Vijf cybersecuritytips voor iedere voetballiefhebber

Fortinet waarschuwt voor cyberaanvallen tijdens het WK

Fortinet, wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, raadt Belgische voetballiefhebbers aan om tijdens het WK 2018 beducht te zijn voor cyberaanvallen.

“Grootschalige internationale sportevenementen zoals het WK zijn een magneet voor cyberaanvallen. Iedereen kan een doelwit te vormen”, vertelt Filip Savat, Country Manager BeLux bij Fortinet. “Hackers weten dat voetballiefhebbers in hun gretigheid om hun favoriete teams in actie te zien of uitslagen te raadplegen, vaak vergeten hun gezond verstand te gebruiken en nalaten om veiligheidsmaatregelen te nemen.”

Fortinet verwacht dat er tijdens ’s werelds belangrijkste voetbalevenement sprake zal zijn van een opleving in het aantal scams en phishing-aanvallen. Het reikt daarom vijf beveiligingstips aan die voetbalfanaten helpen om het WK 2018 zonder kleerscheuren door te komen:

 1. Controleer de betrouwbaarheid van websites: Of je nu live wedstrijden, herhalingen of voetbalstatistieken bekijkt, het is belangrijk om alleen betrouwbare websites te bezoeken. Evenementen die veel publieke belangstelling en aandacht van de media trekken worden vaak gebruikt als lokaas voor spam- en spear phishing-campagnes. Cybercriminelen kunnen ook websites en internetdomeinen inrichten die als twee druppels op officiële nieuwskanalen lijken (zogenaamde watering holes). Deze kunnen worden gebruikt om de systemen van bezoekers van de website te besmetten met malware (drive-by downloads).
   
 2. Let op voor phishing-aanvallen: Het is mogelijk dat je tijdens het WK allerhande spamberichten ontvangt, zoals de melding dat je de gelukkige winnaar bent van een loterij voor toegangsbewijzen voor de WK-finale. Hoewel het bijzonder verleidelijk kan zijn om op een link in een dergelijk e-mailbericht te klikken, is het belangrijk om op je hoede te zijn. Die link zou namelijk naar een kwaadaardige website kunnen leiden die malware naar je computer downloadt en je data en persoonsgegevens steelt.
   
 3. Mijd webwinkels die sterk afgeprijsde tickets en merchandise aanbieden: Als je een webwinkel tegenkomt die toegangsbewijzen of merchandise tegen ongekend lage prijzen aanbiedt, moet je controleren of het om een bonafide webwinkel gaat of een namaaksite die de volgende dag als sneeuw voor de zon is verdwenen — samen met je creditcardgegevens. 
   
 4. Werk je software bij met de laatste updates: Het installeren van de laatste versies van je besturingssysteem, beveiligingssoftware, applicaties en browsers is een van de meest effectieve manieren om jezelf te verdedigen tegen malware en andere online bedreigingen. Cybercriminelen maken vaak misbruik van kwetsbaarheden in verouderde browsers en plug-ins. Het is zonder meer een goed idee om je beveiligingssoftware en browser in te stellen om zichzelf automatisch bij te werken met de laatste updates. Daarmee kun je blootstelling aan bekende bedreigingen tot een minimum beperken.
   
 5. Vermijd openbare draadloze hotspots: Probeer de verleiding te weerstaan om een verbinding te maken met onbekende draadloze hotspots om voetbalwedstrijden te volgen. Een onveilige hotspot maakt het eenvoudiger voor hackers om aanmeldingsgegevens, bijlagen en andere persoonlijke en vertrouwelijke informatie te onderscheppen. Als je niet om het gebruik van wifi heen kunt, moet je in ieder geval kiezen voor betrouwbare access points die gebruikmaken van met een wachtwoord beveiligde encryptie.

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloudomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 350.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Ymke Deprez

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be