Verschillende Belgische scholen installeerden reeds de Slimme Indoor Luchtkwaliteit Monitor van Netatmo

Nieuwe maatregel verplicht Belgische scholen om klaslokalen uit te rusten met CO2-melders

Brussel, 20 december 2021 - Netatmo, de toonaangevende Franse leverancier van slimme producten voor een veiliger en comfortabeler huis, lanceert de Slimme Indoor Luchtkwaliteit Monitor PRO voor openbare ruimten zoals scholen, bedrijven en restaurants. Dit terwijl de Belgische regering op 3 december de nieuwe maatregelen voor scholen aankondigde waarbij alle klaslokalen voortaan dienen uitgerust te zijn met CO2-melders. Ondertussen installeerde diverse Belgische scholen de Slimme Indoor Luchtkwaliteit Monitor PRO van Netatmo al.

Nu Europa wordt geconfronteerd met een vijfde coronagolf, heeft de Belgische regering nieuwe maatregelen voor scholen aangekondigd. Volgens het overlegcomité Codeco moeten alle klaslokalen voortaan uitgerust zijn met CO2-melders. Vanaf 900 PPM (parts per million), moeten leraren het lokaal verluchten. Een overschrijding van 1200 PPM betekent dat de leerlingen de klas moeten verlaten. 

Wanneer is lucht ‘gezond’?

De luchtkwaliteit kan worden beoordeeld op basis van de CO2-concentratie. CO2 is van nature in de lucht aanwezig. Doordat CO2-waarden oplopen door toedoen van mensen zijn die waarden een goede indicator voor de mate van verontreiniging binnen een ruimte. De waarden nemen hoofdzakelijk toe door de verbranding van olie en gas, alsook een gebrek aan ventilatie. 

Het CO2-gehalte wordt uitgedrukt in PPM. Waarden tot 700 PPM duiden op een gezonde omgeving. Vanaf 1.000 PPM spreken we van een hoog niveau aan CO2. Het is een indicatie van te weinig circulatie van frisse lucht, waardoor individuen negatieve effecten kunnen ervaren. 

Realtimemetingen 

Netatmo werkt al enkele jaren samen met AirTeq, een Nederlands bedrijf, aan De Slimme Indoor Luchtkwaliteit Monitor PRO. Die nieuwe oplossing meet in real time essentiële gegevens voor schoolverantwoordelijken, zoals de temperatuur, de luchtkwaliteit, de vochtigheidsgraad en het geluidsniveau. Daarnaast hebben gebruikers toegang tot een online dashboard met informatie over alle Netatmo-sensoren binnen één of meerdere gebouwen. Het platform stelt gebruikers in staat de luchtkwaliteit in real time te analyseren, meldingen op maat te creëren en wekelijkse of maandelijkse rapporten op te stellen.

Conform de nieuwe Belgische maatregelen

Sinds de aanvang van het schooljaar 2021-22 biedt Netatmo ook een functionaliteit aan die beantwoordt aan de Belgische regelgeving. De sensor geeft namelijk een realtimeindicatie van het CO2-niveau, waarbij groen, geel of rood een overschrijding van 1.200 PPM weergeeft. Hierdoor kunnen leerlingen, leerkrachten of werknemers ingrijpen bij een te hoge CO2-concentratie in overeenstemming met de officiële richtlijnen. Netatmo voorziet ook een wandbevestiging die eenvoudig aan de muur kan worden vastgeschroefd, zodat het toestel geschikt is voor elke openbare ruimte. 

De Slimme Indoor Luchtkwaliteit Monitor PRO van Netatmo wordt inmiddels al in verschillende scholen in België gebruikt, waaronder het CAW in Antwerpen, het Sint-Michielscollege in Braschaat en Campus Kajee in Schoten. 

Slimme Indoor Luchtkwaliteit Monitor PRO van Netatmo
Slimme Indoor Luchtkwaliteit Monitor PRO van Netatmo

Neem voor meer informatie contact op met het betrokken team op [email protected].

Over Netatmo

Netatmo is een toonaangevend smart home-bedrijf dat eenvoudige en slimme producten ontwikkelt voor een veiliger en comfortabeler huis.

Sinds de oprichting in 2012 heeft Netatmo zich toegelegd op het ontwerpen en vermarkten van producten waarvoor alles:

  • 100 procent inclusief is: geen abonnement of extra kosten
  • 100 procent beveiligd is: de gegevens worden beschermd en de privacy van de gebruikers gerespecteerd
  • 100 procent schaalbaar is: updates en functies worden gratis en regelmatig toegevoegd 

Netatmo biedt momenteel 13 smart home producten en accessoires aan. Deze producten zijn handig en gemakkelijk in het gebruik en bieden verschillende oplossingen om ieders huis te automatiseren voor een eenvoudiger leven.

Naast het assortiment consumentenproducten ontwikkelt het bedrijf samen met de leiders van de bouwsector slimme oplossingen die kunnen worden geïntegreerd in de thuisinfrastructuur, via het programma "with Netatmo". 

Netatmo maakt sinds 2018 deel uit van de Legrand Group, een wereldwijde specialist in elektrische en digitale gebouwinfrastructuren.

Netatmo, same home, just smarter.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be