VINCI Energies in België zet vrouwelijke medewerkers het hele jaar in de kijker

VINCI Energies in België zet vrouwelijke medewerkers het hele jaar in de kijker

VINCI Energies wil meer diversiteit op de werkvloer

Brussel, 4 maart 2021 — Vanaf 8 maart, Internationale Vrouwendag, zet VINCI Energies in België een jaar lang vijftien vrouwelijke medewerkers op al zijn kanalen in de kijker onder de noemer ‘Women in Technology’. Tijdens een openhartig interview vertellen deze vrouwen hun persoonlijk verhaal over de technische beroepen die ze uitoefenen in een traditioneel mannelijke sector. Het bedrijf wil zo de bestaande stereotypes de wereld uit helpen.

8 maart is Internationale Vrouwendag, een jaarlijks moment waarop wereldwijde aandacht wordt gevestigd op de gelijke positie en vertegenwoordiging van vrouwen in de samenleving. Ook in technische beroepen en sectoren zijn mannen nog steeds prominenter aanwezig en daar wil VINCI Energies verandering in brengen. “We dragen bij VINCI Energies vervrouwelijking en diversiteit op de werkvloer hoog in het vaandel. We streven ernaar om zoveel mogelijk vrouwen aan te trekken en willen ook andere bedrijven aanmoedigen om hetzelfde te doen. Samen kunnen we stereotypes uit de wereld helpen door ze niet langer te onderschrijven”, vertelt Eddy Vandersmissen, HR Director van VINCI Energies in België.

Van lasser tot ingenieur
Daarom zal VINCI Energies in België vanaf 8 maart via verschillende kanalen met trots een jaar lang het verhaal van vijftien vrouwelijke medewerkers publiek maken onder de noemer ‘Women in Technology’. De vrouwen die werden geïnterviewd zijn o.a. ingenieur, lasser, elektromechanieker, magazijnier en project manager, beroepen die nog steeds als traditioneel mannelijk worden beschouwd. Toch tonen de medewerkers van VINCI Energies in België aan dat die perfect ook door vrouwen uitgeoefend kunnen worden. 

Unieke verhalen
Elk verhaal weerspiegelt de unieke studie- en jobkeuzes, motivaties en visies van de verschillende vrouwen. Zoals de Iraakse Aseel, die haar man naar België volgde en nu bij IZEN haar tekentalent kwijt kan in het design van zonnepaneelinstallaties, zoals Sophie die als Business Unit Manager toch de balans vindt tussen haar eigen professionele ambities en de opvoeding van de kinderen, of zoals Eva die orthopedagogie studeerde maar nu alle geluk vindt in haar job als elektromechanieker en de aansluiting van laagspanningsbekabeling.

Sociale media
Door deze 15 vrouwen in de kijker te zetten, willen we ook andere vrouwen overtuigen dat ze bij ons zeker welkom zijn in elk type functie”, aldus Marc Lemaire, Managing Director van VINCI Energies in België. “We willen tonen dat we een gelijke vertegenwoordiging van mannen en vrouwen aanmoedigen en dat we evenveel carrièremogelijkheden bieden voor beiden." 

Daarom zullen alle persoonlijke verhalen te lezen zijn op de socialemediakanalen en jobpagina’s van de onderneming.

Vanaf 8 maart zijn de verhalen te lezen via https://jobs.vinci-energies.be/, het Linkedin-kanaal van VINCI Energies Belgium of via de Facebookpagina.

Contact

Eddy Vandersmissen - +32 475 75 01 91                  

Eddy.vandersmissen @vinci-energies.com

Wendy Verheyden - +32 486 35 54 54

wendy.verheyden@vinci-energies.com

Over VINCI Energies in België

 In een wereld die constant in beweging is, focust VINCI Energies zich op netwerken, prestaties, energie-efficiëntie en data om sneller nieuwe technologieën uit te rollen, waarbij we ons voornamelijk richten op digitale transformatie en energietransitie. Met hun sterke lokale roots en wendbare organisatiestructuur geven de business units van VINCI Energies een boost aan de betrouwbaarheid, veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie van energie-, transport- en communicatie-infrastructuren, industrie, gebouwen en informatiesystemen. 

In België is VINCI Energies actief in industriële automatisering, energie-, transport- en communicatie-infrastructuren, gebouwtechnieken, brandbeveiliging en facilitaire diensten via de merken Actemium, Axians, Cegelec, Omexom en VINCI Facilities, alsook via verschillende lokale merken. VINCI Energies in België telt 2.790 medewerkers en realiseert een jaarlijkse omzet van 565 miljoen euro.

www.vinci-energies.be 

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel