherpa Invest en Ark Angels Activator Fund zich onder de aandeelhouders. Virteo helpt bedrijven, hospitalen, ocmw’s en openbare besturen met het verbeteren en transparanter krijgen van het invorderproces. Veel gerechtsdeurwaarders, waaronder ook LegalRecovery - de grootste deurwaardersassociatie in België - en ook incassobureaus en advocaten gebruiken het platform om efficiënter en transparanter te werken.

Wouter Vanderheere
Wouter Vanderheere CEO, Virteo
Karel Vanderheyden
Karel Vanderheyden fondateur et administrateur

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel