Connected EV's besparen Europese bedrijven meer dan 3.500 euro per voertuig per jaar, blijkt uit onderzoek van Webfleet

  • Europese wagenparken die elektrische voertuigen (EV's) gebruiken besparen gemiddeld 3.599 euro per voertuig per jaar. 
  • Door EV's te gebruiken in plaats van modellen met een interne verbrandingsmotor (ICE), verminderden deze bedrijven ook hun brandstofverbruik met 5.665 liter per voertuig per jaar.
  • In het Verenigd Koninkrijk en Nederland bedragen de jaarlijkse besparingen per voertuig bij de overstap naar een EV meer dan 3.000 euro. In België gaat het om 2.700 euro. 

Brussel, 10 januari 2022 - Uit gegevens van Webfleet1, Bridgestone's wereldwijd vertrouwde oplossing voor wagenparkbeheer, blijkt dat Europese wagenparken die EV’s gebruiken gemiddeld 3.599 euro per voertuig per jaar hebben bespaard. Deze bedrijven bespaarden ook 5.665 liter brandstof en 15 ton CO2 per voertuig per jaar.

Webfleet publiceerde deze informatie in de eerste uitgave van Electrifying Data, een reeks rapporten die de commerciële EV-kansen in kaart brengt op basis van exclusieve telematicagegevens. Het eerste rapport geeft duidelijke inzichten in het niveau van kosten-, brandstof- en koolstofemissiereducties die mogelijk worden gemaakt door elektrificatie van het wagenpark. 

Het onderzoek toont ook de verschillen in de gemiddelde kostenbesparingen van land tot land. In het VK en in Nederland bedraagt de jaarlijkse kostenbesparing per voertuig bij overschakeling op elektrisch rijden meer dan 3.000 euro, met respectievelijk 3.800 en 3.500 euro. In België, Denemarken, Frankrijk en Spanje ligt dit cijfer tussen 2.000 en 3.000 euro, terwijl het in Duitsland, Italië en Polen maximaal 2.000 euro bedraagt. 

Taco van der Leij, Vice President van Webfleet Europe: "De aanzienlijke kostenbesparingen die uit het Electrifying Data-rapport naar voren komen, benadrukken waarom het elektrificeren van het wagenpark zakelijk gezien zinvol is. Webfleet geeft toegang tot het Fleet Electrification Report, een functie die duidelijk laat zien welke voertuigen door een EV vervangen kunnen worden. Na de stijging van de brandstofprijzen in maart van dit jaar zagen we een toename van 300% in het gebruik van deze tool. Het is dus duidelijk dat elektrificatie van wagenparken top of mind is voor veel bedrijven.”
“We willen alle wagenparken laten zien dat de overstap naar elektrische mobiliteit niet alleen goed is voor de planeet, maar ook voor het bedrijf. En hoe sneller organisaties overstappen, hoe beter voor iedereen.”

Webfleets oplossing voor EV-wagenparkbeheer is ontworpen om bedrijven te helpen bij elke stap van het elektrificatieproces, van het plannen van de overstap en het inzetten van EV's tot het monitoren van het gebruik, het beheren van het opladen, het verlagen van de gebruikskosten en al het andere dat nodig is om optimaal te profiteren van de overstap naar elektrisch rijden. 

1 De bevindingen zijn ontleend aan Webfleet-gegevens over de eerste zes maanden van 2022 en gebaseerd op een gemiddelde prijs van 2 euro per liter diesel. Deze gegevens omvatten zowel zakelijke als persoonlijke kilometers. Bij de berekeningen is geen rekening gehouden met regiospecifieke belastingvoordelen.

Over Webfleet 

Webfleet is Bridgestone ‘s wereldwijd vertrouwde oplossing voor wagenparkbeheer. Meer dan 60.000 bedrijven over de hele wereld gebruiken het om de efficiëntie van hun wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te verbeteren, aan de regelgeving te voldoen en duurzamer te werken. Al meer dan 20 jaar geeft het wagenparkbeheerders inzichten op basis van gegevens waarmee ze hun activiteiten kunnen optimaliseren. 

Webfleet omarmt de missie van Bridgestone Mobility Solutions om de wereld naar een duurzame toekomst te leiden met data-gedreven mobiliteitsoplossingen en draagt bij aan de realisatie van The Bridgestone E8 Commitment. Deze brede, wereldwijde bedrijfsverplichting definieert duidelijk de waarde die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Zij geven richting aan alle strategische prioriteiten, besluitvorming en alle acties die het bedrijf ontplooit.

Bezoek voor meer informatie webfleet.com. Volg Webfleet op Twitter: @WebfleetNews. Bezoek voor meer informatie over Bridgestone in de EMIA-regio www.bridgestone-emia.com en de Bridgestone Newsroom.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be