VeroTech stelt Jean-Christophe Van Dycke aan als Strategy & Business Development Director

VeroTech stelt Jean-Christophe Van Dycke aan als Strategy & Business Development Director

Het Leuvense engineering- en consultancybedrijf VeroTech, gespecialiseerd in R&D projectsourcing, verwelkomt Jean-Christophe Van Dycke in zijn engineering community als Strategy & Business Development Director. Samen met oprichters Veronique Van de Kerckhove en Gert Rülle zal hij de strategie uitstippelen en implementeren om het ambitieuze groeiplan van VeroTech - verdrievoudigen in omvang op drie jaar tijd - te realiseren.

Jean-Christophe Van Dycke kan terugblikken op een rijke carrière in de technologische consultancysector. Hij is voormalig Benelux CEO en Senior Vice President Strategic Development Benelux van AKKA Technologies en heeft inmiddels meer dan 25 jaar ervaring in business development, management en organisatie. Als Strategy & Business Development Director komt hij bij VeroTech aan het hoofd te staan van het business development team en zal hij eveneens zetelen in het directiecomité.

“VeroTech is sinds zijn ontstaan een succesvolle nichespeler wat betreft R&D in de engineering- en consultancysector, gespecialiseerd in electronica, mechanica, mechatronica, software, datascience en programma- en projectmanagement voor de industriële markt. Voor mij is het een waar genoegen om toe te treden tot de VeroTech-community”, vertelt Jean-Christophe Van Dycke.

Ambitieus groeiplan
Het wordt zijn belangrijkste opdracht om samen met oprichters Veronique Van de Kerckhove en Gert Rülle de strategie uit te tekenen en te implementeren die VeroTech de komende drie jaar moet doen verdrievoudigen in omvang. “Met de komst van Jean-Christophe en de aanwerving van nieuwe mensen zoals business managers en recruiters, willen we onze groei versnellen”, vertelt Veronique Van de Kerckhove, oprichtster en Managing Director van VeroTech. “We kiezen voor een strategie gestoeld op diversificatie op vlak van regio's (Vlaanderen, Wallonië en Brussel), sectoren (transport, elektronica, telecom, energie, medische …) en expertise (R&D) en dit via verschillende leveringsvormen (als expert on demand, dedicated team en workpackage).”

Diversificatie
Deze strategie moet VeroTech − in 2014 nog door Trends verkozen tot Starter van het Jaar, in 2017 tot Trends Gazelle en zowel in 2016 als 2017 door Deloitte geselecteerd als Fast 50 Technology-bedrijf − op korte termijn naar een nieuwe grootteorde brengen. In 2019 staan er maar liefst vijftig nieuwe aanwervingen van R&D consultants op de agenda. “We zetten deze stappen enerzijds om langetermijnpartnerschappen te smeden met onze klanten door hun projecten te ondersteunen met de beste technologische expertise. Anderzijds willen we verscheidene boeiende en innovatieve industriële projecten en carrièremogelijkheden bieden aan onze consultants”, vertelt Veronique Van de Kerckhove.

“Ik ben ervan overtuigd dat de waarden van VeroTech zijnde Vision, Excellence, Responsibility en Openness onderscheidende factoren zijn die meerwaarde en succes genereren voor zowel de klant als de consultant. Vertrouwen, integriteit, kennisdeling, toewijding … zijn de key elementen van de positieve spirit die me heeft aangetrokken bij VeroTech. Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met de klanten en de zeer getalenteerde consultants (universitairen, ingenieurs en Doctorandi) en deel uit te maken van dit ambitieuze project”, besluit Jean-Christophe Van Dycke.

Over VeroTech
VeroTech is een Leuvens engineeringbedrijf, met een vestiging in Gent, dat R&D consultancy-services aanbiedt aan technologiebedrijven. De ingenieurs van VeroTech hebben competenties in de domeinen elektronica, embedded software, mechanica, mechatronica en data science. Zij zetten dagelijks hun expertise in bij researchcentra en topbedrijven uit hun sector.

Corneel Haine PR Director, Evoke (CJ Communications BVBA)
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel