VINCI Energies Belgium versterkt haar positie met de overname van Caitlann Consulting

Brussel, 2 juli 2024 - VINCI Energies Belgium neemt Caitlann Consulting over, een IT-bedrijf gespecialiseerd in databasebeheer en -support. Caitlann Consulting maakt voortaan deel uit van de ICT business line van VINCI Energies Belgium. Met deze overname versterkt VINCI Energies Belgium haar positie op de ICT-markt op het vlak van databasebeheer, alsook haar aanwezigheid in het zuiden van België. 

Caitlann Consulting werd in 1998 opgericht door eigenaar Peter Claeys en is gevestigd in Wauthier-Braine. Met een team van een 20-tal Oracle en MS SQL database engineers beheert Caitlann Consulting meer dan 1000 databanken, voornamelijk voor klanten in de gezondheidszorg en nutssector. Het merendeel van de klanten van Caitlann Consulting is gevestigd in het zuiden van België.

Met deze overname bevestigt VINCI Energies Belgium haar sterke positie op de ICT-markt, en wordt ook het bereik in de gezondheidszorg en de nutssector uitgebreid. 

Strategische uitbreiding en complementariteit

Marc Lemaire, Managing Director van VINCI Energies Belgium, licht deze strategische overname toe: "De markt van database management groeit snel en met de overname van Caitlann Consulting positioneren we ons om in te spelen op deze expansie. Door de integratie van de expertise en het sterke klantenbestand van Caitlann Consulting, breiden we niet alleen ons ICT-aanbod uit, maar versterken we ook ons engagement om een innovatief en kwalitatief offering te bieden aan onze klanten."

Ook Dirk Devoghel, Manager van de ICT business line binnen VINCI Energies Belgium, is blij met deze overname en benadrukt de synergieën tussen Caitlann Consulting en Axians, het ICT-merk van VINCI Energies, in België:

"Vandaag is Axians België actief in audiovisuele oplossingen, kritische communicatie, bedrijfsapplicaties, work & service management, informatiebeheer en hybrid cloud & cybersecurity. Het database management aanbod van Caitlann Consulting vult deze activiteiten perfect aan. Bovendien sluit de sterke focus van Caitlann Consulting op managed services naadloos aan op het bestaande Axians dienstenportfolio en versterkt dit ons vermogen om uitgebreide diensten aan de industrie en gezondheidszorg te bieden.”

Positieve vooruitzichten

Ook voor Caitlann Consulting ziet de toekomst bij VINCI Energies er veelbelovend uit. Het bedrijf blijft gevestigd in zijn huidige vestiging in Wauthier-Braine en wordt een nieuwe autonome business unit binnen de ICT business line van VINCI Energies Belgium. Wilfried Goossens, huidig Service Delivery Manager bij Caitlann Consulting, zal deze nieuwe business unit leiden, de continuïteit verzekeren en bouwen op de synergieën binnen de VINCI Energies Groep. 

Peter Claeys, voormalig eigenaar van Caitlann Consulting: "Toetreden tot VINCI Energies combineert de kracht van een internationale groep met de voordelen van een gedecentraliseerde bedrijfscultuur, waardoor we de verdere professionalisering en groei van ons bedrijf kunnen verzekeren met behoud van autonomie als business unit."

Deze overname versterkt niet alleen de positie van VINCI Energies Belgium op de ICT-markt, maar ook het engagement van VINCI Energies Belgium om haar expertise in de gezondheidszorg en nutssectoren verder uit te breiden.

Van links naar rechts: Wilfried Goossens, Peter Claeys, Pieter Van den Broeck, Dirk Devoghel, Luc Clabout, Marc Lemaire en Edwin Samyn
Van links naar rechts: Wilfried Goossens, Peter Claeys, Pieter Van den Broeck, Dirk Devoghel, Luc Clabout, Marc Lemaire en Edwin Samyn

Over Axians in België

Axians ondersteunt haar klanten - particuliere bedrijven, overheidsinstellingen, operators en dienstverleners - bij de ontwikkeling van hun infrastructuur en digitale oplossingen. Daartoe biedt Axians een uitgebreide reeks ICT-oplossingen en -diensten, waaronder zakelijke toepassingen en gegevensanalyse, bedrijfsnetwerken en digitale werkruimten, datacenters en clouddiensten, telecommunicatie-infrastructuur en cyberbeveiliging. De gespecialiseerde advies-, ontwerp-, integratie- en serviceteams van Axians ontwikkelen digitale transformatieoplossingen op maat die bijdragen tot succesvolle bedrijfsresultaten voor haar klanten. 

Axians is een merk van VINCI Energies. 

€56 miljoen omzet // 210 medewerkers 

www.axians.be 

Over VINCI Energies in België

In een wereld die constant in beweging is, draagt VINCI Energies bij tot de ecologische transitie door belangrijke verschuivingen in het digitale landschap en de energiesector te helpen bewerkstelligen. VINCI Energies houdt gelijke tred met de veranderingen in de markt en is een integrator van multi-technische oplossingen op maat, die zijn klanten ondersteunt bij het inzetten van technologieën die de mens en de planeet ten goede komen, van ontwerp tot implementatie, exploitatie en onderhoud. Met hun sterke regionale verankering en hun wendbare en innovatieve structuur, hebben de 2.000 business units van VINCI Energies zich gepositioneerd in het hart van de energiekeuzes van hun klanten, om de betrouwbaarheid, efficiëntie en duurzaamheid van hun infrastructuur en processen te verbeteren.

In België is VINCI Energies actief in industriële automatisering, energie-, transport- en communicatie- infrastructuren, gebouwtechnieken, brandbeveiliging en facilitaire diensten via de merken Actemium, Axians, Cegelec, Omexom en VINCI Facilities, alsook via verschillende lokale merken. VINCI Energies in België telt 2.900 medewerkers en realiseert een jaarlijkse omzet van 700 miljoen euro.

Meer info op www.vinci-energies.be ​ 

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be