Vintecc gaat vol voor verdere groei met Gents kantoor en tien aanwervingen

AI- en softwarespecialist zoekt extra ingenieurstalent om sterke expansie te bestendigen

Roeselare, 14 december 2023 - Vintecc heeft er ook met 2023 een boerenjaar op zitten met opnieuw een groei van meer dan 30%. De specialist in AI- en softwareoplossingen voor industriële spelers wil die expansie voortzetten en opent daarom begin 2024 een kantoor in Gent. Naast nabijheid bij klanten en industriële prospecten in Oost-Vlaanderen, wil Vintecc met de nieuwe uitvalsbasis vooral ook ingenieurstalent van de UGent aantrekken en door middel van tien aanwervingen het huidige team met een kwart uitbreiden. De ambitie is om op korte termijn het productportfolio door te ontwikkelen en internationaal verder door te breken.

Het gaat Vintecc voor de wind. Na de oprichting in 2016 groeide de scale-up met hoofdzetel in Roeselare jaarlijks met gemiddeld 30%, een organische groei die zich de afgelopen jaren vertaalde in extra kantoren in Leuven en het Nederlandse Delft; in het team dat inmiddels 42 medewerkers telt; en in een klantenportefeuille van industriële kleppers uit uiteenlopende sectoren. Namen als Agristo, Picanol, Movu Robotics, Daikin, DEME, CNH en Poppies Bakeries versnellen en automatiseren vandaag hun productieprocessen of machines met behulp van de custom software en AI-driven oplossingen van Vintecc.


Succesverhaal
“Bepalend in ons succesverhaal is dat we al zeer vroeg voor wereldspelers hebben kunnen werken”, vertelt Jochen Van Lysebettens, hoofd business development en marketing bij Vintecc. “Sinds de start zijn we technologiepartner van Movu Robotics, een belangrijk onderdeel van de Stow Group die wereldwijd de nummer 2 is op het vlak van warehouse solutions met een omzet van meer dan 1,2 miljard. Verder wordt ons computervisieteam - gezien hun sterk portfolio voor onder andere PSS, AVR, Poppies Bakeries en ILVO - sterk bevraagd door zowel productiebedrijven als machinebouwers die vol willen inzetten op toegankelijke automatisatie. Die projecten hebben ons als betrouwbare partner op de kaart gezet en ons toegelaten te investeren in de doorontwikkeling van ons portfolio. Vandaag hebben we alles onder één dak om processen digitaal te simuleren en zo complexe projecten sneller te realiseren, met solution teams op het vlak van Computer vision, Digital Twins, Autonomous systems en Industrial IoT & data analytics.”


Talent en nabijheid
Om in 2024 het volgende hoofdstuk te schrijven in dit succesverhaal, trekt Vintecc tien extra werkkrachten aan. De AI- en softwarespecialist is in de eerste plaats op zoek naar knappe koppen met een hands-on mentaliteit. “We hebben onder meer plaats voor een IoT solution engineer, een project engineer en front- en backend-developers. Ontwikkelaars zijn de bollebozen van onze groep, de motor van onze toegevoegde waarde, maar die profielen zijn jammer genoeg niet dik gezaaid op de arbeidsmarkt”, getuigt Van Lysebettens.

Vintecc start 2024 daarom met de opening van een nieuw kantoor in Gent, in The Loop, de bloeiende bedrijfszone voor technologische spelers achter Flanders Expo, vlot bereikbaar via de E40 en E17 en met het openbaar vervoer. Maar het kantoor ligt vooral ook dicht bij UGent als bron van nieuw talent. Ingenieursstudenten die na hun studies in het Gentse willen blijven wonen en werken vinden zo bij Vintecc de ideale eerste werkplek.

Daarnaast brengt het nieuwe kantoor Vintecc ook dichter bij klanten en prospecten in Oost-Vlaanderen. “In Oost- en West-Vlaanderen zitten heel wat industriële spelers. We willen onze aanwezigheid in de regio vergroten en het makkelijker maken om face-to-face af te spreken, oplossingen te testen in de praktijk en zo sneller tot concrete resultaten te komen.”

Stabiliteit en groei
Welke groeiambities koestert Vintecc voor 2024? De scale-up wil in de eerste plaats blijven werken aan de doorontwikkeling van zijn productportfolio en de samenwerking met bestaande klanten bestendigen door hun technologie ook in andere processen of aspecten van hun bedrijfsvoering in te zetten. “Kijk naar Arcelor Mittal, Atlas Copco of DEME, dat zijn gigantische bedrijven waar nog veel mogelijkheden liggen. Niet het minst omdat zij net als tal van andere industriële spelers onder druk staan. Het wordt steeds moeilijker om opgeleide, competente mensen te vinden.”

Daarnaast worden duurzaamheid en energiebeheer steeds bepalender. “De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) stelt dat tegen 2026 bedrijven zullen moeten rapporteren over hun vooruitgang en inspanningen op het vlak van duurzaamheid, dus onder andere CO2-uitstoot, water- en energieverbruik, enzovoort. Dat kan alleen met behulp van data-inzichten. Enkel technologie kan een antwoord bieden op deze uitdagingen.”

Verder kijkt het groeibedrijf uit Roeselare naar het buitenland. De meest evidente sprong die Vintecc kan maken is naar Nederland, waar geen taalbarrière heerst en de speler reeds een bijkantoor heeft in Delft. “Het is onze ambitie om nog beter voet aan de grond te krijgen bij onze noorderburen. Nederland heeft een grote en open industriële markt. Daarnaast blijven we internationaal ambitieus. Niet onterecht. We werken weliswaar 80% voor Belgische spelers, maar onze technologie heeft wel een impact op globale schaal. Die trend willen we voortzetten, zodat onze technologie waarde kan creëren op sites bij klanten over heel de wereld”, besluit Jochen Van Lysebettens.

Over Vintecc
Vintecc is een snelgroeiend Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in AI- en softwareoplossingen voor industriële spelers uit verscheidene sectoren: de maak-, bouw- en auto-industrie, de landbouw- en voedselsector, de logistiek ... Sinds de oprichting in 2016 groeide de scale-up uit Roeselare jaarlijks gemiddeld met 30%, een organische groei die zich de afgelopen jaren vertaalde in extra kantoren in Leuven en het Nederlandse Delft. In 2024 komt daar nog een nieuw kantoor bij in Gent. Met een team van ondertussen 42 medewerkers werkt Vintecc vandaag voor grote namen als Agristo, Picanol, Movu Robotics, Daikin, DEME, CNH en Poppies Bakeries, zij versnellen en automatiseren hun productieprocessen of machines met behulp van de op maat gemaakte software en AI-driven oplossingen van Vintecc. Meer info omtrent Vintecc en de openstaande vacatures op
https://www.vintecc.com/nl/jobs.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be