Skip to Content
Sterke groei doet Cegelec Fire Solutions verhuizen naar grotere locatie

Sterke groei doet Cegelec Fire Solutions verhuizen naar grotere locatie

Denderhoutem, 2 september 2020 - Cegelec Fire Solutions, het bedrijf van VINCI Energies België gespecialiseerd in advies, ontwerp, engineering, installatie en onderhoud van brandbeveiligingsinstallaties, verhuisde op 1 september naar een nagelnieuwe locatie in Denderhoutem. Door een verdriedubbeling van het personeel was de huidige locatie te klein geworden. De nieuwe, ruimere gebouwen werden ingericht door de collega’s van VINCI Facilities met aandacht voor duurzaam ondernemen. De locatie biedt bovendien de nodige groeimogelijkheden voor de toekomst. 

In 2012 vestigde Cegelec Fire Solutions zich in de Industrielaan in Erembodegem. Het team van de brandbeveiligingsexpert telde toen nog 20 mensen. In de afgelopen acht jaar maakte het bedrijf een sterke groei door en zag het dit cijfer bijna verdriedubbelen tot 57 medewerkers. Bij het uitkijken naar een nieuwe locatie viel het oog op het nabijgelegen bedrijventerrein aan de Atomveldstraat in Denderhoutem, slechts op vijf kilometer van het huidige kantoor in Erembodegem. Op 1 september verhuisde het bijna 60-koppige team naar de nieuwe vestiging met de nodige ruimte voor een verdere groei in de toekomst.  

Samenwerken met collega’s 

Voor de nieuwe vestiging werd samengewerkt met de collega’s van VINCI Facilities, het merk van VINCI Energies dat zich richt op Facility Management en technisch onderhoud van gebouwen. Zij stonden in voor het ontwerp waarbij de focus lag op het creëren van ruime en lichtrijke kantoren. Bovendien kreeg ook het duurzame aspect de nodige aandacht. Bewijs hiervan is de aanwezigheid van laadpalen voor elektrische voertuigen, extra akoestische en thermische isolatie aan de binnenzijde van het plafond, LED-verlichting en aanwezigheidsdetectie om energie te besparen. 

Managing Director van Cegelec Fire Solutions, Patrick Merckx is alvast enthousiast: “Het is een plezier om in de nieuwe kantoren te werken. Door onze sterke groei van de afgelopen jaren was de locatie in Erembodegem helaas te klein geworden. Slechts 5 kilometer verder vonden we de perfecte locatie voor kantoren die ruimschoots voldoen aan onze noden en daarenboven nog ruimte laten voor toekomstige groei. Onze werknemers zijn eveneens tevreden, want de nieuwe locatie ligt in een groene omgeving en op vlak van woon-werkafstand verandert er weinig. Dankzij de uitstekende samenwerking met VINCI Facilities, mag het resultaat zeker gezien worden.” 

Specifieke noden 

Er werd bewust gekozen om VINCI Facilities in te schakelen voor het ontwerp van dit project. Marnix Dejonghe, Business Unit Manager bij VINCI Facilities licht toe: “Gezien we beide onderdeel zijn van VINCI Energies België, kennen we de wensen en noden van onze collega’s bij Cegelec Fire Solutions door en door. Hierdoor kunnen ze rekenen op een nieuwe locatie die niet enkel voldoet aan alle technische en duurzaamheidsvereisten, maar ook een uitermate aangename werkplek is geworden. Het gebouw bestaat uit erg spatieuze ruimtes met een maximale lichtinval. De ruime kantoren laten het bovendien toe om alle huidige afstandsmaatregelen eenvoudig te respecteren.” 

Sterke groei 

De sterke groei bij Cegelec Fire Solutions is onder meer te danken aan de focus op innovatie en langetermijndenken. Zo staat het als partner industriële spelers bij met advies op maat wat brandbeveiliging betreft. Het paradepaardje is het digitaal platform SMART (Sprinkler Management and Remote Tracking), een duurzaam monitoringplatform dat snel en overzichtelijk statusupdates van sprinklerinstallaties communiceert. Daarnaast bouwt het merk van VINCI Energies, brandbeveiligingssystemen in diverse schalen en toepassingsgebieden en heeft het de nodige expertise in huis wat betreft branddetectie en blusgassen.

Over Cegelec Fire Solutions
Cegelec Fire Solutions, een bedrijf van VINCI Energies Belgium, is gespecialiseerd in brandbeveiligingsinstallaties. Met vestigingen in België en in Nederland  kunnen we een lokale aanpak van de projecten garanderen, dicht bij de klanten.  Met een continue focus op het optimaliseren van de brandbeveiligingsinstallaties garandeert Cegelec Fire Solutions een maximale veiligheid. Actief doorheen de volledige levenscyclus van de installatie, van design tot en met onderhoud, zetten we in op innovatie, om zo op duurzame wijze de langetermijnontwikkeling van onze klanten mee te ondersteunen.
www.cegelec.be/www.cegelec.nl

Over VINCI Facilities
VINCI Facilities, een merk van VINCI Energies, is een sterke professionele partner, gespecialiseerd in Integrated Facility Management en het Multi-technisch beheer van gebouwen. Haar geïntegreerde en multidisciplinaire totaaloplossingen worden met vakmanschap en de grootste zorg gerealiseerd zodat haar opdrachtgevers zich volledig op hun core business kunnen richten. Via een netwerk van regionale Business Units en hun solide relatie met de lokale markten zorgt VINCI Facilities Belgium voor een duurzame langetermijnrelatie met haar klanten.
www.vinci-facilities.be

Over VINCI Energies in België
In een wereld die constant in beweging is, focust VINCI Energies zich op netwerken, prestaties, energie-efficiëntie en data om sneller nieuwe technologieën uit te rollen, waarbij we ons voornamelijk richten op digitale transformatie en energietransitie. Met hun sterke lokale roots en wendbare organisatiestructuur geven de business units van VINCI Energies een boost aan de betrouwbaarheid, veiligheid en efficiëntie van energie-, transport- en communicatie-infrastructuren, industrie,  gebouwen en informatiesystemen.

In België is VINCI Energies actief in industriële automatisering, energie-, transport- en communicatie-infrastructuren, gebouwtechnieken, brandbeveiliging en facilitaire diensten via de merken Actemium, Axians, Cegelec, Omexom en VINCI Facilities, alsook via verschillende lokale merken. De groep telt 2.750 medewerkers en realiseert een jaarlijkse omzet van 580 miljoen euro.
www.vinci-energies.be

Persbericht Cegelec NL PDF versie PB_Sterke groei doet Cegelec Fire Solutions verhuizen naar grotere locatie FINAL_NL.pdf - 129 KB
Wendy Verheyden Marketing & Communication Manager, VINCI Energies Belgium
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel