Vier badkamerinnovaties voor meer hygiëne en minder schoonmaak

Voor veel mensen is de lente de ideale gelegenheid om hun badkamer een nieuwe glans te geven. Maar wat als al dat schoonmaken nauwelijks werk zou betekenen? Vier badkamerinnovaties van Duravit gecombineerd met antibacteriële eigenschappen maken een maximale hygiëne mogelijk voor een perfecte feel-good ervaring in de badkamer.

Krachtig spoelsysteem HygieneFlush reinigt effectief

Vooral de randen van toiletten zijn probleemzones en zijn vaak moeilijk schoon te maken. Dat is niet zo bij WC's met de spoeltechniek HygieneFlush van Duravit. Hier stroomt het water gelijktijdig door twee openingen. Hierdoor ontstaat een draaikolk die de hele binnenkant van het toilet krachtig doorspoelt en optimaal reinigt. Onafhankelijke tests bevestigen de doeltreffendheid van die technologie. 

Functionele, hygiënische oplossingen zijn bovendien niet in tegenspraak met een stijlvol design. Zo kan bijvoorbeeld de optie HygieneFlush worden geselecteerd voor de WC-modellen uit het ME by Starck assortiment. Het beantwoordt de vraag naar pure esthetiek. Hij gaat op in totaal verschillende stijlwerelden en combineert modern design met technologie. De sobere vormgeving van het keramiek biedt voldoende vrijheid voor elke individuele interieurstijl.

HygieneFlush: ME by Starck
HygieneFlush: ME by Starck

Rimless®-spoeltechniek maakt elke zone kiemvrij

Om de ophoping van vuil, kalk en ziektekiemen verder te elimineren, vertrouwt de fabrikant van designbadkamers op de beproefde Duravit Rimless®-spoeltechniek, bijvoorbeeld in de D-Neo WC-serie. Er zijn hier geen moeilijk te bereiken plaatsen meer. Omdat het water eerst in een cirkel langs de open, gemakkelijk toegankelijke rand loopt alvorens het volledige binnenoppervlak weg te spoelen, zijn deze toiletten gemakkelijk schoon te houden. 

Rimless®-spoeltechniek: D-Neo
Rimless®-spoeltechniek: D-Neo

HygieneGlaze remt bacteriële groei met 99,9 procent

Innovatieve Duravit spoeltechnieken in combinatie met het keramische glazuur HygieneGlaze bieden de best mogelijke hygiëne, reinheid en bescherming. Het antibacteriële glazuur wordt permanent ingebakken in de binnenkant van het toilet of urinoir, tot aan de rand - met andere woorden, precies daar waar colibacteriën bijzonder veel voorkomen. 

Al na zes uur is 90 procent van de bacteriën gedood, en binnen 24 uur 99,9 procent. Het Instituut voor Hygiëne en Volksgezondheid van de Universiteit van Bonn bevestigt de efficiënte werking van HygieneGlaze: het speciale glazuur heeft een toxische werking op bacteriën en ziektekiemen, waardoor hun groei wordt geremd. Het antibacteriële keramiek is beschikbaar voor Duravit WC's en urinoirs. 

HygieneGlaze
HygieneGlaze

WonderGliss geeft kalkaanslag geen kans

Een andere garantie voor schoon badkamerkeramiek is de WonderGliss coating. Het maakt wastafels of toiletten zeer gemakkelijk schoon te maken. Vuil en kalk kunnen geen vat krijgen op het gladde keramische glazuur en lopen met het water weg. Eventuele resten kunnen met een zachte doek worden verwijderd. 

WonderGliss
WonderGliss

Katroenen doeken vermijden krassen

In het algemeen is een zachte katoenen doek het beste om de badkamer schoon te maken; microvezeldoeken daarentegen kunnen krassen maken op het keramiek. Een mild schoonmaakmiddel op basis van citroen, dat je een paar uur laat inwerken, verwijdert vuil op doeltreffende wijze. Schuimende reinigers hebben het voordeel dat ze langer aan gladde en verticale oppervlakken blijven kleven dan vloeibare reinigers. 

Gebruik katoen in plaats van microvezel
Gebruik katoen in plaats van microvezel

Download de foto's in 72dpi & 300dpi

DOWNLOAD DE FOTO'S IN 72DPI & 300DPI - 118 Mb

Duravit AG

Duravit AG werd in 1817 opgericht in Hornberg, midden in het Zwarte Woud, en is vandaag de dag een internationaal toonaangevende producent van designbadkamers. De onderneming is wereldwijd in meer dan 130 landen aanwezig en staat voor innovaties op het gebied van origineel design, intelligent toegepaste techniek en de hoogste kwaliteit. In Samenwerking met een internationaal netwerk van ontwerpers zoals Philippe Starck, sieger design, Christian Werner, Cecilie Manz en jonge talenten zoals Bertrand Lejoly of Kurt Merki Jr. ontstaan unieke badkamers, die de levenskwaliteit van de gebruiker voor lange tijd verhogen. De productportfolio van Duravit omvat sanitairkeramiek, badmeubels, douchebakken en ligbaden, wellness-systemen, douchetoiletten, armaturen en accessoires en installatiesystemen.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be